Rapid Suceava a remizat cu Dacia Unirea Brăila în primul lor amical al anului. Nicoliță a înscris, dar golul i-a fost anulat

Marius ANGHEL 28 Jan. 2016, 12:41 Pregătiri, amicale

Rapid CFR Suceava a dat piept cu colega de serie Dacia Unirea Brăila în primul meci de pregătire din intersezon. Partida s-a disputat miercuri, pe terenul sintetic de la Liceul cu Program Sportiv, și s-a încheiat nedecis, scor 0-0, după două reprize a câte 50 de minute.

Jucătorii ambelor echipe au făcut mare risipă de energie, numai că suprafața de joc înghețată le-a creat mari probleme cu aderența. Din acest motiv, doi fotbaliști suceveni, este vorba de portarul Toma Niga și de mijlocașul Bogdan Botezatu, au părăsit terenul accidentați la genunchi. Meciul propriu-zis a fost unul echilibrat, de luptă, fără prea multe faze de poartă, singurele oportunități de gol ale rapidiștilor aparținându-le atacanților Tudorache și Sandu, acesta din urmă arătând o bună dispoziție de joc. Brăilenii au marcat prin Stelian Nicoliță în minutul 35, însă golul nu a fost validat de asistentul de pe acea parte.

În partea a doua a meciului, brăilenii au avut patru situații de poartă, însă Muscă, Enciu sau Roșu nu au găsit calea spre gol. Marco Enciu a părăsit terenul de joc înainte de finalul partidei, vârful de atac fiind lovit la cap, la un duel aerian, de către unul dintre fundașii centrali ai sucevenilor. Locul lui Enciu a fost luat de Dima.

VEZI un MATERIAL VIDEO de la meciul amical dintre Rapid și Dacia Unirea

„A fost un meci bun de antrenament, care și-a atins scopul. Am dorit să-i văd la lucru pe noii veniți și pot spune că prima impresie este mulțumitoare. Cred că mai avem nevoie de întăriri, pentru că am rămas descoperiți în zona mediană după renunțările de ultimă oră ale lui Vrabie, Sumanariu și Onciu. Studiem mai multe variante și sper ca în cel mai scurt timp să mai aducem un mijlocaș și un fundaș central”, a declarat antrenorul principal al Rapidului, Costel Ilie.

„Nu m-a interesat rezultatul, însă este frustrant să vezi că un tușier doarme și nu judecă corect o fază importantă , pentru că golul nostru a fost valabil. Astfel de decizii pot deteriora starea de spirit a jucătorilor, pot apărea duritățile. Nu mă așteptam la realizări mari ținând cont de faptul că suntem în perioada acumulărilor fizice, dar am avut câteva situații bune și nu le-am tratat cum trebuie. Din punct de vedere al efortului făcut de jucători sunt mulțumit”, a declarat Alin Pânzaru.

Gruparea suceveană a început meciul în alcătuirea: Niga – D. Bălan, D. Ciobanu, Sfrijan, Semeghin – Botezatu, G. Apostol, Aeroaiei, Gheorghiciuc – Ed. Sandu, Tudorache. În repriza secundă Rapid a evoluat în formula: Hînțescu – Mateciuc, Tăutianu, Velescu, Mihai – Jitariuc, Gheorghiciuc, Dănilă, Bâgu – Galan, Ed. Sandu. În ultimul sfert de oră al întâlnirii au fost introduși în teren și juniorii Păvăluc, Nechifor, Coroamă și Corniciuc, care aparțin de Liceul cu Program Sportiv.

Dacia Unirea a evoluat în prima repriză în formula: Mitrea – Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – M. Dima, P. Ioan, Pușcașu, G. Iordache – S. Nicoliță , Onofraș. În repriza a doua, Pânzaru i-a trimis în teren pe: Olaru – Iosofache, Moroianu, Olenic, Necoară – C. Roșu, Petean, Racoviță, Frunză – M. Enciu (Dima), Muscă.

Următorul joc test al grupării sucevene va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, în aceeași locație, împotriva unei formații alcătuite din juniori de la LPS Suceava. De partea cealaltă, tot sâmbătă, Dacia Unirea va juca cu Bucovina Pojorâta, apoi jucătorii și staff-ul tehnic vor reveni la Brăila din cantonamentul de la Câmpulung Moldovenesc.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU și Costel FILIP
Foto: FB Gazeta Sv

Marius ANGHEL 28 Jan. 2016, 12:41 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă