Pe Areni s-a jucat cu garda jos. Rapidul a trebuit mereu să alerge după egalare în meciul cu Aerostar

Marius ANGHEL 11 Feb. 2015, 12:35 Pregătiri, amicale

Rapid Suceava a revenit marți, pe stadionul Areni, pentru cel de-al patrulea meci de pregătire din aceasta iarnă. Adversară i-a fost formația Aerostar Bacău, ocupanta locului 6 în clasamentul seriei întâi a Ligii a III-a. În ciuda terenului acoperit cu zăpadă, cele două formații nu au fost zgârcite cu golurile, partida terminându-se la egalitate: 3-3.

S-a jucat cu garda jos încă din debutul întâlnirii, băcăuanii reușind să deschidă scorul în minutul 6, când Sfrijan a deviat în propria poartă un șut de pe partea dreaptă. Peste doar patru minute, stupoare printre puținii spectatori prezenți în tribunele Areniului. Fostul atacant al „ceferiștilor” Homneac, ajuns din această iarnă la Aerostar, a făcut 0-2, după ce a finalizat cu gol o acțiune personală purtată pe banda stângă.


Homneac înscria pe Areni al doilea gol al Aerostarului în amicalul cu Rapid

Trupa lui Bogdan Tudoreanu a replicat imediat prin Buziuc, care și-a redus din diferență cu un șut lob din interiorul careului. Pe contre, Sava le-a refuzat un nou gol oaspeților, după ce a respins din gura porții o minge ce l-a depășit pe Rohețki. În schimb, în jumătatea opusă de teren, pe Marinkovic nu l-a oprit nimeni în drumul spre gol, atacantul rapidiștilor egalând la 2-2 în minutul 16, cu un șut printre picioarele portarului.


Buziuc înscria spectaculos și reducea din avantajul luat de Aerostar

Sucevenii au rămas la fel periculoși în atac, unde Buziuc și Ghiorghiciuc au ratat de puțin ținta, dar au comis-o din nou în apărare în minutul 37, când Artene i-a readus pe cei de la Aerostar în avantaj cu șut din unghi. Gazdele au șansa egalării două minute mai târziu, când Golofca a fost „pocnit” în careu, centralul Robert Sroder a indicat penalty, dar execuția de la 11 metri a lui Buziuc a fost deviată în bara transversală de către portarul băcăuan. A fost 2-3 după primele 45 de minute.


Gazonul de pe Areni a fost acoperit total de zăpadă în amicalul dintre Rapid și Aerostar

Tudoreanu a făcut șapte schimbări la pauză, dar prima ocazie din partea secundă a venit la buturile sucevene, din fața cărora Pascal a smuls aplauzele spectatorilor, după ce a respins de la vinclu un șut trimis de decarul oaspeților. În ciuda jocului lipsit de orizont, rapidiștii au reușit în cele din urmă egalarea în minutul 75, când Semeghin a centrat de pe partea stângă, iar Tiron a reluat mingea imparabil cu capul, sub transversală. Pe final, „ceferiștii” își puteau face norma de patru goluri marcate în precendetele amicale, dar șutul lui Savoia a trecut peste ținta, iar mai apoi Buziuc și Semeghin au fost blocați la aceiași fază de goalkeeperul oaspeților.

VEZI GALERIA FOTO integrală a meciului amical de pe Areni

Rapid Suceava (prima repriză): Rohețki – D. Bălan, Sava, Plecanciuc, Spătar – Golofca, Al. Apostol, Sfrijan, Ghiorghiciuc – Marinkovic, Buziuc.
Rapid Suceava (repriza secundă): Pascal – Vornicu, Sava, Ferariu, Semeghin – Tiron, Săvoaia, Al. Apostol, Sumanariu, Bâgu – Buziuc.

Tudoreanu: „S-a acumulat și o stare de oboseală”

Bogdan Tudoreanu a pus jocul mai puțin reușit pe seama oboselii acumulate de jucători, aflați la cel de-al patrulea amical în decurs de doar opt zile: „Am făcut un joc mai prost, în special în prima repriză, dar cred că s-a acumulat și o stare de oboseală, ținând cont că în ultima săptămână am avut un joc la două zile. Este clar că mai avem de făcut unele reglaje până la reluarea campionatului”.

Șeful băncii tehnice de pe Areni nu a putut miza la meciul cu Aerostar pe serviciile lui Mircea Negru și Claudiu Velescu. Dacă în cazul lui Negru a fost vorba de o simplă răceală, în ceea ce-l privește pe Velescu situația acestuia este mult mai gravă. Stoperul „ceferiștilor” va lipsi de pe gazon cel puțin o lună și jumătate după accidentarea suferită pe finalul meciului de sâmbătă cu Pojorâta. Verdictul medicilor? Ruptură musculară la bicepsul femural și disjuncție de gradul trei la claviculă. Velescu va fi operat la umăr, în cursul zilei de joi, la Spitalul Județean.

Rămas cu doar trei fundași centrali în lot, Plecanciuc, Ferariu și Sava, Bogdan Tudoreanu nu exclude varianta aducerii unui nou stoper care să suplinească absența lui Velescu: „Voi avea o discuție cu șefii clubului pentru a găsi o soluție”.

Tehnicianul rapidist nu are în schimb bătai de cap cu jucătorii sub 21 de ani. Mai mult, odată cu înregimentarea lui Buziuc și Savoia, chiar are de unde alege. „Săvoaia rămâne la noi. Este un copil cu calități, care ne poate ajuta pe viitor. În ceea ce-l privește pe Buziuc, sunt sigur că o să dea același randament ca și Matei. Avem cinci jucători sub 21 de ani în lot și mă bucur că toți sunt în formă. E posibil să titularizez chiar trei dintre ei”, a mai spus Bogdan Tudoreanu.

În continuarea pregătirilor, Rapidul va juca joi după-amiază în compania celor de la FCM Dorohoi, într-un meci amical ce se va desfășura cel mai probabil la Ițcani.

Text și foto: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 11 Feb. 2015, 12:35 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă