Rapid s-a impus la Fălticeni în cel de-al doilea amical al anului

Marius ANGHEL 06 Feb. 2015, 13:01 Pregătiri, amicale

Rapid Suceava a evoluat ieri pe terenul grupării de Liga a IV-a Șomuz Fălticeni, în cel de-al doilea amical al anului. Mult mai experimentați, „alb-vișiniii” s-au impus cu scorul de 4-0, la finalul unei dispute în care gazdele s-au ținut tare, în special în prima repriză.

Având în față un adversar atât de valoros, fotbaliștii manageriați de Radu Anania și Cătălin Ungureanu au luat foarte în serios partida, dând o replică dârză în primele 30 de minute. De altfel, fălticenenii și-au trecut în cont prima mare ocazie de gol a întâlnirii, atunci când Lipan a șutat din interiorul careului de 16 metri, puțin lateral, iar Rohețki a respins cu greu în corner.

Odată cu trecerea timpului, Rapid a pus însă stăpânire pe joc, deschiderea scorului producându-se în minutul 35: Bâgu a centrat un balon de pe partea stângă, portarul gazdelor a boxat mingea până la Mircea Negru, care a scris cu o execuție pretențioasă, șut din drop, sub transversală, din marginea careului de 16 metri. Același Negru a dublat avantajul oaspeților pe finalul primei reprize, cu o reluare plasată din interiorul careului, profitând și de o indecizie a goalkeeper-ului advers. Minutul 68 a consemnat prima reușită a moldoveanului Tiron în tricoul Rapidului, fostul internațional de tineret din țara vecină punctând cu un șut sec, la colțul lung. După două mari oportunități de a înscrie irosite de Golofca, Marinkovic a stabilit scorul final în minutul 78, bine servit în gura porții adverse de către Gheorghiciuc.

Șomuz Fălticeni a evoluat în alcătuirea Georgescu – Handâc, Furtună, Căeriu, Lipan, Nechitoaia, Ilie, Cara, Moisii, Ștefăroi, I. Săvoaia. Au mai intrat Miron, C. Alexandru, Aioanei, Ailincăi, Vișinar, Antonesei și Gliz.

Rapid Suceava a început meciul în formula Rohețki – Bălan, Ferariu, Plecanciuc, Semeghin – Vornicu, Săvoaia, Sumanariu, Bâgu – Negru, Buziuc. La pauză au intrat Pascal, Sfrijan, Velescu, Sava, Spătar, Tiron, Apostol, Gheorghiciuc, Golofca și Marinkovic.

Următorul meci de pregătire al grupării sucevene va avea loc sâmbătă, de la ora 12.00, la Ițcani, în compania liderului la zi al Seriei I a Ligii a III-a, Bucovina Pojorâta.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: cronicadefalticeni.com

Marius ANGHEL 06 Feb. 2015, 13:01 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă