Petrolul a remizat în primul amical din Turcia, după ce a fost condusă. Doar patru jucători din vechiul lot s-au regăsit în „11-le” aliniat de Cornățeanu

Marius ANGHEL 30 Jan. 2019, 18:09 Pregătiri, amicale
  • Petrolul a încheiat la egalitate, scor 1-1, primul amical desfășurat în 2019. Aflată în Antalya, echipa ploieșteană a avut emoții că va putea disputa meciul cu macedonenii de la FK Belasica, ultima clasată din prima ligă, după ploile și vântul puternic pornite pe timpul nopții, dar și după anularea antrenamentului de dimineață. În cele din urmă, vremea s-a îmbunătățit cât să permită jucarea partidei.
  • După o primă repriză controlată în mare parte de Petrolul, Belasica a deschis scorul contrar cursului jocului în partea secundă, însă Bogdan Rusu a egalat repede și a stabilit scorul final.

 

Cu un prim „11” în care s-au mai regăsit doar Cazan, Țicu, Chindriș și Marinescu, restul fiind noutăți aduse în acest an, Petrolul a avut prima ocazie a meciului cu echipa de primă ligă din Macedonia. Marinescu (10) a recuperat o minge în jumătatea adversă, a pătruns și a șutat de la 20 de metri, dar balonul, deviată de portarul advers, s-a dus în transversală și a ieșit, apoi, în corner. La scurt timp, după o pătrundere pe dreapta a lui Mirchevski (12), încheiată cu un șut la colțul lung, a venit rândul lui Brînză să intervenă bine și să respingă cu piciorul, menținând tabela neschimbată. Moldoveanu (17) a avut și el o bună situație de a înscrie, însă, după ce a driblat doi jucători în careul advers și a rămas singur cu portarul, a trimis în blocajul acestuia.

Asaltul petroliștilor a continuat, iar la lovitura liberă de la 22 de metri central a lui Marinescu (34), trimisă direct pe poartă, Georgiev a reușit să respingă de lângă bara din stânga sa. Și Kozoronis (41) și-a încercat norocul dintr-o fază fixă de la 25 de metri, dar portarul macedonenilor a reține în doi timpi, pentru ca la ultima fază periculoasă a reprizei să trimită în corner mingea șutată la colțul scurt de Alexandru Stoica, rămas singur la 9 metri lateral dreapta.

Cu aceeași formulă de joc cu care a terminat prima repriză, Petrolul a fost mai puțin agresivă în startul părții a doua a jocului, Kalapachki (54) punându-l, în schimb, la încercare pe Tordai cu un șut de la 20 de metri lateral stânga, dar portarul a respins în corner. Contrat cursului jocului, macedonenii au reușit însă să înscrie, după ce același Kalapachki (57) a dejucat pasul la ofsaid și, scăpat singur, a plasat mingea pe lângă Tordai.

Prahovenii au revenit însă repede în joc. Kozoronis i-a pasat excelent în adâncime lui Bogdan Rusu (63), acesta a preluat și, rămas singur cu portarul, a înscris lejer pe lângă acesta. După această reușită, antrenorul Mugurel Cornățeanu a schimbat din minutul 64 aproape toată echipă, în afară de Bolboașă, introdus puțin mai devreme, și de Țicu, mutat din stânga defensivei în centru. Fundașul avea să fie singurul integralist al acestui joc, în timp ce portarii au primit fiecare câte 30 de minute pe teren.

Ultima situație a amicalului a avut-o Nini Popescu (71), care a trimis de la 14 metri puțin peste transversală.

Petrolul: Brînză (Tordai 30′, Bolboașă 60′) – Borța (Olaru 64′), Sarris (Ghinga 64′), Cazan (Țigănașu 64′), Țicu – M. Chindriș (Pușcaș 64′) – Kozoronis (N. Popescu 64′), Laur. Marinescu (Malakyan 64′) – Bg. Rusu (Arnautu 64′), Rob. Moldoveanu (Șaim Tudor 64′), Al. Stoica (Ștefănescu 64′)

De mâine, ploieștenii vor reveni la programul cu două antrenamente, iar sâmbătă vor susține următorul amical, în compania formație Drita Gjilan, campioana en-titre din Kosovo și acum ocupanta locului 6 din 12.

Antrenamentul de dimineață, anulat și mutat în sala de forță

Amicalul cu Belasica a fost în pericol să nu se dispute. După două zile însorite, în Antalya a revenit vremea rea, lucru care a dat bătăi de cap staffului Petrolului. Ploile, însoțite de tunete și fulgere, și vântul extrem puternic petrecute încă de azi noapte i-au făcut pe ploieșteni să-și anuleze antrenamentul de dimineață, programat pentru ora 09:30, și să se pregătească la sala de forță a hotelului unde sunt cazați.

Ulterior, ploaia a luat o pauza, astfel că jocul cu FK Belasica, programat la ora 14:30, a putut avea loc.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: fb FC Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 30 Jan. 2019, 18:09 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă