Remiză albă în Valea Domanului între Reșița și Ripensia. Oprița e mulțumit după primul joc, dar de săptămâna viitoare îi va amenda pe fotbaliștii supraponderali

Marius ANGHEL 24 Jan. 2018, 18:54 Pregătiri, amicale

Primul amical al iernii susținut de echipa lui Daniel Oprița s-a încheiat nedecis, 0-0 cu Ripensia Timișoara, echipă cu un eșalon mai sus.

Cu un obiectiv clar, promovarea în Liga a 2-a, gruparea din Valea Domanului și-a ales adversari puternici pentru perioada de pregătire. Adversara din primul meci a fost echipa de ligă secundă Ripensia Timișoara, principala contracandidată la promovare a rosso-nerilor în precedentul sezon al Ligii a 3-a. Antrenorul Daniel Oprița a rulat tot lotul avut la dispoziție, în care și-au făcut loc și câțiva juniori de la Centrul de copii și juniori din Valea Domanului.

Dintre noile achiziții nu au jucat Ionuț Puțanu, nerefăcut după o accidentare, și nici Leonard Manole. În schimb, pe teren s-au aflat, în prima repriză, Daniel Ene și internaționalul U19 Cristian Podină, iar în repriza secundă Marius Staicu, Paul Copaci și fostul căpitan al lui Juventus București, Valentin Bărbulescu.

Oprița caută un fundaș central

Antrenorul Daniel Oprița s-a declarat în mare parte mulțumit după acest amical, având în vedere că echipa sa nu are decât o săptămână de pregătire în acest an.

„Avem o săptămână de când am început pregătirea și era normal ca să nu ne iasă jocul așa cum ne-am dorit. Avem jucători noi în lot, iar relațiile de joc vor mai dura până o să le punem la punct. Am adus fotbaliști de calitate și eu cred că o să fie totul bine. După primul joc, pot spune că sunt mulțumit, având în vedere că am făcut antrenamente grele și n-am început de mult pregătirea. Unii jucători au câteva kilograme în plus, dar le-am dat la dispoziție o săptămână să le dea jos. De săptămâna viitoare o să începem să dăm amenzi fotbaliștilor care nu vor respecta regula cu kilogramele. Avem destul timp până la începerea campionatului și eu spun că pregătirea va decurge așa cum trebuie. Cum am mai spus, sunt mulțumit de lot și consider că mai avem nevoie de câțiva juniori. Suntem în căutări, trei sau patru juniori îi avem deja și ne-am mai trebui încă doi. Acești doi ar putea fi chiar și de la centrul nostru. După plecarea de la echipă a lui Dulap, cred că ar mai trebui să aducem un fundaș central”, a declarat Daniel Oprița, antrenorul echipei CSM Școlar Reșița.

Codrea: „Sunt foarte mulțumit”

De partea cealaltă, Paul Codrea s-a arătat mulțumit de remiza cu echipa de Liga a 3-a. „Personal, sunt foarte mulțumit. Cred că a fost un efort foarte bun, în special în prima repriză. Sunt mulțumit de perioada de pregătire în care ne aflăm acum. Băieții se mișcă destul de bine, zic eu. Am schimbat mulți jucători la pauză, pentru că mâine (n.r. – joi, 25 ianuarie) jucăm cu ACS Poli. Aici, la Reșița, în sfârșit am dat și noi de un teren bun și s-a putut juca fotbal. Felicit echipa gazdă, că și-a construit o echipă bună”, a spus Codrea, care nu l-a avut la dispoziție pe golgheterul Ndiaye Mediop, Andrei Dăruială și Hecsko, ultimii doi cu probleme medicale. Nu au fost utilizați nici portarii Mario Contra sau Dalin Munteanu.

CSM Școlar Reșița: Petruț – B.Szijj, Bactăr, Podină, Liuba – Costin, Vaștag, Breșneni, Vădrariu – Negoescu – D. Ene. Au mai intrat: Zimmermann – Bărbulescu, Burciu, Copaci, Marian Musteța, Staicu, Marius Musteța.

Ripensia: Rădulescu – Vlădia, M. Toma, Apro, C. Toma, Livan, Tudor, Zurbagiu, Ungureanu, Dumiter, Golda. În partea a doua au evoluat: Rădulescu – Semeniuc, Burdeț, Horcea, Popescu, Codreanu, Stoi, Tudor, Neamțu, Bobină, Matiș.

Pentru Ripensia urmează, joi, 25 ianuarie, un nou amical, cu ACS Poli. Partida va avea loc de la ora 15:00, în complexul „Adrian Stoicov”, din vecinătatea stadionului „Dan Păltinișanu”.

CSM Școlar va întâlni în următorul amical formația ASU Politehnica, meci care va avea loc pe data de 3 februarie, la Timișoara. UTA și Pandurii Târgu Jiu vor fi următoarele adversare ale Reșiței, pe 10, respectiv 16 februarie. Ultimele două meciuri amicale se vor juca împotriva unor echipe din Serbia: Dinamo Pancevo (pe 21 februarie) și Radnicki Zrenjanin (pe 24 februarie).

Articol și foto de Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 24 Jan. 2018, 18:54 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă