Rapid câștigă clar și al treilea amical din intersezon

Marius ANGHEL 09 Feb. 2015, 16:13 Pregătiri, amicale

Formațiile Rapid Suceava și Bucovina Pojorâta s-au întâlnit sâmbătă, într-un meci amical pe stadionul Ițcani. Forțați de gerul de afară, jucătorii celor două formații au făcut o mare risipă de energie, oferind un spectacol agreabil. Rapid s-a impus la final cu scorul de 4-1 (3-1), ambele echipe irosind multe alte ocazii de gol.

Aflată la primul joc de pregătire din intersezon, gruparea oaspete, liderul la zi al Seriei I a Ligii a III-a, a deschis scorul la jumătatea primei reprize prin Buhăcianu, din penalty, după ce, puțin mai devreme, rapidistul Golofca nu reușise să-l învingă pe portarul Bucovinei, Turiță, tot de la punctul cu var.

Mult mai experimentați, sucevenii au izbutit să întoarcă soarta partidei până la pauză. Mai întâi, Ferariu a restabilit egalitatea cu o lovitură plasată de cap, în urma unui corner executat de pe partea dreaptă de Semeghin, după care Sumanariu a transformat cu siguranță o lovitură de pedeapsă, obținută de Golofca. Scorul pauzei avea să fie însă stabilit de Buziuc, care a punctat cu o execuție spectaculoasă, foarfecă laterală, din centrarea lui Sfrijan.

În partea a doua s-a jucat la fel de alert, chiar dacă nu s-au consemnat atâtea evenimente notabile ca în prima repriză. După o mare ratare semnată de Negru, care a luat la țintă bara transversală, Gheorghiciuc a fost cel care a punctat pentru 4-1, finalizând o acțiune inițiată de Marinkovic.

Rapid Suceava (repriza I): Pascal – Sfrijan, Ferariu, Sava, Semeghin – Gheorghiciuc, Sumanariu, Apostol – Golofca, Buziuc, Tiron.
Rapid Suceava (repriza a II-a): Rohețki – Vornicu, Velescu, Plecanciuc, Spătar – Golofca, Săvoaia, Gheorghiciuc, Bâgu – Negru, Marinkovic. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Bucovina Pojorâta (repriza I): Turiță (Mureșan) – Cristescu, Patca, Bolbos, Răzlog, Kuruc, Ioniță, Colța, Cherariu, Rus, Buhăcianu.
Bucovina Pojorâta (repriza a II-a): Mureșan (Puianu) – Cristescu, Prundean, Bolbos, Iuga, Platon, Vârlan, Ieșeanu, Colța, Pădurariu, Balan. A mai intrat Vicliuc. Antrenor: Dănuț Mândrilă.

În continuarea programului de meciuri de pregătire din intersezon, Rapid va mai juca cu Aerostar Bacău, pe 10 februarie, cu FCM Dorohoi, pe 12 februarie, la Suceava, și pe 21 februarie, în deplasare, cu Ceahlăul Piatra Neamț, pe 14 februarie, în deplasare, și cu ASC Bacău, pe 18 februarie, la Piatra Neamț.

Bucovina va întâlni în următorul joc test formația de Liga a II-a FCM Dorohoi, partida fiind programată să se dispute mâine, la Pojorâta.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta de Suceava
 

Marius ANGHEL 09 Feb. 2015, 16:13 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă