Remiză dură pentru ACS Poli în ultimul test din Antalya. Bărbuț s-a accidentat, Cânu a fost eliminat, golurile au lipsit

Remiză dură pentru ACS Poli în ultimul test din Antalya.** Bărbuț s-a accidentat, Cânu a fost eliminat, golurile au lipsit

ACS Poli a înregistrat doar un 0-0 în ultimul test al cantonamentului din Turcia. Formația pregătită de Dan Alexa nu a putut trece, marți, de FK Taraz, o grupare mediocră din prima ligă a Kazahstanului. Timișorenii au acuzat în prima repriză jocul dur al adversarilor, la care se află în probe Ioan Mera.

Liderul Seriei a II-a a Ligii 2 a început partida cu kazahii cu o formulă apropiată de ceea ce ar trebui să fie de bază și în campionat. Curând însă timișorenii au trebuit să facă și primele modificări. Bărbuț s-a lovit la mușchi și a fost înlocuit după doar șapte minute. De altfel, echipa bănățeană a acuzat jocul dur al echipei din Taraz, grupare care s-a salvat cu emoții de la retrogradare în sezonul trecut. Aici se află și Mera, fostul fundaș al alb-negrilor care s-a pregătit din nou cu ASU Poli în această iarnă.

Pedro Henrique ar fi avut poate cea mai importantă ocazie a primei părți. A fost faultat de un fundaș și ar fi scăpat singur cu portarul în minutul 32, dar nu s-a dictat nimic. O eliminare avea să vină în contul trupei lui Dan Alexa, Cânu văzând al doilea cartonaș galben cu patru minute înainte de pauză, dar conform înțelegerii a fost înlocuit de un coechipier, Bălace în acest caz. Imediat, Belu a avut șansa deschiderii scorului, însă șutul său a trecut alături. Smaranda a fost întrebuințat mai serios în minutul 29, când a fost nevoit să respingă în corner.

Alexa a efectuat mai multe schimbări la pauză, dar golul nu a venit pentru timișoreni. Mai mult, FK Taraz a fost mai periculoasă în debutul părții secunde, când Pap s-a evidențiat în două rânduri. Lazăr (63), Nikiema (67) și Nanu (70) le-au dat apoi emoții kazahilor, dar scorul a rămas neschimbat.

ACS Poli încheie stagiul din Turcia cu un blianț per total pozitiv: două victorii, un egal și un eșec. Dar nu toate numele echipelor întâlnite în teste au fost așa de sonore. Eșecul a venit cu FK Sarajevo (Bosnia), scor 0-1, în timp ce victorii s-au înregistrat cu Stara Zagora (Bulgaria 2), 3-0, și Oțelul Galați, 2-1. Bănățenii se vor pregăti în continuare la Lara până joi, când e programată revenirea pe Bega.

ACS Poli Timișoara: Smaranda (Pap 46) – Belu (Motreanu 71), Cânu (Bălace 41, G. Neagu 71), Scutaru (Bocșan 46), Melinte – Popescu (Keita 46), Trandu (Ov. Petre 46), Poparadu (Nikiema 46) – Boldea (Al. Lazăr 42, Doman 71) – Bărbuț (Chipirliu 7), Pedro Henrique (Rody 32, Nanu 60). Antrenor: Dan Alexa.

Au +9 față de Metalul!

Vestea retragerii Tărlungeniului e una tristă, dar care îi avantajează pe timișoreni în clasament. Jocurile Unirii în retur se notează cu 0-3, astfel ACS Poli, care a remizat în deplasare cu formația retrasă (1-1), câștigă două puncte și acumulează 35. Fortuna (29), locul 2, a recuperat astfel un punct, dar va evolua cu juniorii în primăvară, în timp ce Metalul a pierdut încă două puncte în lupta cu ACS Poli prin efectele pe care le-a avut retragerea brașovenilor în Seria a II-a și a rămas cu 26 de puncte acumulate.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: acspoli.ro

Pe aceeași temă