Remiză pentru Ripensia în compania echipei de la Centrul Național de Pregătire Timișoara. Codrea are de gând să renunțe la mai mulți jucători pe care îi are în lot

Marius ANGHEL 27 Jan. 2018, 22:24 Pregătiri, amicale

Meciul amical de sâmbătă dintre Ripensia și echipa Centrului Național de Pregătire Timișoara s-a terminat la egalitate, scor 2-2, după ce Paul Codrea a început partida cu jucătorii care până acum au fost rezerve. Testul s-a disputat pe terenul sintetic construit de la FRF la Timișoara, iar pentru formația din Liga 2 acesta a fost al patrulea meci de verificare.

De la Ripensia nu au jucat Matiș, Dumiter, Mediop, Stoi, Mânecan, Popa sau portarul Munteanu. După ce Darius Neamțu a trimis în bară, cei de la CNPT au reușit să marcheze în minutul 30. A fost un gol marcat de Trip, la o minge venită de la Burghele. Ripensia a egalat în repriza a doua, după ce a băgat titularii obișnuiți. În minutul 52, Golda a tras la poartă, dar portarul echipei de Liga a 3-a a respins în față, de unde Ungureanu a marcat cu călcâiul, din colțul careului de 6 metri.

Din minutul 69, Ripensia a condus. A fost un gol după un corner de pe stânga, bătut de Călin Toma și fructificat de Alin Burdeț. Totuși, elevii lui Cristi Petcu au reușit să egaleze în minutul 79, prin internaționalul de juniori Vlad Chera. De notat că la acest meci Paul Codrea a mai testat un jucător, tânărul Dobie.

CNPT: Dobre – Kovari, Țiereanu, Coroiu, Baltariu, Vasian, Jurj, Peter, Trip, Chera, Burghele. Au mai intrat: Pădure, Stoianovici, Popa, Șimădean, Bănceanu, Gîdea, Pop, Filip, Pițigoi.

Ripensia Timișoara: Contra – Semeniuc, M. Toma, Horcea, Popescu, Codrean, Tudor, Bobină, Livan, Neamțu, Golda. Au mai intrat: Rădulescu, Burdeț, Apro, Vlădia, C. Toma, Zurbagiu, Dobie, Z. Radu, Ungureanu, Rus.

Codrea vrea să mai reducă din numărul de jucători de la antrenamente

Paul Codrea a spus că va mai tria lotul pe care îl are în pregătire. „Un pic resimțim oboseala, avem și câțiva băieți cu anumite probleme, de asta i-am și lăsat liberi pe Mediop, Mânecan și Stoi, care au mici accidentări. E normal, am luat în calcul acest aspect, avem timp să ne revenim. Adi Popa are varicelă, îl așteptăm alături de noi. Adversarul a fost incomod, o echipă arțăgoasă, copii tineri, care mânăncă dorm toată ziua numai fotbal. Sunt drăgușori dornici de afirmare și astăzi au dovedit vă sunt o echipă incomodă dacă nu îi tratăm serios. Pe fond de oboseală, poate nici atenția nu a fost la nivel maximum la noi, Dar până la urmă, ne-am atins scorul, am jucat și nu ne-am accidentat. Probabil după săptămâna aceasta vom rămâne 20-22 de jucători, trebuie să tragem linie, pentru că suntem prea mulți”, a declarat Codrea după amicalul cu CNPT.

Cristi Petcu a fost mulțumit de cum au jucat tinerii pe care îi pregătește. „Nu ne interesează în mod special rezultatele. Sunt jocuri de pregătire, în care avem diferite teme. Ei sunt încă la vârsta la care trebuie să învețe niște lucruri. Mă interesează foarte mult implicarea și atitudinea lor pe tot parcursul pregătirii, și mai ales în jocuri. A fost un test foarte util și cel de miercuri cu Fortuna Becicherecu Mic”, a precizat antrenorul de la Centrul Național de Pregătire Timișoara.

În amicalele anterioare, Ripensia s-a impus cu Fortuna Becicherecu Mic, a remizat cu CSM Școlar Reșița și a pierdut cu ACS Poli. Miercuri, roș-galbenii au alt amical, cu Național Sebiș, iar CNPT va avea următorul test sâmbătă, cu CSM Lugoj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)
Video: fb Ripensia Timișoara

Marius ANGHEL 27 Jan. 2018, 22:24 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă