Petrolul, egală cu Fatih Karagumruk în primul test din Turcia. Ionuț Cioinac a marcat primul său gol pentru „lupi”, sub privirile rapidiștilor

Marius ANGHEL 13 Jul. 2019, 10:51 Pregătiri, amicale
  • Petrolul a terminat la egalitate, vineri, primul amical desfășurat în stagiul de pregătire din Turcia. Echipa ploieșteană a remizat, scor 1-1, cu formația turcă Fatih Karagumruk, o nou-promovată în eșalonul secund. Ionuț Cioinac a marcat primul său gol pentru „lupi” și a deschis scorul, însă turcii au egalat imediat.
  • Rapidiștii, contracandidați la promovare ai Petrolului în noul sezon al Ligii 2, au urmărit meciul de pe margine.

 

Petrolul și-a început seria celor șase meciuri amicale pe care le va desfășura în Turcia în fața celor de la Fatih Karagumruk, echipă care a promovat în liga secundă în urma desfășurării barajului. Partida împotriva unui adversar care are în componență jucători cu experiență, trecuți pe la marile forțe fotbalistice din Istanbul, după cum anunță site-ul echipei ploieștene, a stat sub semnul echilibrului de la un capăt la celălalt.

Petroliștii au fost primii care au amenințat buturile adverse, cu șuturile lui Ștefănescu (8) și Marinescu (11), la care portarul Aykut Ozer a avut replică, și au reușit să deschidă scorul după ce Ionuț Cioinac (21) a profitat de o degajare greșită a lui Ozer și, cu un șut de la 18 metri, a plasat balonul lângă bara din stânga. Egalarea a venit însă rapid, Selcuk Alibaz (24) învingându-l pe Apostolachi cu un șut frumos, de la 14 metri, lateral stânga, la colțul lung. Până la pauză, fiecare echipă a mai avut câte o oportunitate, turcii prin Tugrlu Erat (44), iar „lupii” prin Țicu (44).

În partea secundă a jocului, nu s-a mai înscris, însă ocazii mari au fost de ambele părți. Ianis Stoica (60, 84) și Meza Colli (63) n-au reușit să-l învingă pe Murat Hacaoglu, pentru ca, la rândul său, Raul Avram să aibă două intervenții salvatoare în fața lui Sercan Yildirim (71) și Turgut Dogan (86).

Al doilea adversar, tot o nou-promovată în Liga 2 din Turcia

S-a terminat 1-1, iar pentru Petrolul urmează un nou joc, astăzi, tot cu o echipă recent promovată în eșalonul secund din Turcia, Menemen Beledyespor (ocupanta locului 1 în seria în care Fatih Karagumruk a terminat pe locul 2, cu același număr de puncte, însă care a avut nevoie de alte cinci jocuri de baraj pentru a promova). Partida va începe la ora 17:00 și se va desfășura pe stadionul din Kñzñlcahamam, localitatea în care sunt cantonați ploieștenii.

Petrolul Ploiești – Fatih Karagumruk 1-1
Ionuț Cioinac 21′ / Selcuk Alibaz 24′

Petrolul, prima repriză: Apostolachi – Bărboianu, Walace, Sîrghi, Țicu – Cioinac, Mihăescu – Șaim Tudor, Laur. Marinescu, Ștefănescu – Arnăutu
Petrolul, a doua repriză: R. Avram – Al. Zaharia, Racu, Ant. Manolache, Țicu (Ștefanovici 66′) – Cioinac, Meza Colli – Al. Munteanu, Bratu, I. Stoica – Arnăutu (Enache 70′)
Antrenor: Flavius Stoican

Fatih Karagumruk: Ozer – Kutun, Acil, Okur, Sucsuz – Ozbek, Efe – Yildirim, Alibaz, Erat – Aras. Repriza a doua: Hacaoglu – Kablan, Civelek, Kurucuk, Sarigul, Tokmak, Pehlivan, Zengin, Stefan Silva, Daniel Gonzalez, Lahin, Erdogan
Antrenor: Cunzet Dumlupinar

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 13 Jul. 2019, 10:51 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă