Două noi transferuri la Petrolul, ambele de la clubul lui Gică Hagi. Ploieștenii i-au dat o lovitură lui Emil Săndoi

Petrolul continuă transferurile și în cantonamentul din Slovenia. De astăzi, nou-promovata în Liga 2 a ajuns la 13 fotbaliști achiziționați. Ultimii doi sosiți vin sub formă de împrumut de la Viitorul Constanța, club de la care au mai fost aduși în această vară și Antonio Cruceru și Mihai Ene.

După ce în weekend a renunțat la brazilianul Jean Theodoro Sobrinho, din cauza unor probleme medicale descoperite la un al doilea set de analize, Petrolul și-a completat lotul și lista de nou-veniți cu doi tineri de la clubului lui Gheorghe Hagi. La antrenamentul de astăzi, sub conducerea antrenorului Leo Grozavu, s-au prezentat portarul Arpad Tordai (21 ani) și mijlocașul Robert Grecu (20 ani). Aceștia au ajuns luni seară, aproape de miezul nopții, în cantonamentul de la Terme Catez.

Tordai și Grecu aparțin de Viitorul Constanța și vin la Petrolul sub formă de împrumut pentru un sezon.

În campionatul trecut, Árpád Ors György Tordai a evoluat în patru meciuri de Liga 1 pentru Viitorul, club care l-a format.

În schimb, Robert Ionuț Grecu a jucat în ultimul sezon atât pentru FCSB, în Liga 1, FCSB II, în Liga 3, cât și pentru FC Argeș, în Liga 2. Mijlocașul originar din Pitești fusese luat de Nicolae Dică în vara lui 2017 la FCSB de la actuala FC Argeș, însă la gruparea bucureșteană nu a primit prea multe șanse de joc, fiind criticat de Gigi Becali. A fost împrumutat înapoi la FC Argeș, acolo unde a jucat în 24 de meciuri și a marcat 4 goluri.

Interesant este faptul că Robert Grecu nu era deținut de FCSB, ci doar împrumutat de vicecampioană de la Viitorul, cu clauză de cumpărare. Bucureștenii l-au împrumutat la rândul lor la FC Argeș. Grecu a jucat sâmbătă pentru piteșteni în amicalul cu Academica Clinceni, însă Emil Săndoi a rămas fără el după ce Petrolul i l-a solicitat Viitorului. Clubul constănțean a preferat să-l direcționeze către Ploiești, probabil pentru că le dă mai multe șanse prahovenilor la promovare.

„Cu o talie impresionantă, 1.93 m, Tordai are la activ opt prezențe în primul eșalon pentru Viitorul, jumătate dintre acestea fiind bifate în stagiunea trecută. La rândul său, Robert Grecu a evoluat ultima dată la FC Argeș, grupare pentru care a adunat 24 de prezențe și patru goluri marcate în ultima ediție de campionat.

Tot ca un numitor comun, atât Tordai, cât și Grecu, au în CV selecții la reprezentativele de juniori, ei înscriindu-se, totodată, și în grupul jucătorilor „U21″ ce pot fi folosiți de către FC Petrolul Ploiești în Liga a II-a.

Cei doi au participat, în această dimineață, la primul antrenament alături de „galben-albaștrii” și, foarte probabil, urmează să debuteze în tricoul „lupilor” cu ocazia ultimului joc din cadrul acestui stagiu, cel de vineri, cu Slaven Belupo”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

Petrolul ia mai achiziționat până acum pe: Claudiu Herea, Florin Plămadă, Sebastian Ghinga, Cristian Danci, Alexandru Eugen Nica, Daniel Isvoranu, Antonio Cruceru, Lucian Cazan, Andrei Rus, Mergim Neziri și Mihai Ene.

Astăzi, amical cu HNK Gorica

Altfel, astăzi, de la ora 17:00, Petrolul joacă al treilea amical în cantonamentul din Slovenia. Ploieștenii se deplasează la Velika Gorica, lângă Zagreb, pentru meciul cu formația locală HNK Gorica. Nou-promovată în prima ligă croată, Gorica evoluează în întâlnirile de pe teren propriu pe „Radnik Arena”, un stadion cu o capacitate de 8000 de locuri, construit pentru Jocurile Universitare din 1987.

Până acum, „lupii” au pierdut cu formația bosniacă de prim eșalon FK Tuzla, scor 1-2, și au terminat la egalitate cu slovenii de la NK Krsko, scor 1-1, tot din prima ligă.

Foto: FC Petrolul

Pe aceeași temă