Onu și Cigan, condamnați la pușcărie cu suspendare pentru tentativa de blat din meciul cu FC Bihor

23 Jan. 2012, 19:06 Special
Onu și Cigan,** condamnați la pușcărie cu suspendare pentru tentativa de blat din meciul cu FC Bihor

Tribunalul Bihor s-a pronunțat în procesul fostului internațional și antrenor al ACU Arad Sorin Cigan, trimis în judecată de procurorii DNA alături de președinta clubului, Gheorghița Onu, pentru că ar fi încercat să aranjeze un meci cu FC Bihor.

Astfel, Sorin Cigan a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani. Totodată, președinta clubului ACU Arad, Gheorghița Onu a fost condamnată la o pedeapsă de 2 ani 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani.

Judecătorii au dispus totodată confiscarea în favoarea statului a sumei de 102.700 lei, contravaloarea celor 30.000 euro, cu care Gheorghița Onu a încercat să corupă conducerea clubului orădean și jucătorii, pentru ca aceștia să nu-și apere în mod corect șansele și să piardă meciul cu ACU Arad.

Sentința Tribunalului Bihor nu este definitivă, ea putând fi atacată prin apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea, iar ulterior, prin recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Fostul fotbalist și antrenor Sorin Cigan și Gheorghița Onu, președinte al clubului ACU Arad, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție orădeni în iunie 2009, fiind acuzați că au încercat să aranjeze un meci între ACU Arad și FC Bihor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 8-13 iunie 2009, Cigan a cerut de la Onu suma de 30.000 euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra conducerii FC Bihor și asupra jucătorilor, pentru ca aceștia să nu-și apere în mod corect șansele și să piardă meciul cu ACU Arad, care astfel s-ar fi salvat de la retrogradare din Liga a II-a.

În același scop, în data de 13 iunie 2009, în pauza meciului dintre ACU Arad și FC Bihor, Cigan le-a propus jucătorilor echipei FC Bihor, la vestiar, suma totală de 35.000 de euro, fără însă a avea succes.

Sorin Cigan a fost arestat de Tribunalul Bihor pe 19 iunie 2009, măsura fiind schimbată ulterior, pe parcursul procesului, cu interdicția de a părăsi țara, care este în vigoare și în prezent.

Meciul în cauză, jucat la Arad, între ACU și FC Bihor, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar arădenii au retrogradat în eșalonul al treilea. În schimb, s-a salvat de la retrogradare Universitatea Cluj, echipa antrenată de Dorinel Munteanu, care a și mulțumit public jucătorilor lui FC Bihor pentru egalul de la Arad. Președintele clubului FC Bihor era, la acea vreme, Alexandru Toth.

Sursa: Bihoreanul

23 Jan. 2012, 19:06 Special
Pe aceeași temă