Probleme de lot pentru ACU Arad înaintea meciului cu Jiul Petroșani

Liga2.ro 26 Feb. 2009, 09:38 Pregătiri, amicale
Probleme de lot pentru ACU Arad înaintea meciului cu Jiul Petroșani

Partida de la Petroșani, cu Jiul, se anunță extrem de interesantă, deoarece CS Universitatea „Vasile Goldiș” nu concepe alt rezultat decât victoria. Costel Bogoșel are, totuși, importante absențe pentru debutul  returului. Adrian Negrita nu s-a mai pregătit de aproximativ două săptămâni și va rata, cu siguranță, meciul din Vale.

Are dureri puternice la spate. Trebuie să stea liniștit și să nu facă efort, până își va reveni. Este o absență importantă din echipă, deoarece mi-am pus mari speranțe în el pe postul de fundaș dreapta”, a recunoscut antrenorul din Aradul Nou.

În locul acestuia va fi „forțat” Cosmin Aldea, ultimul transferat la echipă. Însă, în privința potențialului lui Aldea, Costel Bogoșel este reținut.

L-am văzut destul de «moale» la meciurile amicale. L-am și întrebat dacă a făcut ceva pregătire înainte să vină la noi, pentru că mi-am dat seama că nu prea este antrenat. Mi-a spus că e pregătit să joace titular, deoarece cu el voi începe partida cu Jiul Petroșani. Este o șansă pentru el. Dacă va juca bine, nu-l mai scoate nimeni din echipă”, a declarat Bogoșel.

Alte probleme de lot cu care se confruntă antrenorul grupării studențești sunt ale lui Mițiți și Radu Andone. Ambii sunt „gripați” și, probabil, nu vor face parte din lotul pentru jocul cu Jiul. În aceste condiții, Bogoșel e obligat să improvizeze la mijlocul terenului.

Mi-am dat seama că Găldeanu dă un randament mai bun în atac. La mijloc nu face, așa cum îmi doresc, faza de apărare”, a spus Bogoșel.

De fapt, la ultimele jocuri de verificare, tehnicianul de la CS Universitatea l-a utilizat pe flancul drept pe Cosmin Paina, iar în atac a jucat cu Găldeanu și Cristian Luca. Altfel, la ultimul joc de verificare de la Ineu, terminat la egalitate, 2-2, Bogoșel spunea că e nemulțumit de atitudinea unor fotbaliști, care, cu siguranță, nu vor prinde formula de bază din prima etapă a returului.

Regretă absența lui Bota

Dintre toate absențele de sâmbătă, Bogoșel o regretă cel mai mult pe cea a lui Călin Bota. Fotbalistul nu va putea face parte din lot, deoarece mai are de ispășit încă trei etape de suspendare, din cele patru primite în urma cartonașului roșu din partida cu Arieșul Turda.

Bota este o pierdere foarte mare. Cu el în teren, jocul nostru se schimbă radical. Este creierul de la mijlocul terenului. Îmi pare foarte rău că nu-l pot folosi timp trei etape”, a recunoscut Costel Bogoșel.

Așteaptă mai mult de la Filaret

Nu mai este un secret pentru nimeni că prima opțiune a antrenorului pentru postul de fundaș stânga este juniorul Richard Filaret. Costel Bogoșel spune că se așteaptă la o evoluție mai bună a talentatului fotbalist arădean.

A făcut meciuri bune în cadrul turneului din Ungaria. Acum am sesizat o ușoară scădere de formă. Probabil că l-a demoralizat prezența în Anglia, acolo unde a susținut probe de joc. Mă aștept la mai mult de la el. Trebuie să-mi joace bine, altfel Novacovici, de care am fost mulțumit în pregătiri, i-ar putea lua locul”, a declarat Costel Bogoșel.

Altfel, pe flancul stâng, la mijloc, se bat pentru un loc de titular, Iambor și Turcaș. Primul este favorit, având în vedere experiența acumulată, dar ambiția lui Turcaș ar putea face ca antrenorul arădean să se răzgândească în privința titularului din partida de la Petroșani.

Articol scris de Daniel BERAR

Liga2.ro 26 Feb. 2009, 09:38 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă