Primul amical, primul succes fără probleme pentru ASU Politehnica. Care e situația transferurilor: „Până la plecarea în cantonament ne dorim să definitivăm lotul”

ASU Politehnica a disputat duminică dimineața, pe arena Știința, primul meci amical de la reunire. Alb-violeții s-au impus cu 9-1 în fața celor de la FC Bazoșu Vechi, formație care a retrogradat din Liga a 4-a Timiș în Liga a 5-a. Față de lotul prezent miercuri la reunirea echipei nu au apărut deloc noutăți, ci a plecat atacantul Claudiu Matiș (ex Ripensia, Ghiroda și Cermei), care își va căuta altă echipă.

Pentru primul amical au fost menajați Rareș Murariu, Cristian Scutaru, Ioan Mera și Alin Ignea. Scorul l-a deschis Manea în minutul 11, și tot el a marcat și în minutul 31. Oaspeții au înscrie unicul lor gol după un penalty produs de Dros, iar Caius Marta a transformat de la punctul cu var în minutul 36. Peste un minut, atacantul moldovean Artiom Zabun a înscris, și tot el a făcut-o și înainte să se fluiere pauza.

Diferența a continuat să crească în repriza a doua, când Petruescu a trimis altă echipă pe teren. Răzvan Pițigoi a bifat și el o „dublă”, cu goluri în minutele 54 și 68. În minutul 80, Marian Codrea a marcat și el, iar peste două minute, Adrian Lazăr a înscris dintr-un penalty acordat de data aceasta pentru gazde. Scorul final l-a stabilit în minutul 86 Demetris Cristodulo.

Petruescu, mulțumit de meci. Transferurile, deocamdată incerte

Meciul a fost o „mișcare” pentru reacomodare la efort, după patru zile de pregătire. Petruescu a fost mulțumit de implicarea fotbaliștilor.

„M-a interesat mișcarea jucătorilor, circulația de minge, circulația de jucători. Din acest punct de vedere, cred că a fost un test reușit. Le mulțumesc celor de la Bazoș. Noi aveam nevoie de un astfel de joc acum la sfârșit de săptămână, după câteva antrenamente în care am pus accent pe readaptarea la efort. Pe lângă rezultat, sunt mulțumit de implicarea jucătorilor, și a celor noi, și a celor tineri, care au venit acum de la Centrul de Excelență, cei din propria pepinieră, de la grupa de 2003. Un aspect pozitiv e și că Ungureanu, Bîte, Marvin, au bifat primele 45 de minute după o pauză lungă cauzată de accidentările pe care le-au suferit. E bine pentru moralul lor, din punct de vedere fizic, încep să recupereze, și cred eu că sunt pe un drum bun”, a precizat tehnicianul.

Petruescu testează în continuare, după plecarea lui Matiș, patru jucători. Este vorba de Mircea Stupu, Sergiu Jurj, Marian Codrea și Artiom Zabun. O decizie în privința lor se va lua până când echipa pleacă în cantonament. Acest lucru se va întâmpla joi dimineața, când lotul pleacă în județul Hunedoara, la Sântămaria-Orlea. Până atunci, alb-violeții au antrenamente zilnice.

„Sunt jucători cu certe calități. Până la plecarea în cantonament ne dorim să definitivăm lotul într-o proporție cât mai mare. Se vede că au calitate, rămâne de văzut la ce nivel sunt față de ce înseamnă Liga a 2-a în acest sezon. Deocamdată, nu am luat o decizie în privința lor, dar cu siguranță o vom face până la plecarea în cantonament”, a precizat „Conferențiarul” despre cei testați.

Altfel, negocierile pentru Octavian Drăghici sunt în toi. De asemenea, clubul negociază să-l transfere definitiv pe Rareș Murariu de la Viitorul, club de care aparține.

Petruescu spune că mai așteaptă și alți jucători, cu condiția să nu ceară bani prea mulți. „Așteptăm orice jucător care poate să aducă un plus de valoare echipei în condițiile în care reușește să se încadreze în plafonul nostru salarial. Chiar am avut o discuție cu Drăghici, mi-a solicitat câteva zile de gândire. Mi-a spus că așteaptă o oferă foarte bună de afară. Drăghici nu mai este la prima tinerețe, e normal să se gândească în primul rând la el și la familia lui. Dar sunt convins că va lua o decizie care să fie pe placul tuturor. Poate dintre cei care au fost aici împrumutați și ar dori să rămână, poate vom ajunge la un numitor comun cu cluburile de care aparțin. Suntem în discuții pentru Murariu, dar deocamdată nu s-a finalizat nimic”, a mai explicat antrenorul.

ASU Politehnica: Contra – C Jurj, Dros, Coadă, Cherecheș, Alin Manea, Bg. Vasile, F. Trip, S. Lupu, S. Jurj, Zabun
Au mai intrat: Borbei, D. Radu, Gașpar, Stupu, Bot, Coroiu, Schieb, Bîte, Lazăr, Ungureanu, Pițigoi, Codrea, Cristodulo

FC Bazoșu Vechi: Tcaciuc – Anițaș, Morman, R. Lazea, F. Lazea, C. Marta, N. Radu, Pădeanu, Mihali, Codreanu, D. Filip
Au mai intrat: Mandachi, Candreanu, Nica, Militar

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI și Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Pe aceeași temă