Petrolul și-a încheiat cantonamentul din Slovenia cu o nouă înfrângere. Ultimele două achiziții au debutat, Antoche s-a accidentat

Marius ANGHEL 21 Jul. 2018, 13:55 Pregătiri, amicale

Petrolul și-a încheiat seria amicalelor din stagiul de pregătire din Slovenia cu o nouă înfrângere, 0-2 cu prim-divizionara croată NK Slaven Belupo. În cele patru partide test, echipa lui Leo Grozavu a înregistrat trei înfrângeri (1-2 cu FK Tuzla City, 0-1 cu HNK Velika Gorica și 0-2 cu NK Slaven Belupo) și un egal (1-1 cu NK Krsko).

Pentru jocul cu NK Slaven Belupo, ploieștenii s-au deplasat din nou în Croația, la micuța arenă din Cvetkovec, la circa 30 de kilometri de Koprivnica. Prima repriză împotriva ocupantei locului 6 în ultima ediție a primului eșalon din țara vicecampioanei mondiale n-a adus momente importante decât spre finalul ei. Croații au deschis seria ratărilor prin Delic (28), cel care, ajuns în situație bună de finalizare, a șutat slab, în brațele lui Tordai, și au avut marea șansă să treacă în avantaj după un penalty dictat cu destulă ușurință, pe care, însă, Vidovic (42) l-a executat în bara transversală.

După relure, Slaven a avut în continuare inițiativa, iar Dolcel (50) a trimis balonul, cu o lovitură de cap, în butul din stânga lui Tordai, pentru ca, la cealaltă poartă, Saim Tudor (52) să-l „întindă” pe Markovic, cu un șut expediat de la 14 metri, lateral stânga. Până la urmă, amfitrionii au izbutit să deschidă scorul, după încă un penalty, la care, de această dată, Gordana (68) nu i-a lăsat nicio șansă lui Tordai, bătând perfect, în vinclul din stânga portarului petroliștilor. Iar, pe final, Vidovic (90+1) a securizat victoria gazdelor, cu o reluare din fața porții, după o fază lucrată, pe dreapta, de către Mendy.

Astăzi, lotul Petrolului a plecat spre țară, urmând ca, de marți, să intre pe ultima linie dreaptă a pregătirilor înainte de startul eșalonului secund.

Petrolul: Tordai (Isvoranu 72) – Olaru (Neziri 60), Fl. Plămadă (Danci 60), Antoche (L. Cazan 13), Țicu (Velisar 68) – Ghinga (cpt.)(M. Chindriș 46) – Ant. Cruceru (Enescu 55), Ciocâlteu (Cl. Herea 55) – N. Popescu (Lambru 82), Arnăutu (Nica 70), Rob. Grecu (Saim Tudor 46)

Tordai și Grecu au debutat, Antoche a ieșit accidentat

În amicalul cu NK Slaven Belupo, pentru Petrolul au debutat și ultimele două achiziții, portarul Arpad Tordai și mijlocașul Robert Grecu. Primul a jucat până în minutul 72, atunci când a fost înlocuit cu Isvoranu, în timp ce Grecu a fost schimbat la pauză cu Saim Tudor.

Altfel, Paul Antoche, care a început jocul ca titular, a fost nevoit să părăsească terenul de joc după doar câteva minute. Fundașul a acuzat o lovitură la genunchi și a fost înlocuit în minutul 13 cu Lucian Cazan. La întoarcerea acasă, Antoche va fi supus unor investigații pentru a vedea gravitatea loviturii.

Altfel, Alexandru Țigănașu a fost menajat, după ce, în ultimele zile, a acuzat ușoare probleme de natură medicală.

Jean Philippe Mendy, adversar al Petrolului

La echipa croată a intrat în repriza a doua și atacantul francez Jean Philippe Mendy. Din această vară, jucătorul care în sezonul 2007-2008 a trecut și pe la Petrolul, a semnat cu Slaven Belupo.

Împrumutat, la acea vreme, de la Dinamo, Mendy a prins doar trei jocuri în tricoul „galben-albaștrilor”, pentru ca, ulterior, să ajungă în Slovenia, la NK Maribor.

Foto: FC Petrolul

Marius ANGHEL 21 Jul. 2018, 13:55 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă