Refularea lui Ionuț Popa: „În cei peste 20 de ani de carieră, niciodată nu am avut condiții mai grele ca la Pâncota”

Marius ANGHEL 23 Jan. 2016, 14:49 Pregătiri, amicale

Dacă cealaltă divizionară secundă arădeană se află pe finalul cantonamentului centralizat de la Moneasa, unde a beneficiat de toate condițiile de pregătire, Șoimii Pâncota se zbate ca peștele pe uscat la Arad. Nu s-au găsit nici măcar fondurile efectuării unui mini-cantonament pe plan local, ceea ce presupunea o masă caldă la amiază și vitaminizare, astfel că Ionuț Popa se află în postura ingrată de a afirma următoarele: „După două săptămâni de la reunire, ar fi trebuit să fim undeva la 45-50% din potențial, iar noi suntem undeva pe la 20%”.

Niciunde condiții mai grele 

Sosit la gruparea din Podgorie în luna februarie a anului trecut, „Mister” i-a ținut pe linia de plutire pe „alb-negrii”, dar acum pare a fi ajuns într-o situație extrem de dificilă. „De când sunt la Pâncota nu s-au găsit resursele efectuării unui cantonament. Nu s-a întâmplat în vară, nu se întâmplă nici acum, totul se va răsfrânge – până la urmă – în evoluțiile echipei în campionat. Să zicem că am fi putut improviza puțin, dar atâta timp cât nu am reușit să facem nici măcar două antrenamente zilnice timp de o săptămână, e greu de prevăzut cum ne vom prezenta la primăvară. Vă spun cu mâna pe inimă că în cei peste 20 de ani de carieră, niciodată nu am avut condiții mai grele. Nu știu cine este exact de vină. Eu încă mai sper că primarul Retter, consilierii, președintele Piroș și ceilalți oameni de pe lângă echipă vor realiza că așa e greu să continuăm și-și vor da rapid mâna ca să ieșim din acest impas dureros. Altfel, nu văd de ce acest club și-a mai dorit promovarea în Liga a 2-a, iar apoi menținerea sa acolo. Pe de altă parte, știu că e greu peste tot în fotbalul românesc, însă nici nu putem să ne jucăm de-a fotbalul. Jucătorii sunt abătuți, nu știu exact ce-i așteaptă mâine, mi-e foarte greu să-i motivez chiar și la un singur antrenament pe zi”, e refularea celui mai bine cotat antrenor arădean al momentului.

Pierd jucători în loc să aducă

Când a renunțat la șase jucători, respectiv: Sălăjan, Doda, Oprea, Danci, Cuedan și Ousmane, Ionuț Popa a primit asigurări că va primi alții în locul lor, sau cel puțin câte un fotbalist cu pretenții de titular în fiecare compartiment. Președintele Pavel Piroș chiar anunța transferurile portarului Rus, de la Pecica și Suciu (ex. Caransebeș), dar niciunul dintre ei nu e la dispoziția antrenorului. A venit în probe și belgianul Mamwanga, care a devenit între timp istorie, iar la sârbul Movica se va renunța la începutul săptămânii viitoare.

Colac peste pupăză, nici ivorianul Traore (foto) nu a mai ajuns la Pâncota, deși el era așteptat să se întoarcă din Coasta de Fildeș la începutul acestei săptămâni. Doar goal-keeperul Cioară și atacantul Marius Ion (și acesta cu probleme la genunchi) pot fi trecuți la capitolul noutăți. „Până acum, am pierdut mult mai mulți jucători decât am adus. Astăzi, chiar am avut doar 14 jucători, niciodată nu am pregătit atât de puțini la un singur antrenament. De asemenea, la amicalul de la Bekescasa, am fost în joc cât am avut aer în plămâni, apoi am căzut puțin. Maghiarii au testat, cred, vreo 25 de jucători, noi am avut trei-patru schimbări, între care doi juniori. În aceste condiții, nu știu cât de utile vor fi și amicalele ce urmează. Le onorăm mai mult din respect pentru directorul nostru sportiv, Sorin Tarcea, care și-a pus obrazul pentru noi”, a adăugat Ionuț Popa, care nu a insistat să-și găsească un adversar în acest weekend tocmai datorită faptului că nu are un lot lărgit pe care-l să-l folosească, dar nici condiții de joc sau deplasare.

Călin Petrică, la specializare în Spania

Popa îl are alături doar pe Cristian Irimia, antrenorul cu portarii, în aceste zile. Călin Petrică, cel care mai conducea încălzirea echipei sau era responsabil cu partea de forță și izometrie, se află la specializare în Spania. „Învață meserie la Rayo Vallecano până la finalul lunii. Măcar la capitolul preparator fizic nu vom avea probleme la revenirea lui Călin acasă”, consideră „Mister”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 23 Jan. 2016, 14:49 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă