Primul succes în Ungaria: Kecskemeti TE – UTA 0-1

Marius ANGHEL 15 Feb. 2014, 19:15 Pregătiri, amicale
Primul succes în Ungaria:** Kecskemeti TE - UTA 0-1

Arădenii au început seria amicalelor din țara vecină cu un succes în fața echipei clasate pe poziția a 11-a (din 18 competitoare) în prima ligă maghiară. De fapt, Kecskemeti TE nu a trimis pe teren contra „Bătrânei Doamne” cea mai bună formulă de joc fiindcă în această după-amiază își mai măsoară forțele într-un amical și cu sârbii de la Vojvodina Novi Sad.

Chiar și așa, gazdele au fost o nucă tare, iar utiștii au avut nevoie de 52 de minute pentru a înscrie în poarta adversă. Popescu a fost cel care a valorificat o așezare a lui Apostu cu o finalizare simplă din careul mic. „Textiliștii” au mai două bune ocazii prin același Bogdan Apostu și Cristian Monac, după lovituri cu capul.

Adrian Falub și Marius Suller au aliniat următoarea formulă de joc: Bosneag – Feussi, Sydney, Ardelean, Diarra – Monac, Popescu, Zaluschi, Neagu – Sălăjan, Apostu. În partea a doua au mai intrat în joc: Horvat – Surugiu, Oltean, Gornic, Elvis și Lazea.

Rusu a ratat a doua oară postul de antrenor cu portarii la UTA: „Am întârziat cu răspunsul o zi”

În prima parte a sezonului, „Bătrâna Doamnă” a contat pe Ivaylo Petrov, însă bulgarul a plecat odată cu Eugen Trică din Calea Aurel Vlaicu. Cum despre o revenire a lui Dan Țapoș în „alb-roșu” nu se punea problema, atâta timp cât există și acum importante restanțe financiare către el, Adrian Falub s-a gândit la Florin Rusu.

Experimentatul portar tocmai aflase că Ineul a renunțat la el și era deschis la o colaborare cu gruparea „textilistă”, dar: „La ora la care am fost sunat de Dorin Stana încă nu-mi încheiasem oficial conturile cu fosta mea echipă, iar eu nu sunt omul care să amestec lucrurile. A doua zi aflasem că la club a venit un alt antrenor cu portarii și mi-am dat seama că oferta nu mai era valabilă”.

Într-adevăr, Cătălin Barbu s-a grăbit să-l aducă la UTA pe Robert Barbu, un antrenor cu goalkeeperii relativ nou în branșă și oricum total necunoscut în vestul țării, iar Rusu a ratat pentru a doua oară într-un an aventura utistă. „Exact acum un an, când s-a pus problema plecării lui Dan Țapoș de la club, domnul Falub s-a gândit pentru prima oară la mine. Doar că atunci jucam la Chișineu Criș, echipa se combinase cu Europa Alba Iulia, iar la nivel de Liga a 3-a nu mai putea face ambele lucruri. Pe undeva, regret că au trecut pe lângă mine aceste oportunități, dar sper ca într-o zi să ajung să antrenez la UTA”, a adăugat goalkeeperul, care ar fi avut șansa să-l antreneze pe Ionuț Boșneag, o bună cunoștiință a fratelui său. „Adi i-a făcut reclamă bună lui Boșneag. Se știu de mai mult timp, fiindcă ambii sunt finii lui Dănuț Coman și mi-a spus despre el că e un portar bun și un băiat de caracter. Ar fi fost o plăcere să lucrăm împreună”, a mai punctat Rusu, care după absolvirea Facultății de Educație Fizică și Sport face și masteratul în domeniu.

Totuși, fostul căpitan al Ineului nu se va plictisi în această primăvară. El a acceptat să apere poarta divizionarei a patra, Victoria Lunca Teuz Cermei, dar e și antrenor la școala de fotbal deschisă de fratele său, Adi Rusu.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 15 Feb. 2014, 19:15 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă