Pe ultimul loc în Liga 2, în insolvență, dar și-a programat cantonament în Antalya. ACS Poli se va pregăti în Turcia pe banii unui olandez. Birlică și planurile sale

Marius ANGHEL 14 Dec. 2018, 13:00 Pregătiri, amicale

ACS Poli surprinde după ce în Liga a 2-a s-a luat vacanță oficial. Clubul timișorean va avea al patrulea antrenor în acest sezon, după Ionel Ganea, Ștefan Nanu și Călin Cojocaru. Valeriu Răchită e noul ales, el fiind deja anunțat oficial.

Și mai interesant este că, pe lângă faptul că primarul promite un stadion nou de 12.000 de locuri, administratorul special Radu Birlică a anunțat că echipa va face un cantonament tocmai în Antalya, plătit de un prieten de-al lui Ștefan Nanu! Cantonamentele asigurate de persoane din afara clubului, la orice grupare din România, au atras mereu discuții în privința corectitudinii amicalelor din perioada respectivă.

ACS Poli, în cantonament în Antalya pe banii unui prieten olandez al lui Nanu

De altfel, dacă Ganea și Cojocaru au plecat de la club, Ștefan Nanu este un „supraviețuitor”, cu toate că în mandatul său echipa a fost un dezastru. Radu Birlică a explicat într-o conferință de presă că fostul fundaș stânga al Rapidului va rămâne pe o funcție cu atribuții de team-manager.

„Ștefan Nanu va rămâne în club pe o funcție administrativă. Cantonamentul este deja plătit, domnul Nanu a găsit un sponsor care a achitat tot. Nu este o sumă deloc mică. Este un prieten de-al domnului Nanu din Olanda, cetățean olandez, nu are nicio legătură cu fotbalul”, a precizat Birlică.

Stagiul din Antalya va fi unul de zece zile, cu plecarea din data de 31 ianuarie sau 1 februarie, până în data de 10 a lui Făurar. Acolo, echipa timișoreană va juca patru amicale, cu adversari încă nestabiliți. Birlică a explicat că nu mai vrea să trimită echipa la Poiana Brașov, cum s-a mers cât timp la ACS Poli a fost antrenor Ionuț Popa, dar și vara trecută, cu Ionel Ganea.

„Dacă antrenorii au hotărât în trecut să mergem la Poiana Brașov, am decis să mergem și noi unde merge toată lumea, să beneficiem de terenuri bune”, a explicat Birlică.

Echipa are programată reunirea pe 15 ianuarie 2019.

Clubul nu mai vrea jucători străini

ACS Poli va continua într-o formulă 100 la sută neaoșă, cel puțin așa dorește, momentan, conducerea. De altfel, recent s-au reziliat contractele pentru Igor Basic, Dusan Ivanov (ambii sârbi) și norvegianul Keita.

Sârbul Andrej Mrkela nu și-a reziliat contractul. Atât el cât și cei doi fundași nu au mai obținut prelungirea vizei. „Le mulțumesc sârbilor, din păcate nu le-am putut prelungi viza să poată continua activitatea. Keita nu a arătat o formă sportivă grozavă. Cu Mrkela vom discuta, a plecat de două luni din țară tot din cauza vizei”, a precizat Birlică.

Sub contract se mai află argentinianul Rudolf Avaro, care este accidentat și care momentan a plecat acasă. Birlică spune că în ianuarie și el își va rezilia înțelegerea. „Argentinianul, șase luni nu poate juca, acum s-a dus să se opereze, rămâne să discutăm în ianuarie. Nu avem litigii la FIFA cu niciun jucător”, a precizat administratorul special.

Marius Curileac, reclamat la comisii

De aproape trei luni, portarul Marius Curileac a plecat de la timișoara și s-a reîntors la Satu Mare, orașul unde locuiește. Birlică spune că vor purta o discuție în ianuarie pentru reziliere. „Marius Curileac nu s-a mai prezentat la antrenamente, noi i-am făcut inclusiv referate la Comisia de Disciplină. Mi-a promis că în ianuarie vine să discutăm”, a mai spus Birlică.

La finalul primei părți a sezonului, ACS Poli ocupă ultimul loc în Liga 2, cu doar 10 puncte acumulate în 21 de etape. Șansele de salvare de la retrogradare țin de miracol.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Constantin Duma

Marius ANGHEL 14 Dec. 2018, 13:00 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă