Rapid și FCM Dorohoi au remizat la Ițcani într-un amical cu „roșu” și accidentați

Marius ANGHEL 13 Feb. 2015, 13:01 Pregătiri, amicale

Rapidul a început să gâfâie în amicale, echipa antrenată de Bogdan Tudoreanu înregistrând o nouă remiză, scor 1-1, în meciul disputat joi, pe terenul „1 Mai” din Ițcani în compania formației FCM Dorohoi.

Aflați la cel de-al cincelea joc de pregătire în decurs de doar zece zile, „ceferiștii” au trecut în două rânduri pe lângă deschiderea scorului în primul sfert de oră. Tiron și-a încercat primul tirul, cu un șut din unghi, reținut de Hărăguță, pentru ca același portar al oaspeților să se evidențieze la execuția fără preluare a lui Golofca, respingând mingea în corner. Pe fondul oboselii și a unui joc extrem de încrâncenat, nervii rapidiștilor au cedat în minutul 36, când centralul Robert Sroder i-a arătat direct cartonașul roșu mijlocașului Apostol pentru un fault dur. Sfrijan i-a luat locul peste doar câteva minute, iar cele două formații au continuat 11 contra 11.

Trupa antrenată de Vespazian Colban a început mai bine repriza secundă, dar Rohețki s-a opus de două ori deschiderii scorului. Pe fondul dominării, botoșănenii au marcat primii în minutul 65, când Ivașcă a executat un corner de pe partea stângă, iar Marin, pacostea rapidiștilor din meciul de campionat de la Berceni, a înscris cu o lovitură de cap la colțul lung (foto).

Amenințată cu prima înfrângere din intersezon, formația suceveană a restabilit egalitatea în minutul 75, când Golofca și-a trecut în cont al treilea gol în amicale după ce l-a învins pe veteranul Vasile Prisacă cu un șut din interiorul careului sub bara transversală.

În ultimul minut de joc, „ceferiștii” puteau obține victoria, dar mingea reluată de Negru din gura porții a șters bara.

Rapid (prima repriză): Pascal – D. Bălan, Plecanciuc, Ferariu, Spătar – Tiron, Apostol (Sfrijan), Sumanariu, Golofca – Moroșanu, Buziuc.
Rapid (repriza a doua): Rohețki – D. Bălan (Golofca), Sava, Ferariu (Apostol), Spătar – Vornicu, Sfrijan, Ghiorghiciuc, Săvoaia – M. Negru, Marinkovic.

VEZI o GALERIE FOTO amplă de la amical

Sucevenii au testat încă un jucător ieșean

Bogdan Tudoreanu nu a putut miza la meciul de ieri pe serviciile lui Semeghin, Velescu și Bâgu, ultimul urmând să rateze și el primele două etape din sezonul de primavară din cauza unei accidentări la genunchi. În schimb, pe parcursul primei reprize, tehnicianul Rapidului l-a văzut la lucru pe Bogdan Moroșanu (foto mic), un atacant în vârstă de 22 de ani venit în probe la gruparea de pe Areni de la CSMS Iași.

„Cred că am făcut o primă repriză bună. În a doua, părerea mea, jocul a fost prea dur pentru un amical. Din cauza terenului a fost greu de construit, dar una peste alta a fost un antrenament bun. Următoarele două amicale le vom juca pe un teren bun, la Piatra Neamț, și sperăm ca jocul să fie altul.  Păcat de accidentările care au apărut astăzi la Ferariu și Plecanciuc. Sper să nu fie grave. Nu știm nici dacă Bâgu va prinde primele 2-3 etape, pentru că este vorba despre o problemă mai veche, la genunchi”, a declarat Bogdan Tudoreanu.

„Noi am venit să ne pregătim pentru un joc de campionat, nu să avem un avantaj anume. Nu am venit la Suceava cu gândul să jucăm la rupere, ba din contră. Mă bucur și îi felicit pe suceveni pentru eforturile depuse pentru ca acest meci să se dispute în niște condiții de invidiat pentru această perioadă”, a spus și Vespazian Colban, antrenorul Dorohoiului.

Până la reluarea campionatului Ligii a II-a, Rapid Suceava mai are programate trei jocuri de verificare, toate în deplasare. Sâmbătă după-amiază joacă sub Pietricica, într-un amical în care gazdele de la Ceahlăul își vor prezenta lotul pentru returul Ligii I, miercuri, tot la Piatra Neamț, „ceferiștii” întâlnesc formația SC Bacău, iar sâmbătă, 21 februarie, în deplasare, au programată revanșa cu FCM Dorohoi.

Sursa: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 13 Feb. 2015, 13:01 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă