Primul succes al brăilenilor după cantonamentul montan

Mihai Andries 20 Feb. 2014, 14:30 Pregătiri, amicale
Primul succes al brăilenilor** după cantonamentul montan

Formația brăileană și-a dorit foarte mult să câștige amicalul cu satelitul Oțelului, și-a creat multe situații de gol, dar cu toate acestea nu a reușit să marcheze decât de două ori în poarta apărată de Vlăsie. CF Brăila a controlat jocul încă de la primul fluier al arbitrului Ionuț Cojocaru, iar în minutul 7 putea deschide scorul, numai că fundașul Bucur a avut o intervenție foarte bună la acțiunea lui Petean.

Șapte minute mai târziu, Frunză l-a lansat în adâncime pe Petean, mijlocașul brăilean a fost faultat clar în careul gazdelor de Toma și Neagoe a transformat penalty-ul acordat oaspeților. Putea fi 2-0 pentru CF Brăila în minutul 20, însă portarul gălățenilor a scos in extremis, de la rădăcina barei, mingea șutată din lovitură liberă de la 22 de metri, de Claudiu Ionescu. Până la finalul primei reprize elevii lui Alin Pânzaru au jucat în jumătatea adversă de teren fără a-și mai crea însă situații de a marca.

În minutul 39 Oțelul II a avut o acțiune ceva mai consistentă de atac la finalul căreia Codreanu a șutat de la marginea careului mare peste transversala porții apărate de Leu.

Un gol și multe ratări în contul brăilenilor

La nouă minute de la reluare, Frunză a șutat violent de la 20 de metri, Vlăsie a respins mingea în față, iar Ndigwe a îndeplinit o simplă formalitate pentru a marca pentru 2-0. Jucătorii lui Constantin Schumacher au profitat de lipsa de reacție a apărătorilor centrali brăileni și au redus din diferență în minutul 61, prin Constantinescu.

Brăilenii au preluat apoi inițiativa și la două minute de la primirea golului ar fi putut marca din nou, numai că mingea șutată de Ivan a lovit bara din dreapta a porții lui Vlăsie. Sarabanda ratărilor brăilene a continuat. În minutul 70 Vlăsie a degajat mingea greșit, Cazan a interceptat-o la marginea careului, i-a pasat lui Ndigwe, iar nigerianul nu a reușit să-l învingă pe portarul gălățean. Două minute mai târziu a fost rândul lui Cazan să șuteze, dar Vlăsie a avut din nou un reflex salvator pentru echipa sa.

Portarul Oțelului II s-a remarcat până la finalul partidei de încă trei ori, în minutul 74, când a reușit, în situație de unu la unu, să-l anihileze pe Cazan, în minutul 81 când a scos de sub transversală mingea șutată de Claudiu Ionescu, iar cu două minute înainte de final a deviat cu piciorul mingea șutată, de la patru metri, de Iordache. CF Brăila ar fi putut, totuși, să-și valorifice superioritatea în ultimul minut de joc numai că mingea șutată de Cazan a lovit transversala gazdelor.

„Ajungem foarte repede la poarta adversă, dar nu marcăm, mai mult ne-am făcut singuri probleme. Gălățenii au ajuns o dată la poarta noastră și au înscris. S-a văzut o creștere valorică în jocul nostru, s-a văzut că toți au fost preocupați de joc, dar încă nu avem soluții în faza de atac”, a declarat Alin Pânzaru la finalul partidei.

CF Brăila: Comănescu (min. 30:Leu; min. 60: Mitrea) – Petean (min. 46: Spiridon), Ignat, Necoară (min. 46: Olenic), Colilie – Spătaru (min. 64: Iordache), Ivan, Cl. Ionescu, Neagoe (min. 60: Dima), Frunză (min. 64: Cazan) – Ndigwe (min. 75: Stângaciu).

Oțelul II: Vlăsie – Toma, Bucur, Ad. Codreanu, I. Codreanu – Onea, Dumitru, Stanciu, Rusu – Constantinescu, Vasilachi. Au mai jucat: Vicol, Toma, Răgălie, Cazacu, Dolea, Felea.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Mihai Andries 20 Feb. 2014, 14:30 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă