Pirtea, decisiv pentru Șoimii în amicalul cu Crișul Sântandrei. La Pâncota a debutat și Ousmane

Marius ANGHEL 10 Aug. 2015, 11:02 Pregătiri, amicale
Pirtea, decisiv pentru Șoimii în amicalul cu Crișul Sântandrei.** La Pâncota a debutat și Ousmane

Dacă în debutul săptămânii trecute, pâncotanii au fost surprinși de „luceferii” lui Muzsnay chiar pe arena din Podgorie, vineri trupa lui Popa a fost mai responsabilă în fieful altei formații din județul Bihor. E adevărat, adversarul, Crișul Sântandrei evoluează în Liga a 4-a, dar deplasarea în dimineața jocului și canicula infernală de la ora de începere a jocului (11:15) complicau puțin situația. Până la urmă, „alb-negrii” au evoluat cu nerv, și-au dominat destul de clar partenera de întrecere și după numărul de ocazii de la buturile apărate de Avram ar fi meritat un succes și mai larg.

Așa, însă, a decis golul lui George Pirtea (foto) după 11 minute de joc. Tânărul mijlocaș a luat o acțiune pe cont propriu, a pătruns în careu și a înscris cu un șut plasat la colțul lung. „Chiar s-a jucat bine, s-a depus efort, băieții au avut mult chef de fotbal în ciuda celor 38-40 de grade Celsius de la nivelul gazonului. Păcat că am irosit prea ușor niște ocazii clare create după faze frumoase, dar – poate – ne revanșăm în campionat. Leucuța, Oprea, Cuedan și Pirtea au avut cele mai mari situații de a înscrie, însă, pe de altă parte, suntem mulțumiți și de randamentul defensivei. Adversarii au ajuns de două-trei ori periculos în careul nostru și nici atunci nu au fost probleme majore”, a mărturisit Cristian Irimia, antrenor cu portarii, dar și al treilea goalkeeper la Pâncota.

„Ritmul de joc nu a fost prea ridicat din cauza căldurii caniculare de la ora jocului. Consider că am reușit să ne ridicăm în multe momente la nivelul adversarilor noștri, care au reușit să marcheze profitând de o greșeală a noastră. Ei au mai avut 2-3 ocazii, am mai avut și noi, dar per total a fost un antrenament bun. Mă bucură evoluția echipei nostre în special din repriza a doua”, a declarant pentru bihon.ro și Ciprian Dianu, fostul elev al lui Ionuț Popa la FC Bihor și Poli Iași, actual tehnician al formației bihorene.

Crișul: Avram – Fitero, R. Matei, Șumălan, L. Dărăban – Gavrilaș, Boneta, Ungur, Rozsa – S. Ban, Morna. Au mai jucat: Chișvasi, Cl. Copil, Cr. Popa și Dianu.

Pâncota: Sălăjan (Bordea 46) – Doda, Pascariu, Rusu (Dubeștean 46), Siminic – A. Pavel (Fuchs 46), Issa – Leucuța, Cuedan, Pirtea – Oprea (Mpuisa 46, Ousmane 65). Au mai jucat: Dan, Pantea, Ursoi, Ianc, Mandache, Costa.

Ousmane da, Marin ba!

Puțină lume își mai amintește că în vara anului trecut prima echipă arădeană ce s-a interesat de serviciile fratelui mai mic al fostului polist, Mansour, a fost Șoimii Pâncota. Relația nu s-a oficializat la timp, iar pe fir a intrat UTA, care l-a legat pe Gueye Ousmane de club până în 2017. Senegalezul a fost printre cei mai buni „textiliști” în turul campionatului trecut, dar a slăbit ritmul în primăvară, iar stafful tehnic a decis să-l trimită, cel puțin deocamdată, la echipa secundă, în Liga a 4-a.

Cum pâncotanii erau în căutarea unui atacant, au aprofundat din nou „pista” Ousmane și după îndelungi negocieri cu conducerea „textilistă” au obținut împrumutul vârfului de culoare în noua stagiune de ligă secundă. Președintele Pavel Piroș se bazează mult pe dorința tânărului atacant de a le demonstra utiștilor că s-au înșelat trecându-l – oarecum – pe linie moartă, dar, pe de altă, este și presat de timp. Chiar dacă are calități fizice excelente, Alexandru Marin a venit total nepregătit în Podgorie și – din câte se pare – nu va face parte din planurile „șoimilor” pentru campionat. Nici olandezul – angolez Mpuisa nu oferă garanții, așa că venirea ui Ousmane îi cade foarte bine lui Ionuț Popa.

Ousmane, care a marcat 7 goluri pentru Campioana Provinciei în Liga a 3-a, a debutat chiar vineri dimineață în amicalul Pâncotei din „fieful” Crișului Sântandrei. În România, pe lângă UTA, senegalezul a mai îmbrăcat tricourile celor de la Oțelul Galați, CSU Craiova și CS Mioveni.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 10 Aug. 2015, 11:02 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă