Oprescu s-a edificat asupra primului „11”: „De ceilalți sunt total nemulțumit”

Marius ANGHEL 19 Feb. 2015, 11:30 Pregătiri, amicale

Antrenorul grupării FC Olt Slatina, Dan Oprescu, a fost mulțumit, după amicalul de miercuri cu CSO Filiași, câștigat cu 5-1, de evoluția componenților lotului ce au evoluat în primele 60 de minute. De altfel, tehnicianul divizionarei secunde a precizat că s-a edificat, în mare parte, asupra formulei de start pentru meciurile oficiale.

Testul cu CSO Filiași a fost concludent pentru Dan Oprescu în privința edificării asupra primului unsprezece pentru minireturul ce stă să înceapă. Dacă componenții lotului ce au evoluat în primele 60 de minute s-au achitat bine de sarcini, tehnicianul divizionarei secunde s-a arătat total nemulțumit de atitudinea celor care au intrat pe teren în ultima parte a jocului.

„Sunt mulțumit de jucătorii care au evoluat în primele 60 de minute. Asta arată că cei pe care i-am ales, pentru primul unsprezece, merită să evolueze titulari. În schimb, sunt dezamăgit de cei care au evoluat după aceea, cu două excepții, Ignea și Florin Ștefan. Dacă a existat o relaxare din partea lor, înseamnă că avem probleme de amatorism. N-am făcut nominalizări, dar acum, în afară de Ignea și Ștefan, care s-au ridicat la nivelul așteptărilor, de ceilalți sunt total nemulțumit”, a declarat Dan Oprescu după amicalul cu CSO Filiași.

Antrenorul grupării din Slatina a apreciat modul în care titularii au respectat sarcinile tactice, însă totodată a precizat că există și un aspect negativ, foarte multe ocazii ratate. „În primele 60 de minute am făcut presing, am recuperat multe mingi, am avut o posesie bună, ne-am creat multe ocazii, nu am lăsat adversarii să se apropie de poarta noastră. A existat și un aspect negativ, ne-am creat multe ocazii de poartă, dar am fructificat prea puține, chiar dacă, atunci când i-am scos pe cei unsprezece, aveam 4-0, am avut mult mai multe ocazii”, a mai spus Oprescu, vizavi de evoluția jucătorilor trimiși pe teren în primul unsprezece.

FC Olt: Nuno Claro (Mogoșanu) – Anghelina, Fîșie, Gligor, Covalschi, Mihăescu, Vasile Gheorghe, Bardu, Mihai Căpățînă, Leucuța, Verdeș.
FC Olt (din minutul 60): Mogoșanu – Bogdanovici, Morariu, Gherghe, Ștefan, Ignea, Rezeanu, Mihaiu, Blănaru, Rogoveanu, Curtuiuș.

„E păcat ce se întâmplă în Liga a II-a”

Altfel, Oprescu regretă retragerea din campionat a echipelor Unirea Slobozia și Unirea Tărlungeni. Tehnicianul divizionarei secunde slătinene este de părere că dacă nu se vor găsi soluții pentru susținerea fotbalului abandonurile din Liga a II-a vor continua.

„E păcat ce se întâmplă în Liga a II-a. Dacă vă aduceți aminte, când s-a terminat prima parte a sezonului, spuneam că mă aștept să se retragă multe echipe în primăvară. Cred că nu sunt singurele cu probleme. Personal, cred că toate echipele din Liga a II-a și cel puțin trei sferturi din Liga I traversează momente dificile. Dacă nu se va schimbă ceva la nivel legislativ, pot să bag mâna în foc că într-un an de zile fotbalul la nivelul acesta va dispărea”, a spus tehnicianul.

FC Olt Slatina va mai susține două jocuri amicale în această săptămână, după care va intra în linie dreaptă cu pregătirea meciului cu CS Mioveni.

Florin Spânu: „Este diferență mare între Liga a II-a și a III-a”

De partea cealaltă, directorul sportiv al celor de la CSO Filiași, Florin Spânu, a declarat, după testul susținut cu FC Olt Slatina, pierdut la scor de jucătorii săi, că nivelul fotbalului este mult mai ridicat în eșalonul secund.

Formația din eșalonul al treilea n-a reușit să pună probleme divizionarei secunde slătinene, oficialul echipei doljene arătându-se nemulțumit de prestația multora dintre elevii jucători.

„Da, este diferență mare între Liga a II-a și a III-a. Noi avem șapte zile de când am venit din pregătirea centralizată, este primul joc de verificare după cantonament. Sunt puțin mulțumit de câțiva jucători, dar, în rest, unii chiar au venit nepregătiți la jocul cu FC Olt. Obiectivul nostru este clasarea în primele opt echipe, suntem pe locul șase, cu 17 puncte. Ne așteaptă un retur foarte greu, în prima etapă întâlnim prima clasată, Național Sebiș, care are obiectiv promovarea”, a declarat Spânu.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 19 Feb. 2015, 11:30 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă