Primul adversar mai dificil, primul amical în care ASU Politehnica n-a câștigat. Ce spune antrenorul Cosmin Petruescu

Primul adversar mai dificil, primul amical în care ASU Politehnica n-a câștigat.** Ce spune antrenorul Cosmin Petruescu

ASU Politehnica a terminat la egalitate, scor 2-2, al treilea amical al verii, jucat cu locul 8 din Seria a 4-a a Ligii a 3-a, CNS Cetate Deva. Partida a avut loc sâmbătă, la Sântămăria-Orlea, unde „Băieții în ghete” sunt în cantonament. Anterior, timișorenii au jucat cu două echipe de Liga a 4-a Timiș, respectiv Alba, pe care le-au învins, în timp ce ardelenii erau la primul meci de verificare.

Prima ocazie s-a înregistrat în minutul 7, când Gelu Velici a bătut bine o lovitură liberă, dar portarul Apostol a fost pe fază. Deva a avut prima șansă la o centrare a fostului utist Dumitru Copil, însă portarul Murariu a ajuns la balon înainte de Lupu. Timișorenii au avut altă ocazie la șutul fără preluare al lui Bogdan Miholca, care s-a dus însă pe lângă poartă. ASU Politehnica a marcat în minutul 19, după ce portarul Apostol a fost înlocuit cu Raț, din cauza unei accidentări. Velici a marcat din 8 metri după o centrare a lui Schieb.

Conduși la pauză

Cetate Deva a egalat însă în minutul 34. Szabolcs Szekely, revenit la hunedoreni, a tras în bară, iar balonul a ricoșat la Copil, care a marcat. Până la pauză, Deva a preluat conducere. A fost o reușită a lui Alexandru Dan, după o centrare a lui Copil.  La pauză, Timișoara a modificat mult echipa.

Deva putea să și bată

În minutul 55, a venit și egalarea timișorenilor. Ghinescu a centrat, iar golul l-a marcat Ionuț Coadă, cu latul. Dumitru Copil ar fi putut înscrie, cu Murariu ieșit din poartă. Șutul său de la 60 de metri nu a prins în spațiul în care se dă gol. Timișorenii au dominat finalul de joc, dar fără ocazii. Ionuț Plămadă a trimis, cu capul, un balon direct pe portarul advers.

Petruescu, liniștit

Antrenorul timișorenilor spune că mai poate corecta aspectele problematice. „A fost un test foarte bun, unul reușit, din punctul meu de vedere, în fața unei echipe care, în viitorul sezon, va avea cu siguranță un cuvânt greu de spus la nivelul Ligii a 3-a. Deva are în componență mulți jucători cu experiența ligilor superioare. Îmbucurător pentru noi e faptul că am înscris de două ori, am mai avut și alte câteva ocazii de a marca. Din păcate, am comis câteva greșeli defensive, din care am primit două goluri. E explicabil pe undeva, ținând cont că în scurta perioadă petrecută cu băieții, de aproximativ două săptămâni, am avut alte obiective prioritare. Eu consider însă că echipa are potențial, astfel că sunt încrezător că vom putea corecta erorile comise astăzi”, a declarat Petruescu după meci.

Echipa se va afla până marți în cantonament. Săptămâna viitoare, alb-violeții vor juca două meciuri. Primul va fi vineri, cu altă echipă de Liga a 3-a, CSM Școlar Reșița, iar apoi, sâmbătă, urmează jocul cu Progresul Spartac București, pentru reeditarea finalei de Cupa României din 1958. Ambele jocuri vor fi pe Știința.

ASU Politehnica Timișoara: Murariu – Bilia, Mera, Scutaru, Cherecheș – Schieb, Vidrăsan, Poparadu, Miholca – Bozian, Velici. Au mai intrat: Borbei – Szasz, Nicolescu, Coadă, Cojocaru, Plămadă, Ignea, Bîte, Ghinescu, Bedea, Bănică, Gașpar
Antrenor: Cosmin Petruescu

CNS Cetate Deva: Apostol – Kelemen, Șoit, Radak, Voineag – D. Copil, M. Boldea, Al. Dan, Lupu – R. Cristian, Szekely. Au mai intrat: Raț – Săndescu, R. Anton, Teodorescu, Străjan, Jicic, Ad. Marin, V. Bogdan
Antrenor: Ioan Petcu

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Druckeria

Pe aceeași temă