Primul adversar din România, prima victorie pentru UTA! Kanda și Melinte încep să-și facă simțită prezența

Marius ANGHEL 05 Feb. 2019, 15:01 Pregătiri, amicale

Primul amical contra unei echipe din România i-a adus și întâia victorie UTA-ei în această perioadă de pregătire, după ce până acum pierduse cu Elore Bekescsaba (2-3) și remizase cu Grosics Akademia Szeged (0-0 și 1-1). Testul de astăzi cu Gloria Lunca Teuz Cermei, locul 2 în Seria a 4-a a Ligii 3, a fost adjudecat cu 3-1 de jucătorii lui Ionuț Popa, antrenor care a lipsit și de la acest meci, fiindcă e plecat la Iași pentru rezolvarea unor probleme personale.

UTA a deschis destul de repede scorul în amicalul desfășurat la stadionul Motorul. Încă din minutul 7, Melinte a recuperat o minge la mijlocul terenului, a pătruns pe dreapta, a centrat în fața porții, acolo de unde Isac l-a executat cu sânge rece pe Gârlea. A fost ca un foc de paie, fiindcă apoi meciul s-a echilibrat. Pe final de repriză, arădenii au devenit, însă, din nou periculoși. Rus (35) a trimis o minge cu capul în bară, de la 4 metri, după ce Kanda centrase la colțul lung dintr-o lovitură liberă de pe stânga, iar Costin (42) a ratat și el ținta de la colțul scurt, trimițând tot cu capul peste poartă, după o centrare a lui Ivan.

Cu un adversar care nu și-a creat nicio ocazie clară, UTA și-a mai permis de două ori înainte de pauză să rateze desprinderea. Mai întâi, Kanda nu l-a putut învinge pe Gârlea cu un șut puternic din marginea careului, portarul respingând la Rus, care a șutat din voleu peste țintă.

În a doua repriză, UTA a intrat pe teren cu o singură schimbare, de portari, iar primii care au avut ocazie de gol au fost tot jucătorii lui Ionuț Popa. Stănilă, nou intratul în poarta Cermeiului, a reținut însă mingea șutată de Rus din colțul din dreapta al careului mic. Vezan a ieșit apoi la rampă. A șutat de la distanță (50) și Bodea a prins, iar apoi i-a trimis lui Gruiescu (51), care a intrat în unghi și n-a pus pericol. La poarta adversă, Nistor a respins de pe linie mingea trimisă de Rus, după ce inițial Stăilă îi închisese unghiul de finalizare al lui Kanda.

Matei, înlocuit imediat după gol. Kanda și Mihuța, ultimii marcatori

Golul al doilea a picat la puțin timp după o oră de joc. Melinte a centrat înalt de pe dreapta, Copaci a deviat cu capul, iar Cristinel Matei (64) a finalizat cu sete de la circa 11 metri la colțul scurt. Imediat după reușita sa, Matei a fost înlocuit cu Vadim Calugher, un jucător din Republica Moldova aflat în teste.

Bodo Kanda (72) a mărit la puțin timp scorul la proporții de neprezentare, cu o execuție impecabilă la vinclu dintr-o lovitură liberă de la 18 metri central. Iar Stahl a irosit și el o bună șansă de gol la un șut din 11 metri, însă Stănilă a respins.

Ulterior, luftul din careul mic al lui Bulza (85) avea să anticipeze și singura reușită din acest amical a Cermeiului. Mihuța (89), revenit pe teren după ce la pauză fusese înlocuit, a înscris pentru 1-3 la colțul scurt dintr-o lovitură liberă din marginea careului executată pe jos.

UTA: Orlic (Bodea 46) – Rz. Ivan (Moisin 69), El Hasni, Șeroni (R. Iuga 73), Copaci (Merian 73) – Melinte, Cr. Matei (Calugher 65) – Cr. Costin (Stahl 58), Isac (Hrezdac 55), Kanda – Cip. Rus (Dav. Popa 73)

Cermei: Gârlea (Stănilă 46) – Polgar (Gherase 80), Varga (Rogojan 46), Nistor, Sabău (Mihuța 69) – Mihuța (Gruiescu 46), Vezan (Vlad 69) – Mager (Ciubotariu 46), Prună (A. Iuga 46), Vlad (Bulza 46) – Capătă (Matiș 46)

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 05 Feb. 2019, 15:01 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă