Reunirea în trepte, achiziții în serie la CS Universitatea Craiova!

Marius ANGHEL 13 Jan. 2014, 15:36 Pregătiri, amicale

Gruparea Primăriei i-a transferat deja pe Varga, Patriche, Vătăjelu, Kitanovski, Avrămia și Herghelegiu și mai are câteva nume pe listă.

La CSU Craiova nu a existat o reunire propriu-zisă, la care să fie invitată și presa, ci una pe apucate, în diverse locații pe unde au fost chemați jucătorii și staff-ul echipei. Astfel, duminică seara, jucătorii s-au adunat la hotelul „Parc” pentru o cină informativă, la care Ovidiu Stângă a prezentat programul echipei pentru perioada de pregătire.

Luni dimineață, craiovenii au efectuat o serie de alergări pe pista stadionului „Ion Oblemenco”, pentru ca noul preparator fizic, olandezul Laurens Ebben, să-și facă o impresie despre nivelul fizic la care se află jucătorii. După-amiază, craiovenii au rămas pe pistă, dar la cea din Sala Polivalentă.

Marți dimineață este programată și întâlnirea oficială cu presa, în care urmează să fie prezentate și achizițiile echipei. Miercuri, lotul CSU va efectua vizita medicală, iar joi va pleca spre Antalya pentru primul cantonament al iernii, care va dura până pe 26 ianuarie.

Jucătorii CSU, verificați la sânge…alb-albastru

Oficialii CS Universitatea au avut un invitat special la prima alergare, profesorul Dorel Tocitu, de la Institutul Național de Cercetare pentru Sport. Acesta a colectat mostre de sânge de la jucători, pentru a afla capacitatea de efort. „Testele au în vedere echilibrul acido-bazic al gazelor din sânge, saturația în oxigen a hemoglobinei, precum și parametrii de biochimie clinică” precizează clubul din Bănie.

Câțiva microbiști au comentat deja procedura, sfătuindu-i pe oficiali să verifice dacă jucătorii CS Universitatea au sânge alb-albastru, iar în caz contrar să li se facă o transfuzie.

Transferuri importante pentru liderul Seriei a II-a

Campania de transferuri este în plină desfășurare la CS Universitatea Craiova. Semnaseră deja de anul trecut contracte cu gruparea din Bănie Dacian Varga și Andrei Ivan, acesta din urmă un junior de la Sporting Pitești. Prima achiziție pe 2014 a fost fundașul dreapta macedonean Tome Kitanovski, de 21 de ani, care vine de la Pelister Bitola. Apoi, duetul de internaționali de tineret de la CSMS Iași, Avrămia-Herghelegiu, ambii aflați în ultimele 6 luni de contract cu gruparea din Copou, a consimțit să vină în Bănie, semnând înțelegeri valabile de la 1 iulie. A urmat cel de-al patrulea fost jucător al Sportului, Răzvan Patriche, stoperul de 27 de ani venit de la ASA Târgu Mureș alăturându-se tripletei de „studenți” Ferfelea-Curelea-Varga, acontată deja de CSU.

Luni, o altă țintă a grupării patronate de Mihai Rotaru a fost atinsă. După intense negocieri cu gruparea bănățeană, CS Universitatea a reușit achiziționarea fundașului stânga Bogdan Vătăjelu de la Metalul Reșița. Jucătorul își dăduse deja acordul pentru a veni în Bănie, însă patronul fostei CSM Râmnicu Vâlcea, Cătălin Rufă, a ținut la prețul căpitanului său. Totuși, după ce a comparat oferta CSU cu altele, venite inclusiv din primul eșalon, Rufă a acceptat prețul oferit de gruparea din Bănie, 250.000 de euro.

Bogdan Ilie Vătăjelu este fost internațional de juniori, are 20 de ani, iar ultima parte a junioratului a făcut-o la Steaua. Ca fel ca macedoneanul Tome Kitanovski, Bogdan Vătăjelu poate ocupa un loc de jucător „under 21″ la CSU Craiova.

Programul din această săptămână

În această după-amiază, începând cu ora 16, alb-albaștrii vor efectua primul antrenament al acestei ierni. Ședința de pregătire se va desfășura în sala de atletism a Sălii Polivalente. Marți, jucătorii Universității au programate două antrenamente: de la orele 9:30 și 15. Miercuri, de la ora 8, va avea loc viza medicală la Policlinica pentru Sportivi Craiova, iar la ora 14:30, Pleșan și colegii săi au programat o nouă ședință de pregătire. Miercuri după-amiaza, echipa va pleca cu autocarul spre București. Acolo va și înnopta, iar joi dminieața alb-albaștrii vor decola spre Antalya, acolo unde se va desfășura primul cantonament al acestei ierni.

Articol scris de Cosmin STAICU

Foto: CS Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 13 Jan. 2014, 15:36 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă