Petrolul a cedat la limită în amicalul din Croația. Ultimele două noi-achiziții n-au fost folosite de Leo Grozavu

Marius ANGHEL 17 Jul. 2018, 20:49 Pregătiri, amicale

Petrolul a pierdut al treilea amical susținut în perioada cantonamentului pe care îl efectuează în Slovenia. Ploieștenii au cedat la limită, cu 1-0, testul cu prim-divizionara croată HNK Gorica, cu un gol primit în prima repriză. Până acum, „lupii” au pierdut cu formația bosniacă de prim eșalon FK Tuzla, scor 1-2, și au terminat la egalitate cu slovenii de la NK Krsko, scor 1-1, tot din prima ligă.

Echipa lui Leo Grozavu a mers în Croația astăzi, la Velika Gorica, pentru jocul cu HNK Gorica, formație proaspăt promovată în prima ligă a țării vicecampioane mondiale.”Galben-albaștrii” sau ridicat la nivelul oponenților, însă au cedat după ce au primit gol de la mijlocașul ugandez Farouk Miya.

Potrivit site-ului oficial al Petrolului, croații au fost cei care au avut mai mult inițiativa în prima repriză, reușind să puncteze la capătul primei jumătăți de oră, atunci când ugandezul Farouk Miya a pătruns în careu, pe partea dreaptă, și a șutat în forță spre colțul lung, Isvoranu nereușind să oprească balonul din drumul spre plasă.

Câteva minute mai târziu, după un corner, Petrolul a trecut pe lângă egalare, la o reluare din preajma porții a lui Florin Plămadă (35) direct în portarul advers, iar Gorica a avut posibilitatea desprinderii, la șutul lui Lovric (37), respins de către Isvoranu în transversală. Până la pauză, „lupii” au mai beneficiat de o șansă importantă, însă Danci (40) n-a reușit să reia decisiv cu capul, după un corner bătut de pe dreapta, dându-i posibilitatea lui Kahlina să respingă, salvator, de sub transversală.

Partea a doua a stat sub semnul echilibrului, cu ocazii de gol de ambele părți. Gazdele au mai trimis o dată în bară, prin Dabro (57), cel care a țintit butul din dreapta lui Isvoranu cu un șut din 7-8 metri, iar Arnăutu (62) a irosit o oportunitate imensă, atunci când, singur în marginea careului mic, a trimis imprecis cu capul, balonul trecând alături poartă. Apoi, Bolboașă, intrat între timp în poarta ploieșteană, a salvat din fața lui Cabraja, pentru ca, dincolo, Nini Popescu (73) să încerce să-l surprindă pe Veriga cu o lovitură liberă de la 25 de metri, la care portarul croaților a scăpat mingea în față, dar Antoche n-a putut să profite, astfel că Petrolul a pierdut testul cu HNK Gorica.

VEZI o GALERIE FOTO a amicalului de la Velika Gorica

Pentru jucătorii echipei ploieștene urmează încă două zile de antrenamente și un ultim test, vineri, de la ora locală 17:30, tot în Croația, în compania unei alte grupări de prim eșalon, NK Slaven Belupo. Atunci vor debuta și nou-veniții Arpad Tordai și Robert Grecu, împrumutați de la Viitorul.

FC Petrolul: Isvoranu (Bolboașă 60) – Olaru (Velisar 82), Fl. Plămadă (Antoche 46), L. Cazan (Ghinga 68), Țigănașu (Țicu 60) – Danci (M. Chindriș 54) – Ciocâlteu (Nica 80), Cl. Herea (Ant. Cruceru 54) – Saim Tudor (Mih. Ene 74), Arnăutu (Lambru 63), Niziri (N. Popescu 46)

Foto și video: FC Petrolul

Marius ANGHEL 17 Jul. 2018, 20:49 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă