Pentru Rapid e greu la matineu! Victorie la limită cu Tunari!

Mihai Andries 07 Aug. 2013, 13:54 Pregătiri, amicale
Pentru Rapid e greu la matineu!** Victorie la limită cu Tunari!

Ieri de dimineață a avut loc primul amical al Rapidului de când a fost retrogradată în Liga a II-a ca urmare a deciziei TAS. Elevii lui Marian Rada și Florea Drăghici au făcut deplasarea la Tunari, acolo unde au întâlnit echipa gazdă pe o suprafață departe de standardele Ligii I cu care au fost obișnuiți până acum. Din lotul deplasat în comuna ilfoveană au lipsit doar Raul Costin și Ciprian Tănasă, care și-au reziliat contractele cu gruparea din Giulești.

Asta nu a însemnat că prezența numelor grele precum Emil Dică, Vali Negru, Ionuț Voicu sau mai tinerii Păun, Ciolacu, Drăghia, Coman ori Ioniță II a ușurat munca rapidiștilor. Tunariul lui Virgil Nițoi a opus o serioasă rezistență ratând câteva ocazii monumentale în debutul partidei prin Păștin și Ivan, ultimul având ghinionul ca mingea trimisă de el pe lângă Drăghia să lovească ambele bare înainte de a fi degajată de un fundaș advers.

Meciul a continuat pe contre, cu ratări de ambele părți, Ciolacu și Panait ținând prim-plan-ul în avanposturi în duelul cu cei doi portari, Porumbel și Drăghia.

Dică a ratat un penalty din scăriță

Golul a venit în cele din urmă în poarta gazdelor, după o eroare de marcaj care i-a permis lui Ioniță II să trimită plasat cu capul mingea peste goalkeeperul advers. Scorul putea lua proporții după ce oaspeții au primit un penalty, dar Dică a vrut să îl umilească pe Porumbel cu o scăriță și a nimerit transversala. Mingea a căzut pe portar, iar același Dică a împins-o în poartă, dar golul a fost anulat pentru fault la portar.

Muscalu peste tot, Doman și Tibi Bălan doar la impresia tehnică

Repriza secundă a adus în teren linia a doua a giuleștenilor, asezonată cu noutățile Balauru, Doman, Tibi Bălan și Muscalu, toți veniți în ultimele săptămâni la Rapid. Căldura infernală și-a spus cuvântul, dar și pierderea entuziasmului după retrogradarea în Liga a II-a și-au pus amprenta asupra jocului vișiniilor. Singurul care a scos capul din mulțime a fost Muscalu, fostul jucător al Ceahlăului efectuând o serie de incursiuni periculoase spre poarta adversă, de multe ori oprite prin fault. În schimb, Doman și Bălan au ieșit în evidență mai mult prin abilitățile tehnice ale lor, reușind o serie de driblinguri de efect, dar atât.

Amicale cu Juventus și Ștefănești

Scorul final a rămas 1-0 pentru Rapid, deși pe final ilfovenii au avut două șanse de a egala, dar experiența lui Balauru și-a spus cuvântul. Pentru Rapid vor urma două amicale, primul sâmbătă în Colentina, cu Juventus și al doilea miercuri la Ștefănești. În ceea ce privește lotul, este greu de spus ce se va întâmpla, în condițiile în care salariile promise pentru Liga 1 nu se vor păstra și în eșalonul secund. Așa că până pe 14, atunci când va avea loc țintarul Ligii a II-a, este posibil ca lotul Rapidului să mai sufere schimbări.

 

VEZI O GALERIE FOTO DE LA MECI

 

CS TUNARI – RAPID 0-1 (0-1) Ioniță II 26

CS Tunari: Porumbel – M. Dumitru, Odoroabă, Țane, Snagoveanu – Păștin, Mih. Gheorghe, Pojer, Ivan – Șt. Radu, Cr. Panait. În repriza a doua au mai jucat Gilea – Chițulescu, Goga, Apostol, Mocanu, Loghin, Andro, Cășin, Șișu, Ciocănaru, Ion și Popescu. Antrenor Virgil Nițoi

Rapid: Drăghia – I. Voicu, Al. Iacob, D. Lung, M. Stoica – C. Păun, V. Negru – Al. Coman, Ioniță II, E. Dică – Ciolacu. În repriza a II-a au jucat în formula: Balauru – Dumitrescu, Dumitru, Tătaru, Ad. Grigore – A. Matei, E. Dică (Coman) – Muscalu, T. Bălan, Doman – Martin. Antrenor Marian Rada

 

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

 

 

Mihai Andries 07 Aug. 2013, 13:54 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă