Repetiție generală pentru UTA și Sebiș pe arena „Francisc Neuman”

09 Mar. 2012, 18:39 Pregătiri, amicale
Repetiție generală pentru UTA și Sebiș** pe arena „Francisc Neuman

În loc de Poli Timișoara, echipa emblemă a orașului o înfruntă în ultimul amical al perioadei precompetiționale pe Național Sebiș. Antrenorul „alb-albaștrilor” spune din capul locului că speră ca echipa sa să se ridice la nivelul unei formații de Liga a 2-a și să rezulte un meci bun, elocvent pentru cele două bănci tehnice. Confuntarea de mâine începe la ora 11 și, dacă vremea ține cu fotbalul, se va disputa pe stadionul „Francisc Neuman”.

UTA a avut prestații contradictorii în ultimele amicale. Deși rezultatele au fost, în general bune, jocul nu a strălucit tot timpul, iar antrenorii au recunoscut că mai sunt lucruri de reglat până la ora partidei din Capitală, împotriva celor de la Juventus. Până una alta, a sosit ora ultimei repetiții, care s-ar putea face fără cel mai important fotbalist din lot.

„Mara are încă probleme la gambă și, chiar dacă a spus că-și dorește să evolueze contra Sebișului, revine de văzut dacă vom risca cu el. Dar, cu Mara sau fără Mara, trebuie să luăm cât mai serios acest meci, să ne concentrăm și să dăm totul din noi ca într-un meci oficial. Echipa nu are încă un joc de posesie pe placul nostru, mai avem oscilații de la o repriză la alta, dar impotriva Sebișului vrem să vedem o creștere a formei fizice, mentale și sportive în cadrul a jucătorilor noștri”, spune Roland Nagy.

Antrenorul „textiliștilor” are ceva probleme pe banda dreaptă și asta pentru că Bălan și Gâlcă sunt bolnavi și ar putea fi menajați. În schimb, revine în centrul defensivei Alin Gligor.

Până la urmă, Sebișul a acceptat să se deplaseze la Arad, deși meciul trebuia să se dispute pe stadionul din orașul de pe Crișul Alb. „Pe undeva, e bine pentru noi că jucăm pe un teren străin, fiindcă la fel o vom face și în prima etapă a returului. Săptămâna viitoare, evoluăm la Becicherecul Mic, într-un meci de 6 puncte și e binevenită această ultimă repetiție. Fiindcă un meci cu UTA te obligă să încerci prin toate forțele să te ridici la înălțimea situației, oarecum mi-e teamă că jucătorii mei vor da totul la această partidă, ca determinare și concentrare, iar săptămâna viitoare, când jucăm pe puncte, să trateze meciul ceva mai ușor. Să sperăm că vom fi echilibrați, iar împotriva UTA.ei să facem o ultimă repetiție utilă pentru ceea ce vrem să fie prima victorie a returului. Rezultatul de sâmbătă contează mai puțin, contează ce-mi spun mie jucătorii despre atitudinea și forma lor”, precizează Lucian Tetileanu, care are tot lotul valid pentru testul cu „Bătrâna Doamnă”.

Așadar, până la urmă, în loc de Honved sau Poli Timișoara, suporterii Campioanei Provinciei își vor vedea la lucru favoriții într-un așa-zis un meci de prezentare a lotului împotriva lui Național Sebiș, echipă ce ocupă poziția a 12-a în seria a V-a a Ligii a 3-a.

Sursa: Sport Arad

09 Mar. 2012, 18:39 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă