Petrolul transferă de la U Craiova. Jucătorul a lipsit de la reunirea oltenilor și va fi prezent la cea a ploieștenilor

Marius ANGHEL 08 Jan. 2019, 11:36 Pregătiri, amicale

Petrolul va fi a doua echipă din campionatul Ligii 2 care își va relua pregătirea în 2019, după UTA, care a susținut primul antrenament ieri după-amiază. La Ploiești, „lupii” vor ieși în iarba stadionului „Ilie Oană” astăzi, începând de la ora 16:00, iar sub comanda antrenorului Mugurel Cornățeanu sunt așteptate și primele nume noi.

Până acum, Petrolul nu a anunțat oficial nicio nouă achiziție, însă numele unora dintre jucătorii doriți în lot au apărut deja. Un transfer sigur pe care prahovenii îl vor face este fundașul Florin Borța (19 ani). Jucătorul care aparține de Universitatea Craiova n-a fost prezent ieri la reunire și a fost anunțat ca împrumutat pentru următoarele cinci luni la Ploiești.

Borța, originar din Râmnicu Vâlcea, a jucat de trei ori, de fiecare dată începând ca titular, în acest sezon de Liga 1 în tricoul Craiovei, bifând în total 247 de minute sub comanda lui Devis Mangia. E fundaș dreapta, și-a făcut junioratul la Universitatea, iar apoi a fost utilizat la echipa secundă din Liga 3. E văzut ca un jucător de perspectivă, lucru confirmat și de convocarea pe care a primit-o la naționala de tineret antrenată de Mirel Rădoi, unde a apucat să debuteze câteva minute într-un meci contra Portugaliei (scor 1-2), ce a contat pentru calificarea la Campionatul European U21 din 2019. La Petrolul va lupta pentru un post de titular cu un alt jucător under 22, Alberto Olaru.

Un alt jucător de la o echipă din Liga 1 care ar putea ajunge sub formă de împrumut este portarul Ianoș Brînză (20 de ani). Originar din Republica Moldova, din Chișinău, Brînză a ajuns la Botoșani în 2017, iar în acest sezon a fost utilizat în două meciuri, cu Gaz Metan (1-2) și CFR Cluj (1-5). 

Tot în defensivă, Petrolul îl va avea, cel puțin în prima perioadă cu antrenamente, pe Adrian Rus, puștiul adus în vară și pe care l-a împrumutat în Liga 3 la CS Afumați, după ce inițial anunțase că îl trimite la Academica Clinceni. Jucătorul a fost rechemat la echipă pentru a fi evaluat de Cornățeanu.

O altă noutate așteptată pe „Ilie Oană” este grecul Chrysovalantis Kozoronis (26 de ani). Mijlocașul e liber de contract după ce s-a despărțit de Ergotelis, ocupanta locului 5 în liga secundă a campionatului elen. În cariera sa a mai jucat la Giannina, în prima ligă a Greciei, iar experiența din Scoția, la Hamilton, a fost ratată, acesta nefiind utilizat în niciun meci oficial.

Pentru atac, Petrolul s-a arătat interesată de Ionuț Voicu, golgheterul Daco-Geticii București și al campionatului Ligii 2, dar și de Bogdan Rusu, de la FC Hermannstadt.

Până acum, echipa antrenată de Mugurel Cornățeanu s-a despărțit de trei jucători: atacantul olandez Jeroen Lumu (23 de ani) și mijlocașii Cristian Danci (30 de ani) și Antonio Cruceru (22 de ani).

Marius ANGHEL 08 Jan. 2019, 11:36 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă