„Pandurii” s-au pârlit cu Flacăra! Cu infirmeria plină, gorjenii au pierdut în fața echipei din Horezu. Bogoi: „Am testat toți jucătorii pe care îi mai am la dispoziție”

Flacăra Horezu, a doua clasată din Seria a 3-a a Ligii 3, a câștigat, sâmbătă, amicalul susținut pe sinteticul din Zăvoi, scor 2-0, cu echipa de Liga a 2-a Pandurii Târgu Jiu. Golurile echipei vâlcene au fost marcate de Florin Cioablă (31) și Ionuț Neamțu (72).

Pentru Pandurii, acesta a fost primul eșec din amicale, după ce, anterior, trecuse de CNS Cetate Deva (2-1) și de ACSO Filiași (1-0). Totuși, formația gorjeană s-a confruntat cu mari probleme de lot în acest joc de pregătire. Ciobanu, Dănăricu, Șendroiu, Dodoi și Măicăneanu nu au făcut deplasarea la Râmnicu Vâlcea din cauza accidentărilor, Raiciu și Blejdea sunt răciți și au rămas și ei la Târgu Jiu, în timp ce Brânzan nu a primit nici acum masca de protecție pentru față și refuză să joace.

Astfel, antrenorul Adrian Bogoi a folosit restul jucătorilor pe care îi are în acest moment în lot: Mih. Cotolan – Nic. Cotolan, Rob. Gheorghe, Dănescu, Almic, Al. Tudor, Trancă, Vodă, Tudoran, P. Popescu, Vasilescu. În a doua repriză au mai fost utilizați: Oprița, Lică, Draca, Cristea, Hery Kim, Rasoveanu, Lupuleț, Safta.

Folosit în partea secundă a jocului, Robert Lică s-a accidentat serios, a fost scos de pe teren cu targa și s-a cerut ajutorul doctorilor de pe ambulanță.

De partea cealaltă, Flacăra a început cu: Matache – Samson, C. Dinu, Cr. Munteanu, Covalschi – Olteanu, Bobină – Ad. Popa, Neacșu, Georgescu – Cioablă. Au mai jucat: D. Vlădoi, Bălan, Iovan, V. Mihalcea, Bârziche, Simeanu, Neamțu, V. Munteanu, Chelcea, Preda, Nistor, Butoi.

„A fost un meci de pregătire în care am testat toți jucătorii pe care îi mai am la dispoziție, o bună parte din echipă fiind la infirmerie. Am avut soluții puține pe bancă, după ce unii jucători au acuzat febră și frisoane, fiind răciți în ultimele zile. În repriza a doua am trimis pe teren și pe cei aflați în probe și câțiva juniori, dar aceștia nu sunt în acest moment la nivelul Ligii a 2-a. Nu sunt soluții imediate pe care să ne bazăm acum, dar pot fi soluții de viitor”, a concluzionat antrenorul echipei Pandurii, Adrian Bogoi.

Ștefan Covalschi, cea mai importantă achiziție a echipei din Horezu

În ceea ce o privește pe Flacăra Horezu, echipa vâlceană propune pentru retur șase noutăți: Ștefan Covalschi (ex ACS Poli Timișoara), Darius Preda (Zalău), Andrei Iovan (Hermannstad II), Ștefan Chelcea (SCM Râmnicu Vâlcea), Vali Mihalcea, Denis Vlădoi (ambii Minerul Costești). Au părăsit echipa în această iarnă juniorii David Oprescu (CSM Slatina) și Valentin Târș.

Cu siguranță, cel mai important transfer al iernii la Horezu este revenirea lui Ștefan Covalschi (23 ani), fundașul stânga care a contribuit și la promovarea în Liga a 3-a. „Mă bucur mult că m-am întors, m-am simțit bine cât am fost împrumutat la Flacăra, cei de la Horezu m-au dorit și au făcut toate eforturile să revin. Sper să avem în retur aceleași performanțe ca și în tur, poate chiar mai bune. Dacă vom fi acolo sus, ne gândim și la promovare, sunt echipe bune cu bugete de Liga a 2-a, precum Craiova și Turnu Măgurele”, a spus fundașul stânga, care s-a pregătit cu Flacăra și în toamnă.

Fotbalistul lansat la Slatina de Dan Oprescu a suferit în ultima jumătate de an, în care nu a jucat deloc, fiind legat de contract cu ACS Poli, club aflat în insolvență. „A fost greu să stau pe margine jumătate de an, parcă nu am mai jucat fotbal de o viață, ultimul meci a fost acum opt luni, cel de la baraj. A fost foarte greu pentru mine, dar așa este în România, mă bucur că până la urmă am scăpat de cei de la Timișoara. Dacă domnii din conducere ar fi vrut să vin din vară la Horezu s-ar fi putut, dar au fost ambiții, nu am ajuns la un acord nici să rămân acolo, nici să mă transfer. Cred că  Flacăra are un grup frumos, cu jucători de caracter, care au valoare”, a declarat Ștefan Covalschi.

Experimentatul fundaș dreapta Samson Nwabueze este și el optimist în privința parcursului echipei în partea a doua a sezonului. „A fost bine pentru noi, ne pregătim pentru campionat, sper să fie și mai bine în retur decât în tur. Noi sperăm chiar la promovare, au mai venit câțiva jucători, cred că avem mai multe soluții pe posturi. Nu este o surpriză că suntem sus în clasament, tragem de noi, avem două puncte de recuperat și vrem să mergem mai sus, la Liga a 2-a”, a anunțat Samson Nwabueze.

În privința următoarelor amicale, Flacăra joacă pe 16 februarie cu Energeticianul, iar pe 20 februarie cu Minerul Costești (Superliga Vâlcea), în timp ce Pandurii mai are programate amicale cu U Craiova 1948 CS 2 (13 februarie) și U Craiova 1948 SA.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: gorjeanul.ro

Pe aceeași temă