Probleme la cântar pentru jucătorii de la FC Brașov. Hlinca a cântărit cel mai mult, însă Stere nu e îngrijorat

Marius ANGHEL 12 Jan. 2016, 10:48 Pregătiri, amicale
Probleme la cântar pentru jucătorii de la FC Brașov.** Hlinca a cântărit cel mai mult, însă Stere nu e îngrijorat

Jucătorii lui FC Brașov au încheiat luni, 11 ianuarie, vacanța de iarnă. La prima acțiune a echipei, noul antrenor Mihai Stere a avut la dispoziție 17 jucători. Cum s-au întors din vacanță, fotbaliștii au și fost urcați pe cântar pentru a vedea dacă au făcut sau nu excese în perioada sărbătorilor.

Surprinzător, au fost și câțiva fotbaliști care nu au trecut proba cântarului. Dacă Marius Matei s-a întors din vacanță cu circa două kilograme în plus, fundașul Ionuț Hlinca (foto, nr. 4) s-a îngrășat cu aproape șase kilograme! Cu toate acestea, antrenorul Mihai Stere și-a apărat jucătorii și este convins că în scurt timp aceștia vor reveni la greutatea optimă. „Nu cred că Hlinca a avut chiar atât de multe kilograme în plus. Ce pot să spun este că eu sunt mulțumit de modul cum au reacționat jucătorii la prima ședință de pregătire”, a precizat Stere.

Modul în care s-a întors Hlinca la echipă e surprinzător, deoarece fiecare jucător a primit, în momentul în care a plecat în vacanță, un program de pregătire din partea preparatorului fizic Lucian Nicolau pe care trebuia să-l respecte întocmai.

Recordul lui Borrowdale, greu de bătut la FC Brașov

Cu siguranță, Hlinca este mic copil față de englezul Gareth Ian Borrowdale. În urmă cu trei ani, fotbalistul englez venit să susțină probe de joc la FC Brașov îi șoca pe „stegari” cu gabaritul său. După doar o ședință de pregătire, englezul care se pare că avea atunci 100 de kilograme, s-a sufocat și a părăsit rapid România. Borrowdale a fost ținta ironiilor jucătorilor brașoveni, pe toata durata antrenamentului. „Ă‚sta nu e fotbalist, e bucătar”, spuneau jucătorii pregătiți atunci de Adrian Szabo.

„Să fie într-un ceas bun”

În lipsa șefilor Dochița și Pașcu, ambii plecați cu Vlad Olteanu la București pentru a stabili ultimele detalii referitoare la transferul brașoveanului la Dinamo, Stere a fost prezentat echipei în vestiar de către Flavius Moldovan. Mesajul lui Stere a fost unul mobilizator, a pus accent pe importanța grupului și le-a cerut acestora respect și disciplină.

„Să sperăm că schimbarea antrenorului este de bun augur. Mihai Stere știe ce are de făcut, ne-a transmis ce așteaptă de la noi, astfel că sperăm să fie într-un ceas bun. Întotdeauna startul pregătirilor este mai greu, dar ușor, ușor trebuie să intrăm în formă. Suntem șapte-opt echipe care ne batem cu șanse reale pentru primul loc. Sper ca la sfârșitul campionatului să fim în primele două locuri, iar la finalul play-off-ului să fim pe primul loc, să putem încununa această muncă cu o promovare pe care o dorește fiecare brașovean. Cred în promovare, altfel nu eram astăzi aici în fața dumneavoastră. Sper să marchez cât mai multe goluri, dar important este ca echipa să-și îndeplinească obiectivul. Avem un grup frumos, unit, s-au legat relații de prietenie, iar dacă vor mai veni jucători, noi vom încerca să-i integrăm cât mai repede”, a spus Matei.

Căpitanul Andrei Poverlovici a spus că ajutându-l pe Stere, jucătorii se vor ajuta și pe ei, pentru că cel mai important este îndeplinirea obiectivului. „Dacă asta a fost decizia conducerii, noi trebuie să o respectăm și să ne facem treaba cât mai bine. Îl cunoaștem pe Mihai, el a fost și antrenor secund în prima parte a sezonului, cu câțiva dintre noi a și jucat în anii trecuți. Noi ne dorim să-l ajutăm și totodată să ne ajutăm și pe noi. Dacă în acest moment nu suntem pregătiți, cu siguranță, când vom începe sezonul vom fi pregătiți din toate punctele de vedere. Plecăm la drum cu noul antrenor și cu același gând de a promova. Fiecare meci va fi dificil, va fi un program foarte greu. FC Brașov și-a propus încă de la început promovarea. În prima parte a sezonului noi am alternat rezultatele, dar la final eu cred că putem termina pe primul loc”, a spus Poverlovici.

De miercuri, în cantonament

Startul primului antrenament din 2016 a avut loc pe holul de acces către ieșirea pe gazon, unde timp de circa 40 de minute, „stegarii” au efectuat mai multe exerciții sub coordonarea preparatorului fizic Lucian Nicolau. După acest antrenament, jucătorii au ieșit pe gazon și au avut parte de mai multe ture de alergare. Marți și miercuri, „stegarii” au programată vizita medicală, iar miercuri seara este programată plecarea în cantonamentul din Poiana Brașov, unde, timp de o săptămână, Matei și compania vor avea parte de ședințe de pregătire spartane. Sâmbătă, Mihai Stere a programat un meci amical cu echipa de juniori U 18 a clubului.

În aceste zile, oficialii lui FC Brașov lucrează de zor atât la lista disponibilizărilor, cât și la capitolul achiziții. Pe lista celor de la FC Brașov se află câțiva jucători de la Chiajna, printre care Vagner și Marian Marin, Cristi Andor de la FC Bihor, Sorin Chițu de la Farul, Andrei Neagoe de la Vâlcea, Alexandru Ichim de la Ceahlăul sau Ovidiu Vezan, fost la Delta Dobrogea Tulcea.

Lotul prezent la reunire: Mutu, Căucă, Tănase – David, Istrofor, Hlinca, Poverlovici, Pamfile – Codoban, Vlad Munteanu, Moraru, Horia Popa, Avram – Buga, Matei, Ene și Rusu.

Absenți față de prima parte a sezonului: Perju, Puțanu, Grigoruță, Mareș, Burlacu (contracte reziliate), Letan (situație incertă), Vlad Olteanu (plecat la Dinamo).

Articol și foto de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 12 Jan. 2016, 10:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă