Olimpia s-a întors victorioasă din Ungaria. Bîgiu a înscris decisiv în primul amical

Marius ANGHEL 24 Jan. 2016, 14:00 Pregătiri, amicale
Olimpia s-a întors victorioasă din Ungaria.** Bîgiu a înscris decisiv în primul amical

Olimpia Satu Mare a revenit victoriasă în țară după amicalul de sâmbătă disputat în Ungaria, la Balmazujvaros. Trupa pregătită de Tiberiu Csik s-a impus la limită, scor 1-0, în primul test din această iarnă, cel împotriva echipei Balmaz Kamilla Gyogyfurdo, a zecea clasată din liga secundă maghiară.

Însoțită în Ungaria de opt membri ai galeriei din Peluza Sud, Olimpia a avut o prestație bună în primul amical din 2016. Jucătorii formației sătmărene au avut acțiuni bune în ambele reprize ale amicalului cu Balmaz Kamilla Gyogyfurdo, însă singurul gol al întâlnirii a venit după 50 de minute de joc. Tănărul Horia Bîgiu a marcat decisiv pentru victorie după ce și-a depășit adversarul direct, apoi a driblat portarul și a trimis în plasă. Totuși, Olimpia a avut și noroc pe final, în a obține acest rezultat, deoarece Băican a parat în minutul 84 un penalty al maghiarilor.

Fără Sălăgeanu și Kanaloș, lăsați acasă, Tiberiu Csik a folosit în amicalul din Ungaria două echipe diferite în cele două reprize, dintre care nu au lipsit cele patru noi achiziții: Ianc, Buhăescu, Onicaș și Mărkuș.

FC Olimpia, prima repriză: Șuta – D. Muntean, Fl. Mureșan, Heil, Iuhas – Seb. Ianc, D. Lukacs, Onicaș, Bura – Faur, Buhăescu.
FC Olimpia repriza a doua: Băican – D. Muntean, Tătaru, Heil, Iuhas – Rus, Takacs, Onicaș, Villand – Bîgiu, Mărkuș. Au mai evoluat: Ștef și Nemeș.

De luni se pleacă în cantonament

Altfel, după meciul de sâmbătă, jucătorii Olimpiei au primit liber până luni dimineață, atunci când vor pleca într-un stagiu de pregătire la 1 Mai, timp de o săptămână. Din lot vor face parte jucătorii care au evoluat în amicalul din Ungaria, dar și Adrian Sălăgeanu, Raul Cherecheș, Toni Kanaloș și Mark Csik.

Următorul amical este programat pe 3 februarie, cu Cigand, iar pe 6 februarie vor evolua cu Diosgyor.

Marius ANGHEL 24 Jan. 2016, 14:00 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă