Rapid Suceava a avut 18 jucători la reunire. Pe lângă cei opt jucători plecați, și Vrabie se gândește să își ia „zborul”

Marius ANGHEL 19 Jan. 2016, 17:13 Pregătiri, amicale

Lotul grupării de Liga a II-a Rapid CFR Suceava s-a reunit luni după-amiază la stadionul Areni. După cum știți, în această iarnă, gruparea s-a despărțit de nu mai puțin de opt fotbaliști, este vorba de portarul Cătălin Pascal, fundașii Sorin Ciobanu, Radu Sava, Constantin Ferariu, Paul Mateciuc, mijlocașii Cătălin Strugariu și Lucian Plăcintă și atacantul Marco Enciu, însă o parte dintre ei au fost prezenți la club, pentru a-și clarifica situația contractuală.

„Ne-am înțeles pentru întreruperea colaborării, urmând să primim salariul aferent pe luna decembrie. Personal, mă bucur că sunt jucător liber și sper să găsesc cât mai repede o echipă unde să-mi continui activitatea”, a declarat Constantin Ferariu.

Pe picior de plecare este și mijlocașul Alexandru Vrabie, care nici nu s-a antrenat ieri alături de ceilalți colegi. Acesta și-a manifestat dorința de a pleca definitiv în Italia, pentru a fi alături de părinții săi, care sunt stabiliți în Peninsulă de mai bine de 10 ani. „Am luat deja contact cu o echipă de eșalonul al cincilea de lângă Milano și mă așteaptă la pregătire. Situația precară din fotbalul românesc m-a îndemnat să iau această hotărâre”, a mărturisit fotbalistul în vârstă de 28 de ani.

În ce-l privește pe mijlocașul Cătălin Golofca, acesta a primit acordul clubului de a pleca în cantonament cu gruparea de primul eșalon FC Botoșani, având toate șansele să plece de la Rapid în eventualitatea în care-l va convinge pe antrenorul Cristian Pustai de calitățile sale.

În locul acestora, pe Areni nu a ajuns deocamdată decât un singur jucător nou, este vorba de atacantul Tudor Galan de la Unirea Tărlungeni, în vârstă de 21 de ani. „Suntem abia la startul pregătirilor, în mod sigur vor mai veni jucători noi, vom încerca să luăm chiar și fotbaliști sub formă de împrumut pentru a reuși calificarea în play-off”, a anunțat noul antrenor al echipei sucevene, Costel Ilie.

Înainte de primul antrenament, tehnicianul nemțean a avut în vestiar o întrevedere lungă cu elevii săi, care a durat aproximativ o oră. „Am purtat o discuție bărbătească și am realizat că au acumulat și ei o serie de frustrări și dezamăgiri. Am ascultat cu atenție punctul lor de vedere, apoi le-am zis și eu părerea mea despre ceea ce am găsit aici și cum văd eu lucrurile. Ei trebuie să conștientizeze că trebuie operate unele schimbări în viața echipei. Sper că au înțeles ce le cer și cred că o să facem o treabă bună împreună”, a precizat Costel Ilie.

Iată cei 18 fotbaliști care au efectuat ieri primul antrenament sub comanda antrenorului Costel Ilie:

Portari: Vlad Hânțăscu, Toma Marinică Niga;
Fundași: Dorin Semeghin, Daniel  Bălan, Claudiu Velescu, Cătălin Tăutianu, Ionuț Mihai;
Mijlocași: Marius Onciu, George Alex Apostol, Dragoș Sfrijan, Ciprian Sumanariu, Adrian Gheorghiciuc, Adrian Vornicu, Constantin Aeroaiei, Lucian Jitariuc;
Atacanți: Mircea Negru, Eduard Sandu, Tudor Galan.

Juniorul Vasile Dănilă a lipsit motivat de la ședința de pregătire, urmând să se alăture lotului începând de astăzi, în vreme ce Armand Svichi se află în recuperare după operația suferită la genunchi în luna decembrie.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta de Suceava
 

Marius ANGHEL 19 Jan. 2016, 17:13 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă