Repetiție excelentă, pentru reșițeni! Metalul a învins pe ACS Poli!

Mihai Andries 01 Sep. 2013, 04:26 Pregătiri, amicale
Repetiție excelentă, pentru reșițeni!** Metalul a învins pe ACS Poli!

Noua formație fanion a Carașului a învins-o pe cea a Timișului. Amicalul de prezentare al Metalului Reșița s-a încheiat oarecum nescontat ținând cont că adversarul a pornit bine în Liga I. O dublă de excepție a mijlocașului Andrei Neagoe a răpus-o pe ACS Poli și dă speranțe trupei pregătite de Alex Pelici că va face o figură frumoasă în Liga a II-a.

Timișorenii au început jocul cu o echipă care cu excepția părții ofensive arăta a distribuție obișnuită pentru o rundă de Liga I. Culmea, prima fază periculoasă a gazdelor a venit de la fostul lor atacant, Enciu punându-l la încercare pe Coca în minutul 28. Furtado a avut apoi o șansă bună pentru alb-negri, dar a arătat că nu e încă în vârf de formă. Deschiderea scorului a venit cu șapte minute înainte de pauză, când Neagoe a prins un șut în vinclu de la 18 metri. 1-0 a fost la pauză după o parte întâi încheiată cu câteva avertismente în tabăra reșițeană, foarte montată pentru acest joc.

Cei aproape o mie de privitori de pe „Mircea Chivu” au avut ce vedea și în partea a doua. Valentin Velcea a schimbat complet configurația, în timp ce omologul Alex Pelici a preferat să mențină o distribuție cât mai apropiată de jocurile oficiale în care vor debuta peste o săptămână la Tg. Mureș. De câștiga au avut tot noii „rosso-neri”. Același Neagoe a arătat în minutul 65 că prima sa execuție nu a fost întâmplătoare și a punctat din nou spectaculos lângă bară. În ciuda golurilor din Liga I, Szekely nu a primit foarte multe mingi utilizabile la Reșița și echipa sa a rămas cu 0 la realizări. Un motiv de îngrijorare pentru trupa bănățeană de pe prima scenă după cele două eșecuri din rundele 5 și 6. De partea cealaltă gazdele și-au făcut cu adevărat moral de „metal” înaintea primei etape de B2.

Metalul Reșița: Pascal – Tomozei, Apostol, Plecanciuc, Vătăjelu – O. Vasile, Neagoe, Breșneni, Szabo – Stoica, Enciu. Au mai intrat: Oară, Danci, Liuba, Staicu, Potocianu, Potopea.

ACS Poli (repriza I): Coca – Nohai, Scutaru, Șeroni, Marovic – Bărbuț, Petre, Trandu, Keita – Popovici, Furtado.

ACS Poli (repriza II): Pap – Belu, Bocșan, Petrovic, Nicola – Gorobsov, Poparadu – Boldea, Moldovan (83” J. Dragomir), Dragu (73” Ruiz) – Szekely.

 

Pelici l-a întors pe Staicu

Alex Pelici a ieșit învingător din duelul cu timișorenii, pe care i-a ajutat indirect la promovare în sezonul trecut al B-ului. Atunci, tehnicianul Vâlcei învingea Damila și deschidea calea lui ACS Poli către prima ligă.

„A fost un meci util pentru campionatul care stă să înceapă. Sunt bucuros că nu am luat gol de la o echipă de Liga I”, a spus la final Alex Pelici (foto), tehnicianul Metalului.

Antrenorul Reșiței a decis în urmă cu câteva zile să-l rețină pe Marius Staicu, deși președintele Cătălin Rufă l-a dat inițial afară după ce a fost semnat Enciu. Atacantul timișorean a fost golgheter la Reșița în C.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Mihai Andries 01 Sep. 2013, 04:26 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă