Olimpia s-a reunit și și-a prezentat noile achiziții. Buhăescu a lipsit, iar conducerea vrea încă un atacant

Marius ANGHEL 11 Jan. 2016, 18:32 Pregătiri, amicale

Luni dimineață, începând cu ora 10:00, a sunat adunarea și la FC Olimpia. Tiberiu Csik nu și-a scos jucătorii la antrenament încă din prima zi, ci pentru început doar s-au purtat discuții în vestiar, cu ușa închisă. O parte dintre componenții lotului au ajuns la ora stabilită, însă alții au venit cu o jumătate de oră întârziere, în semn de protest față de restanțele financiare ce au ajuns la trei luni.

La reunire au venit și noile achiziții Sebastian Ianc și Mihai Onicaș, însă nu și Vasile Buhăescu, atacant care va ajunge marți la Satu Mare din cauza unor probleme pe care le are cu actele. Din lot nu mai face parte Alexandru Boștină, care a decis să plece în Anglia, însă în locul său va fi achiziționat un alt atacant. Gelu Velici a semnat cu Olimpia, a anunțat site-ul clubului sătmărean, însă jucători încă are contract până în vară cu Național Sebiș și are nevoie de acceptul conducătorilor de acolo pentru a veni de acum la echipa pregătită de Csik.

Ianc și Onicaș, alături de Tiberiu Csik și Dan Băbuț, au susținut o conferință de presă în care au vorbit despre planurile de viitor de la Olimpia.

„Sper să ne vedem bucuroși în fiecare sâmbătă după fiecare meci aici și să vorbim numai de bine. Vreau să le mulțumesc celor de aici pentru că m-au înțeles în vară, atunci când mi-am dorit să plec, pentru că la momentul respectiv consideram că este un pas înainte și o oportunitate pentru mine să plec mai departe. Lucrurile nu au stat așa cum mă așteptam și, din fericire pentru mine, aveam o hârtie scrisă și o înțelegere cu domnul Băbuț cum că dacă mă reîntorc în țară pot să o fac doar aici la Olimpia Satu Mare și mă bucur foarte mult că mi s-a oferit șansa să revin aici. În Moldova am început bine, lucrurile au mers bine, dar pe parcurs am început să simt distanța față de casă și nu mă mai simțeam bine acolo, mai ales că aveam și ceva probleme personale pe care îmi doream să le rezolv. Acum urmează să-mi fac o altă listă de priorități să merg mai departe. Sper să joc bine și să răsplătesc încrederea care mi-a fost acordată”, și-a motivat Onicaș plecarea la Speranța Nisipeni și revenirea la Olimpia.

„Am simțiti că sunt dorit și sper ca prin evoluțiile mele să le răsplătesc încrederea oamenilor care m-au vrut aici. Ne așteaptă o pregătire grea, dar suntem conștienți că doar așa, cu muncă multă, vom avea câștig de cauză. Sperăm să ne realizăm obiectivul și să intrăm în play-off”, a spus la conferința de presă Sebastian Ianc.

Ne dorim să facem o pregătire bună în această iarnă, pentru ca după aia să luptăm să prindem primele 6 locuri în campionat”, a declarat Csik.

Conform președintelui Dan Băbuț, bugetul actual pe care se bazează Olimpia nu permite clubului să aibă jucători în plus, tocmai de aceea se va renunța la trei jucători din lot. Totodată, planul și strategia vor fi predate Consiliului Județean și Consiliului Local urmând ca în câteva săptămână să se aloce bugetul pentru 2016. Legat de restanțele salariale, Băbuț spune că acestea au apărut pentru că bugetul de 2.8 milioane lei nu a fost reîntregit.

„Trebuie să echilibrăm bugetul în așa fel încât să ne permitem să dăm salariile să nu pățim ca alte echipe și să ne trezim pe parcurs că nu avem salarii. Vom încerca să facem un buget cât mai echilibrat. Nu este ușor pentru nimeni, dar, din păcate, așa este în toată țara. Noi avem acest buget de 2.500.000 mii și așa mergem mai departe”, a spus Dan Băbuț.

În privința pregătirii, aceasta se va face pe Samobil, Unio și Someșul pe terenuri sintetice sau în sală, iar în perioadele 1-6 februarie și 15-20 februarie se vor efectua cantonamente la 1 Mai, respectiv în Ungaria.

Lotul Olimpiei prezent la reunire:

– portari: Șuta, Băican, Cherecheș, Hodorabă (juniori A);
– fundași: Ciul, Muntean, Mureșan, Tătaru, M. Csik (A), Lipai (A), Heil, Unlu (A), Iuhas, Opriș (A);
– mijlocași: R. Rus, Takacs, Ștef (A), Villand, Selagea, Onicaș, Lukacs, Chivari, Tilinger (A), Kanaloș (A), Roatiș, Cădar, Șoproni (A);
– atacanți: Sălăgeanu, Ianc, Buhăescu, Faur, Bura, Bîgiu (A);

Programul meciurior de pregătire:

23 ianuarie: Olimpia – Balmazujvaros
3 februarie: Olimpia – Cigand
6 februarie: Olimpia – Diosgyor
10 februarie: Olimpia – Luceafărul Oradea
13 februarie: Olimpia – Kisvarda
20 februarie: nu e stabilit deocamdată

Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 11 Jan. 2016, 18:32 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă