Petrolul a început ca din tun amicalul cu Chindia, însă n-a scăpat de a doua înfrângere de la startul noului proiect

Marius ANGHEL 14 Feb. 2018, 19:22 Pregătiri, amicale

Înfrângerea de săptămâna trecută cu FC Argeș pare să-i fi ambiționat pe jucătorii Chindiei, echipă care și-a propus să promoveze în Liga 1 la finalul acestui sezon. După ce a trecut cu 1-0 de CS Balotești, târgoviștenii au câștigat și amicalul de astăzi cu Petrolul Ploiești. Dâmbovițenii s-au impus la limită, 2-1 (1-1), administrându-le, astfel, „galben-albaștrilor” primul eșec din vara lui 2016 încoace.

Partida amicală desfășurată pe terenul sintetic de la Buftea a început în forță, cu liderul Seriei a 3-a a Ligii 3 la posesie. Echipa antrenată de dâmbovițeanul Romulus Ciobanu a deschis scorul după doar 30 de secunde, însă reușita lui Nini Popescu a fost anulată pentru un ofsaid în care s-ar fi aflat jucătorul „lupilor”. A fost însă doar o mică amânare, deoarece, după doar două minute, Paul Antoche (3) l-a învins pe Iustin Popescu din fața porții, după ce Ichim a prelungit cu capul o minge centrată în careul Chindiei.

Târgoviștenii au reușit, treptat, să echilibreze duelul, iar Sergiu Jurj (18) a profitat de o respingere neconvingătoare a defensivei petroliste, la o lovitură de la colțul terenului, și, cu un șut expediat de la 13-14 metri, a punctat pentru 1-1. Tot el putea să-și aducă echipa în avantaj cu 10 minute înainte de pauză, atunci când a reluat, din marginea careului mic, pe lângă poarta lui Avram, pentru ca, în finalul primei părți, Nini Popescu (43) să țintească plasa laterală, cu un șut de la 10-12 metri, scrie fcpetrolul.ro.

În repriza secundă, Chindia a trecut pentru prima dată în avantaj atunci când, pe o minge recuperată la mijlocul terenului și o pasă în adâncime, Cristian Cherchez (52) a scăpat pe dreapta și l-a învins pe Avram cu un șut la colțul lung. A urmat, până la final, un joc în care petroliștii au avut mai mult posesia și au dictat ritmul, dar dominarea teritorială a elevilor lui Ciobanu nu a produs și golul egalizator.

Odată cu această înfrângere, chiar și ea într-un meci amical, Petrolul a cunoscut, pentru a doua oară de la startul noului proiect, gustul înfrângerii, precedentul eșec fiind înregistrat la chiar primul joc, pe 13 august 2016, pe terenul lui CS Blejoi. „Lupii” își vor continua cantonamentul de la Buftea până sâmbătă, atunci când este programat testul cu CS „U” Craiova 2.

Petrolul Ploiești – Chindia Târgoviște 1-2 (1-1)
Antoche 3′ / Jurj 18′, Cherchez 52′

Petrolul: R. Avram – Antoche (Prunescu 76), Ichim (Frîncu 85), Olaru (Țicu 85) – Saim Tudor (Catană 76), M. Chindriș, Andor (Ene 70), Velisar – N. Popescu (Lambru 62), Ciocâlteu (D. Cârjan 72), G. Păun (Arnăutu 62)
Antrenor: Romulus Ciobanu

Chindia: I. Popescu – Vătavu, Acasadrei, D. Ciobotariu, Martac – Pencea, L. Mihai – Jurj, D. Florea, Cherchez – Crinel Stoica
Au mai jucat: Mirică – Dumitrașcu, Licu, Rogoveanu, Cr. Neguț, C. Dinu, Nisipeanu
Antrenor: Nicolae Croitoru

Foto: FC Petrolul

Marius ANGHEL 14 Feb. 2018, 19:22 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă