Petrolul s-a înclinat în fața campioanei din Kosovo. Ploieștenii n-au putut egala după ce au fost conduși din primele minute

Marius ANGHEL 02 Feb. 2019, 21:06 Pregătiri, amicale

 

Petrolul a pierdut al doilea amical desfășurat în cantonamentul din Antalya. După remiza, scor 1-1, cu macedonenii de la FK Belasica, ploieștenii au cedat cu 0-1 testul de sâmbătă contra campioanei din Kosovo, KF Drita Gjilan, acum nemaiputând egala, după ce au fost conduși din debutul jocului.

Contra echipei care în acest sezon a participat în preliminariile Champions League și Europa League, Mugurel Cornățeanu a schimbat în totalitate primul „11”, aliniind formula care jucase ultima jumătate de oră cu Belasica, scrie site-ul oficial al Petrolului. Cu toate acestea, startul partidei amicale a fost unul care le-a aparținut „lupilor”, Bogdan Rusu (2) ratând o ocazie imensă, atunci când a rămas singur doar cu Rexhepi, însă a șutat în portarul kosovarilor. Imediat, Malakian (4), liber în marginea careului mare, a avut șansa unui șut periculos, dar n-a reușit să-l surprindă pe Rexhepi, după care a ieșit la rampă atacantul lui Drita Gjilan, nigeriano-americanul Kyrani Nwabueze. Prima dată, după ce i-a lăsat în urmă pe fundașii petroliști, driblându-l și pe Bolboașă, Nwabueze a intrat în unghi și n-a mai avut tărie în șut, astfel încât Țicu (6) a ajuns și a respins de pe linia porții, însă, doar câteva zeci de secunde mai târziu, atacantul de culoare a mai sprintat o dată singur spre buturile ploieștene, de data aceasta fără să-i mai lase vreo speranță lui Bolboașă. Și tot Nwabueze (22) a fost aproape de desprindere, cu un lob de la peste 20 de metri, la care balonul a întâlnit bara porții ploieștene.

Până la pauză, raportul ocaziilor mari s-a echilibrat, „lupii” fiind aproape de egalare la o fază „lucrată”, pe stânga, de către Malakyan, continuată de o reluare din mijlocul careului a lui Rusu (27) și încheiată cu o nouă paradă salvatoare a lui Rexhepi.

În partea a doua a jocului, Petrolul a fost echipa care a avut inițiativa, a controlat jocul, dar nu a reușit să și restabilească egalitatea. Robert Moldoveanu (64) a fost cel mai aproape de gol, atunci când, după o pasă venită de la Marinescu, a trimis, din 8-10 metri, alături de poartă, iar, cu un sfert de oră înainte de final, Marinescu a pătruns pe stânga, însă a șutat paralel cu linia porții. S-a terminat, astfel, 1-0 pentru Drita, iar Petrolul a înregistrat prima înfrângere în amicale din 2019.

Petrolul: Bolboașă – Olaru (Borța 60), Ghinga (cpt.)(Sarris 60), Țicu (L. Cazan 60), Țigănașu (Țicu 72) – Pușcaș (M. Chindriș 60) – Șaim Tudor (Bg. Rusu 60), N. Popescu (Laur. Marinescu 60), Malakyan (Kozoronis 60), Ștefănescu (Al. Stoica 60) – Bg. Rusu (Rob. Moldoveanu 45)

Pentru acest meci, Mugurel Cornățeanu nu l-a putut folosi pe atacantul Sergiu Arnăutu, cel care, la antrenamentul de dimineață, a suferit o ușoară accidentare și a fost menajat.

Următorul amical al Petrolului are loc marți, 5 februarie, în compania formației sud-coreene Ansan Greeners.

Foto: FC Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 02 Feb. 2019, 21:06 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă