Olimpia și FC Bihor au remizat la Satu Mare în revanșa amicală

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Aug. 2014, 17:40 Actualizat: 14 Aug. 2014, 17:41 Pregătiri, amicale
Olimpia și FC Bihor  au remizat la Satu Mare în revanșa amicală

FC Bihor Oradea a disputat miercuri, la Satu Mare, revanșa amicalului cu formația locală Olimpia, după ce sâmbătă, la Oradea s-au întâlnit pentru prima dată în această dublă.

Desfășurat pe o căldură insuportabilă, care a făcut ca și în tribune să fie doar aproximativ 250 de spectatori, meciul a avut totuși un ritm bun pentru aceste condiții și pentru etapa pregătirilor în care se află cele două formații. Scorul final al întâlnirii a fost egal, 1-1, după ce la pauză Olimpia conducea cu 1-0, dar și după ce echipei bihorene i s-a anulat un gol perfect valabil, la scorul de 0-0.

În minutul 15, după ce au executat o lovitură de colț de pe partea dreaptă, prin Mihuț, iar Cigan a prelungit cu capul și fundașul central Pascariu a înscris, tot cu o lovitură de cap din 8 metri, în stânga portarului Anca, arbitrul a anulat reușita orădeană, pentru un presupus fault în atac, care nu a existat, de fapt.

În minutul 21, Străuț a șutat de la 25 de metri, pe jos, dar și pe lângă poartă, iar în minutul 29, gazdele au marcat, după o lovitură de la colț, transformată în gol de fundașul Heil, cel care a reluat cu capul din 6 metri.

FC Bihor a revenit în atac însă și în minutul 35, după ce M. Vlad a centrat de pe dreapta, A. Achim a reluat de la 10 metri, pe jos, dar și pe lângă poartă. Apoi, în minutul 44, a centrat de pe stânga Letan, iar Mihuț, de această dată, a reluat pe jos, din 12 metri, dar a respins portarul. Ultima fază a primei reprize a consemnat șutul lui Străuț pe jos, de la 25 de metri, dar și pe lângă poartă.

În partea a doua FC Bihor a fost superioară în joc adversarului și a deschis seria acțiunilor ocaziilor în minutul 55, când Speroni a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, puțin pe lângă poartă. În replică, în minutul 56, gazdele au trecut pe lângă majorarea scorului, după ce, în urma unei centrări de pe dreapta, Boștină a reluat cu capul din 6 metri puțin peste poartă.

Ultimele 15 minute de joc au aparținut FC Bihorului, care după ce în minutul 77 a ratat prin Speroni, care din interiorul careului, de la 8 metri, a trimis puțin pe lângă, în minutul 79 a reușit să înscrie și să restabilească egalitatea, după ce, angajat pe partea stângă, Zs. Lukacs a centrat perfect în fața porți, de unde, de la 4 metri, Nichita a îndeplinit o simplă formalitate, marcând cu latul.

Ultima acțiune din joc s-a petrecut în minutul 88, când Sorian a șutat puternic de la 22 de metri, dar portarul a respins cu dificultate.

„Au fost două jocuri foarte bune pentru noi, în compania uneia, după părerea mea, dintre cele mai bune echipe din serie. Cu siguranță Satu Mare își va depune candidatura pentru accederea în play-off. Le dorim mult succes. Noi, după ce am trecut prin perioada de readaptare și reevaluare a ceea ce înseamnă fotbalul la FC Bihor, încercăm să ne îndeplinim obiectivul cu acești jucători tineri, care mare parte dintre ei sunt din ograda proprie”, a declarat, după joc, antrenorul echipei orădene, Alexandru Pelici.

„Ținând cont că în a doua repriză am jucat mai slab, după ce am făcut schimbări și am încercat și unii jucători care au mai venit, să-i vedem în probe, este un rezultat echitabil. Sunt mulțumit de prima repriză. Cred că ne-am creat câteva ocazii, dar cu puțină atenție, în ultimii 25 de metri, cred că se putea mai mult”, a declarat, la rândul său, tehnicianul gazdelor, bihoreanul Cosmin Bodea.

VEZI o GALERI FOTO de la amical

Olimpia Satu Mare – FC Bihor 1-1 (1-0)
Heil (29) / Nichita (79)

Olimpia: Anca (min. 46 Șuta) – D. Muntean (min. 88 Burlacu, Bălău (min. 55 Mureșan), Heil (min. 77 Petrache), Iuhas (min. 88 Marinaș) – Svarczkopf (min. 67 Micaș) – Gavrilescu (min. 60 Faur) Ov. Bic (min. 71 Feier), Laso (min. 55 Villand), Bujor (min. 55 G. Neagu) – Apostu (min. 54 Boștină). Antrenor: Cosmin Bodea

FC Bihor: Fildan – Pascariu (min. 67 Haș), Lazăr, Bactăr (min. 46 Țoca) – Mihuț (min. 67 Sorian, min. 90 Negrea), Străuț (min. 56 M. Stancu), Haș (min. 34 M. Vlad, min. 61 Nichita), A. Achim (min. 38 Letan) – Sorian (min. 46 Speroni, min. 86 Ludușan), V. Dobrescu (min. 67 Zs. Lukacs) și Cr. Cigan (min. 55 A. Achim, min. 85 V. Petricău). Antrenor: Alexandru Pelici

În următorul joc de verificare, FC Bihor va întâlni sâmbătă, de la ora 11, pe teren propriu, la Stadionul „Iuliu Bodola”, echipa Național Sebiș.

Sursa: eBihoreanul

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Aug. 2014, 17:40 Actualizat: 14 Aug. 2014, 17:41 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă