Petrolul a dictat ritmul în amicalul cu CS Balotești și s-a impus fără probleme. Ploieștenii au mai realizat un transfer

Marius ANGHEL 09 Jul. 2018, 12:38 Pregătiri, amicale

Petrolul a câștigat primul amical al verii, sâmbătă, la Strejnic, în fața unei dintre adversarele pe care le va avea în noul sezon, CS Balotești. Echipa ploieșteană a trecut cu 2-0 de gruparea ilfoveană de unde i-a luat, în această vară, pe Claudiu Herea și Eugen Nica. Golurile victoriei au fost marcate de Bogdan Marciuc (31), de fapt un autogol, și Alexandru Șaim Tudor (65).

Prima parte a perioadei de pregătire a Petrolului s-a încheiat cu amicalul cu CS Balotești. „Lupii” au dictat, aproape în permanență, ritmul confruntării, însă s-au impus doar cu 2-0, cu câte un gol marcat pe repriză. Pe lângă cele două reușite, galben-albaștrii au mai ratat câteva situații mari prin Claudiu Herea (6 – bară, după o lovitură liberă bine executată, de la 22 de metri), Lambru (46), Șaim Tudor (50, 58) sau Neziri (55).

Petrolul: Isvoranu (Bolboașă 30′) – Olaru (A. Rus 60′), Prunescu (Țicu 30′), Ghinga (Fl. Plămadă 60′), Velisar – Antoche (M. Chindriș 46′) – Cruceru (Danci 46′), Cl. Herea (Ene 46′) – N. Popescu (Șaim Tudor 46′), Nica (Arnăutu 46′), Ciocâlteu (Lambru 46′)

Balotești: Iordan – Flămânzeanu, Marciuc, Riza, Catană – Ghiță, Rareș Mihai, Niculae, Marin – Cosmin Mihai, Clătinici. Au mai jucat: Fulga – Paraschiv, Neagu, Gojnea, Pleșa, Dumitru și Răileanu.

Andrei Rus, cea mai nouă achiziție

Cu ocazia acestui amical, la Petrolul a debutat și ultima achiziție reușită de ploieșteni. Fundașul dreapta Andrei Rus (17 ani), component al naționalei Under 19 a României, a semnat cu echipa lui Leo Grozavu și a fost utilizat o jumătate de oră în repriza secundă a testului cu CS Balotești. Rus vine de la LPS Banatul Timișoara.

Nu au fost folosiți deloc Lucian Cazan, încă în urmă cu pregătirea, și brazilianul Jean Theodoro, acesta acuzând unele probleme de natură medicală.

Altfel, de astăzi, petroliștii pleacă în cantonament în Slovenia, acolo unde au programate alte patru jocuri test pe parcursul celor 12 zile de pregătire.

Foto și video: FC Petrolul

Marius ANGHEL 09 Jul. 2018, 12:38 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă