Reeditare nereușită de finala Cupei: ASU Politehnica nu a marcat și a avut o asistență redusă la amicalul cu Progresul Spartac. „Intrus” de la rivala UTA

Marius ANGHEL 23 Jul. 2018, 12:28 Pregătiri, amicale

ASU Politehnica a înregistrat a treia remiză consecutivă cu un adversar de Liga a 3-a. Sâmbătă, cu Progresul Spartac București a obținut un 0-0 într-un meci programat pe Știința, ca o reeditare a finalei Cupei Românie din 1958. La meci au asistat sub 300 de fani, cu tot cu promovarea partidei, între care și câțiva fani ai Progresului, dar și Codru Grădinariu, oficialul rivalei de la UTA.

Arădeanul venise la stadion pentru o întâlnire cu antrenorul de juniori Iulian Prodana. Cei doi sunt colegi la cursurile pentru licența A de antrenor. La meciul din aprilie jucat la Șiria, Grădinariu a făcut mai multe remarci ironice la adresa reprezentanților suporterilor, care se aflau pe stadion.

Cu Prograsul a fost un joc destul de închis, iar în prima repriză, cea mai mare ocazie a irosit-o Bozian, în contul gazdelor. Cel mai bun șut l-a avut Donca de la bucureșteni, spre vinclu, dar portarul Murariu a respins în corner.

Ratări nepermise în ofensiva bănățenilor

Timișorenii putea înscrie în repriza secundă. Plămadă s-a aflat într-o poziție favorabilă, dar a tras în portar. Ulterior, același atacant a ratat o altă șansa de a scutura plasa. Faza într-adevăr exasperantă a fost după minutul 70, când gazdele au scăpat pe contraatac. Schieb era liber, dar nu a tras, ci a centrat pentru Bozian, care venea din spate. Cu momentul irosit, jucătorul Politehnicii a fost înconjurat de adversari și toată faza s-a dus pe apa sâmbetei.

Petruescu spune că temperatura a afectat calitatea meciului

Antrenorul Politehnicii a fost mulțumit de ocaziile pe care și le-a creat echipa sa. „Mai lipsea să intrăm în prelungiri și să ajungem la lovituri de la 11 metri. În primul rând, aș vrea să-i felicit pe cei de al Progresul pentru faptul că au dat curs invitației noastre. Au făcut un efort deosebit, de a veni până în Banat. Le mulțumim pe această cale și le urăm mult succes în continuare. S-a dovedit că nu întâmplător anul trecut a fost o echipă care s-a luptat până în penultima etapă la promovare. Din acest punct de vedere consider că în meciul de astăzi am întâlnit un adversar la fel ca în ziua precedentă, cu pretenții la Liga a II-a. Partida propriu-zisă nu a fost una foarte spectaculoasă, influențată, din punctul meu de vedere, de temperaturile destul de ridicate. Căldura a influențat jocul ambelor echipe. Una peste alta, cred că ne-am atins într-o proporție destul de mare ceea ce ne-am propus pentru aceste două jocuri. E prematur să vorbim de o echipă de titulari și de rezerve. Încă suntem în perioada în care ne cunoaștem, am încercat în cele două meciuri să dau minute egale tuturor jucătorilor. Ieri am avut mai puțin ocazii, azi, paradoxal, am avut mai multe situații de a marca”, a punctat Petruescu.

Progresul așteaptă o serie cu FC R

Antrenorul Progresului, Andrei Eremia, a fost mulțumit de egalul scos cu o formație mai bine clasată. „A fost un meci amical cu o echipă dintr-o ligă superioară. Un meci bun de pregătire pentru noi, am testat și câțiva jucători, am văzut o nouă formulă de joc. În vară s-au produs câteva schimbări în echipa noastră și a fost un meci de bun augur pentru noi. Avem obiectiv să formăm o echipă competitivă, cu cât mai mulți progresiști. Dacă reușim să facem o figură frumoasă ca anul trecut, sau și mai frumoasă, ar fi foarte bine. Din păcate, nu am reușit să marcăm nici ei, nici noi. Ar fi fost frumos pentru spectatori. Însă asta e ce am putut astăzi, un 0-0. Progresul și-a schimbat strategia vara aceasta, pentru că în ultimii doi ani ne-am bazat pe o mixtură între jucători cu experiență și jucători tineri. Acum am reușit să aducem niște juniori crescuți de noi. Vrem să-i integrăm și să facem o echipă cât mai bună. Ne dorim să jucăm cu echipe cât mai bune, și astăzi ne-am bucurat că am jucat cu o echipă de Liga a II-a. Dacă vom fi în serie cu Rapid vom încerca să câștigăm. Ne bucurăm să jucăm cu o echipă cu suporteri, cel mai probabil pe Giulești”, a precizat Eremia.

ASU Poli are următorul meci de verificare miercuri, pe terenul celor de la Luceafărul Oradea.

ASU Poli: Murariu – Bilia, Mera, Scutaru, Cherecheș, Ignea, Poparadu, I. Plămadă, Bozian, Miholca, Velici
Au mai intrat: Szasz, Nicolescu, Cojocaru, Vidrăsan, Bedea, Schieb, Ghinescu

Progresul Spartac: Raduță – Leafu, Apostol, E. Radu, Vlad, Tudorache, Boiangiu, Donca, Dițu, Militaru, Stanciu
Au mai intrat: Săndescu, Curt, M. Radu, Stancu, Chivu

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Leczki JOZSI (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 23 Jul. 2018, 12:28 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă