Pătulea și Chițu, decisivi în amicalul cu Înainte Modelu. FC Farul începe să prindă contur | GALERIE FOTO

FC Farul a susținut, sâmbătă, primul amical al perioadei de pregătire de vară. Antrenorii „marinarilor” au aruncat în luptă, încă din primul minut, toți jucătorii experimentați care au întărit echipa în ultima perioadă.

FC Farul și echipa de Liga a III-a Înainte Modelu (clasată pe locul șapte în ultima ediție de campionat) s-au întâlnit sâmbătă, pe stadionul „Farul” din Constanța. „Marinarii” s-au impus cu 2-0, ambele reușite venind în prima repriză. Toți cei șase nou-sosiți la Farul au fost titulari, iar în atac, Chițu și Pătulea au arătat că și-au păstrat simțul golului și sângele rece.

Cu o formație schimbată în bună măsură față de sezonul trecut, așa a început Farul amicalul cu Înainte Modelu. În „11″-le de start s-au regăsit experimentații Fl. Pătrașcu, Barna, Nicorec, Cristocea, Chițu și Pătulea (toți nou-sosiții până acum), puștii Dinu și Meleandră, Topor (testat ca fundaș central), Plămadă și Valentin Ion. Format din doi golgheteri, Chițu și Pătulea, atacul „marinarilor” a arătat bine, golurile din prima repriză (care au rămas și singurele ale meciului) fiind marcate chiar de către cei doi, Pătulea înscriind în minutul 9, iar Chițu în minutul 36. În continuare, „gemenii golului” dovedesc că nu le trebuie multe ocazii pentru a înscrie, ceea ce nu poate fi decât îmbucurător pentru Farul. Și Modelu a avut câteva situații în prima repriză, toate la 1-0, însă experiența lui Chițu și Pătulea a făcut diferența.

Otei, urmărit în partea secundă

După pauză, antrenorii Farului, Constantin Gache, Ion Barbu și Gică Mina, au folosit și alți jucători, urmărind la lucru atât fotbaliști tineri, cât și oameni cu mai mare experiență. Dintre cei veniți în ultimul timp, au evoluat, printre alții, Otei (fundaș stânga), de la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, fratele dinamovistului Cosmin Matei (Alexandru), Corcoveanu, dar și Bardu și Boritz. Nu s-a mai înscris, deși, pe final, ambele formații au trecut pe lângă gol, de la Farul ratând Igiroșanu și Claudiu Popa.

Nițescu e căpitan la Model

În prima repriză, FC Farul a jucat în alcătuirea: I. Dinu – Meleandră (Băjan), Fl. Pătrașcu (cpt.), Topor, Barna – V. Ion (Suciu) – Plămadă, Nicorec, Cristocea – S. Chițu, Pătulea. În partea secundă, au jucat: Olaru – Băjan (Cl. Popa), Erdal, Topor (Țăranu), Otei – Suciu (Al. Matei) – Bardu (Boritz), Pâslaru (I. Voinea), Corcodeanu – Butoi (Cazan), Muscă (Igiroșanu).

Înainte Modelu, formația pregătită de fostul fotbalist al Callatisului Mangalia, Valeriu Petrescu, a început meciul cu: Bratu – Nițescu (cpt.), Nicodim, Dogaru, Antoniev – Trantafillakis, Șelaru, Bolat, Mihalache – Rădulescu, Ene. În repriza a doua, au mai jucat V. Nicușor, Bordei, Michailidis, Petrescu, Tache și Zamfir. Nițescu și Bolat sunt foști jucători ai Farului.

Partida a fost arbitrată de Claudiu Marcu, asistat de Marian Carson și de Gabriel Bodnar, toți din Constanța.

Astăzi sunt așteptați alți jucători, cei din lot nu vor rămâne toți

„A fost primul nostru meci din această vară. Aproape toată echipa e schimbată. Sperăm însă în continuare în aducerea și a altor jucători importanți, cu care, de ce nu, să ne batem la promovare. Chițu și Pătulea au redebutat cu gol la Farul. Oricum, chiar și dacă nu înscriau, nu era o problemă, noi îi știm foarte bine. Sunt fotbaliști valoroși, care, alături de ceilalți, sperăm să ne ajute. În privința jucătorilor din lotul actual, de unii ne vom despărți”, a declarat antrenorul secund al FC Farul, Ion Barbu.

Astăzi, la Constanța sunt așteptați alți doi jucători cu experiență, Epaminonda Nicu și Alin Pătrașcu, din câte se pare „marinarii” renunțând și la achiziționarea lui Răzvan Pădurețu. Farul va susține următorul amical miercuri, cu o altă echipă de Liga a III-a, Delta Tulcea.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă