Rapid a pierdut la limită amicalul cu FC Botoșani. Golofca a trimis în bară, Ianc i-a arătat cum se înscrie

Marius ANGHEL 16 Apr. 2015, 14:45 Pregătiri, amicale

Echipa de Liga 1 FC Botoșani s-a impus ieri după-amiază cu scorul de 1-0 în fața Rapidului, într-un meci amical disputat pe stadionul Areni. Unicul gol al testului a fost marcat de Ianc, în minutul 82. Sucevenii au lovit o dată bara, prin Golofca.

Având în față o echipă din care au lipsit mai mulți titulari, „alb-vișiniii” au evoluat curajos și au trecut prima dată pe lângă deschiderea scorului în minutul 5, prin Negru, care n-a reușit să marcheze din poziție de unu la unu cu portarul advers. În minutul 29 a fost rândul lui Sava să-i dea emoții lui Lazăr, atunci când lovitura sa de cap a greșit de puțin ținta. Cea mai mare ratare a primei reprize i-a aparținut însă lui Sumanariu, care a șutat pe lângă vinclu din poziție excelentă.

Sucevenii au trecut din nou pe lângă gol în debutul părții secunde, la o fază când Golofca, plecat pe contraatac, a șutat în stâlpul din stânga al porții botoșănene. Oaspeții au fost pentru prima dată periculoși în atac în minutul 67, prin Martinus, care n-a putut să-l învingă pe Rohețki cu un șut de la 14 metri. Unicul gol al întâlnirii s-a marcat în minutul 82, când Ianc a fructificat cu o reluare la colțul scurt, de la 12 metri, o pasă primită de la Rashid.

Gazdele au avut imediat șansa egalării prin Sava, care n-a putut să-l învingă pe Tiut cu o lovitură de cap, meciul încheindu-se cu două ratări semnate de botoșănenii Ivanovici și Rousel.

Rapid Suceava a evoluat în alcătuirea Pascal – Bălan, Soare, Sava, G. Apostol – Gheorghiciuc, Onciu, Sumanariu – Buziuc, Negru, Golofca. Au mai intrat Rohețki, Plecanciuc, Ferariu, Săvoaia, Marinkovic și Hânțari. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

FC Botoșani a jucat în formula Lazar – Apostol, Oltean, Danci, Fough – Roșu, Bemba, Codoban – Martinus, Șvichi, Diarra. Au mai intrat Tiuț, Ianc, Bordeianu, Ivanovici, Roussel și Rashid. Antrenor: Leo Grozavu.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

Grozavu: „Testul nu și-a atins deloc scopul”

În acest test, FC Botoșani a folosit un lot alcătuit din fotbaliștii care au evoluat mai puțin în acest retur, dar și pe cei doi francezi aflați în probe, Yannick Matthieu Bemba și Cheick-Alan Diarra, ambii folosiți ca titulari. „Nu și-a atins deloc scopul pe care l-am urmărit eu cu acest test. Așteptam cu totul altceva. Aș fi vrut să le dau minute, ritm de joc celor care au evoluat mai puțin, dar chiar nu și-a atins scopul. Am vrut și să-i văd pe jucătorii noi, dar e clar că au mari carențe de pregătire. Nu m-au impresionat cu nimic”, a declarat Leo Grozavu, antrenorul echipei din Liga 1.

Altfel, deși amical, partida de pe Areni a fost una destul de încinsă, lucrurile riscând să degenereze în minutul 63, în urma unui conflict iscat între Marinkovic și Danci. Tehnicianul Leo Grozavu a intrat pe gazon pentru a calma spiritele și chiar a fost luat în colimatoriu de suporterii suceveni, unul dintre aceștia chiar sărind gardul ce împrejmuiește terenul. „Mi-am permis să intru pe gazon, pentru că îl cunoșteam pe Marinkovic și i-am spus să se potolească. El nu are de demonstrat nimic așa, prin agresiune, ci doar prin fotbal. Imediat băieții aceia din tribună care m-au înjurat tot meciul și au scandat trivialități la adresa echipei noastre au vrut să-și facă dreptate, dar nu s-a întâmplat nimic. Oricum, a fost urât ce s-a întâmplat”, a spus Grozavu.

Sâmbătă, în campionat, Rapid Suceava va juca în deplasare cu Academica Pitești, în vreme ce FC Botoșani va primi pe teren propriu replica celor de la Ceahlăul Piatra Neamț.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 16 Apr. 2015, 14:45 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă