Olteanu: „După cantonament, tragem linie”

Marius ANGHEL 07 Aug. 2013, 14:25 Pregătiri, amicale
Olteanu:**

Președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumi­tru Olteanu, a fost în week-end la Sinaia, acolo unde echipa se află în cantonament. Oficialul galben-verzilor a urmărit și amicalul disputat de echipă contra celor de la Cimentul Fieni, făcându-și astfel o părere despre nivelul la care se află jucătorii cu pregătirea.

– Domnule președinte, cu ce im­presie ați rămas după vizita în can­tonamentul echipei?
– Pregătirea decurge normal. În prima săptămână, s-au urmărit pre­gătirea fizică, acumulările. Unii au răspuns bine la aceste antrena­men­te fizice, iar alții au dus-o mai greu.

– Cei aduși de la FC Argeș?
– Jucătorii aduși de la FC Argeș au venit după o perioadă mai lun­gă de inactivitate, în care nu au făcut antrenamente, și s-a vă­zut această diferență față de ceilalți. Încet-încet însă, s-au aco­mo­dat și sper ca până la sfârșitul perioadei de cantonament să nu existe probleme cu omogenitatea și cu acumulările jucătorilor.

– S-au jucat și câteva amicale…
– Au fost într-adevăr câteva par­ti­de de pregătire. La unele, am asistat și eu, la cea de la Fieni. A fost un meci bun, dar în care și-a pus amprenta căldura mare. Jucă­torii au resimțit acest lucru, mai ales că veneau și după o săptămână de antrena­men­te intense. Cu toate acestea, și-au creat ocazii și au înscris de 4 ori. Mai e de lucru vizavi de relațiile de joc, s-a văzut asta. De exemplu, i-am văzut pe cei doi mijlocași Răuță și Boboc că mai au de lucrat împreună. Sunt doi jucători pe care eu îi văd titulari, și ar trebui să li se găsească locul potrivit împreună. Mi-au plăcut și câțiva jucători pe care i-am văzut, dar de-abia la sfârșitul perioadei de cantonament o să-i nominalizez.

– Când va fi asta?
– Mai avem mâine un amical cu Ghimbav, pe 9 se vor în­toar­ce, și de-abia după aceea voi avea o discuție cu antrenorii și vom tra­ge linie, să vedem ce plusuri a a­dus această pregătire de la munte.

– Probleme cu accidentările?
– Nu a fost până acum nicio problemă de accidentare. Toată lumea este sănătoasă și sper să n-avem probleme de acest gen până la finele cantonamentului. Sin­gurul accidentat este Vintilă, care se află la Mogoșoaia, unde face recuperare.

Nou-veniții sunt în probe

În afară de fotbaliștii luați de la FC Argeș, care au semnat deja contrac­te cu echipa din Mioveni, Iordan Efti­mie mai are în lot și alți trei jucători aflați în probe. Este vorba despre vârfurile Ovidiu Stan și Damaschin și fundașul stânga Cătălin Stan, care trebuie să con­firme până la finalul pe­rioadei de pregătire. „După cantona­ment, vom discuta cu antrenorii, să ve­dem dacă rămân”, spunea preșe­dintele Olteanu. În afară de acești fotbaliști, argeșenii mai așteaptă la echipă încă 2-3 jucători, pentru completarea lotului.

Croitoru, în Ucraina

În această vară, la Mioveni a venit la un moment dat și fostul portar al lui FC Argeș Flavius Croitoru. Acesta însă nu a stat în cantona­ment la Si­na­ia decât două zile, du­pă care a ple­cat să dea probe în străinătate. „Pe Croi­toru l-am lă­sat să se ducă în Ucrai­na, unde, dacă va rămâne în Liga I, este o șansă a lui. Dacă nu, se va în­toar­ce la Mioveni”, spunea Du­mitru Olteanu.

Tănasă, așteptat la Mioveni

Singurul transfer de marcă pe care Mioveniul l-ar putea face în această vară este aducerea ata­cantului Ci­prian Tănasă. Acesta și-a reziliat ieri contractul cu Ra­pid, după ce echipa giuleșteană a fost retrogradată în Li­ga a II-a, în urma unei hotărâri a TAS. Tănasă a discutat deja cu conduce­rea Mioveniului, exprimându-și inten­țiile de a reveni acasă și a juca în sezonul următor pentru CS Mio­veni, cooptarea lui în lot fiind de altfel o mutare foarte bună, ata­cantul putând aduce echipei un plus, având în vedere experiența sa.   

Articol scris de Silviu Mihai

Marius ANGHEL 07 Aug. 2013, 14:25 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă