Patru din patru pentru Petrolul! Ploieștenii au trecut și de Unirea Slobozia, după un meci cu un autogol și trei penalty-uri

Marius ANGHEL 08 Feb. 2018, 12:22 Pregătiri, amicale

Petrolul a început cu dreptul și meciurile amicale pe care le are programate în stagiul de pregătire de la Buftea. Ieri, echipa ploieșteană a trecut cu 3-2 (2-1) de Unirea Slobozia, ocupanta locului 4 în Seria a 2-a a Ligii 3. Trei din cele cinci goluri au fost marcate din penalty-uri. Apostol, cu un autogol, Păun și Ciocâlteu, din penalty, au înscris pentru „lupi”, în timp ce pentru ialomițeni au marcat Răduca și Toma, ambii din lovituri de pedeapsă.

De marți în cantonament la Buftea, petroliștii au susținut la o zi distanță primul test din acest al doilea stagiu de pregătire al iernii. Jucătorii pregătiți de Romulus Ciobanu au câștigat cu 3-2 meciul cu Unirea Slobozia, bifând, astfel, cel de-al patrulea succes din tot atâtea posibile în această iarnă. Până acum au mai trecut cu 12-1 de ACS Steagu Roșu Brașov, cu 2-1 de Olimpic Cetate Râșnov și cu 5-0 de AS SR Brașov.

Jocul desfășurat pe terenul sintetic al Centrului Național de Fotbal de la Buftea a început într-o notă de dominare consistentă a petroliștilor. „Lupii” și-au creat repede ocazii de gol, iar presiunea la poarta adversă a dat roade, deschiderea scorului venind la capătul primului sfert de oră, atunci când Apostol (15), presat de Arnăutu, a deviat în proprie poartă o minge centrată, de pe stânga, de către Păun. Patru minute mai târziu, pe o pasă lungă a lui Velisar, același Păun (19) a demarat din jumătatea proprie și nu s-a mai oprit decât în careul advers, „executându-l” pe Negrușa cu un șut de la 10-12 metri.

Până la pauză, Unirea a reușit să reducă din diferență, după un penalty acordat în urma unui fault comis, la limita careului, de către Antoche asupra lui Apetrei, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Răduca (34).

Repriza secundă a început cu o nouă formulă de jucători pentru Petrolul, iar Unirea a profitat, reușind să egaleze tot după un penalty, executat, de această dată, de către Toma (71). Pe final, prahovenii au avut și ei șansa unei lovituri de pedeapsă dictată de către „centralul” Radu Petrescu, după un fault la Lambru, iar Ciocâlteu (85) a transformat fără emoții, stabilind scorul final: 3-2.

PETROLUL – UNIREA SLOBOZIA 3-2 (2-1)
G. Apostol 15′ – autogol, G. Păun 19′, Ciocâlteu 85′ – pen. / Răduca 34′ – pen., C-tin. Toma 71′ – pen.

Petrolul (repriza întâi): R. Avram – Antoche, Ichim, Olaru – Saim Tudor, M. Chindriș, Andor, Velisar – N. Popescu, Arnăutu, G. Păun
Petrolul (repriza a doua): Bolboașă – Prunescu, Frîncu, Țicu – Catană, Ene, Nițescu, M. Bratu (Velisar 71′) – Lambru, D. Cârjan, Ciocâlteu
Antrenor: Romulus Ciobanu

Unirea: Negrușa – Gherasim, G. Apostol, Ghinea, Drăguț – Adăscăliței, Ibiran, Răduca, Apetrei – Năstase, Bucă
Au mai jucat: Dumitrescu, Comșa, Ene, Toma, Teodorescu, Lemnaru, Cazan și R. Stănescu
Antrenor: Costea Enache

Pentru Petrolul urmează două zile de antrenamente la Buftea, iar sâmbătă o deplasare la Pitești, pentru meciul amical cu FC Argeș, ce se va disputa, cu începere de la ora 12:00, pe un teren din cadrul Complexului „Nicolae Dobrin” din Trivale.

Foto: Petrolul / Razvan Păsărică (sportpictures.eu)

Marius ANGHEL 08 Feb. 2018, 12:22 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă