Olimpia, învinsă în Ungaria de Kisvarda. Csik știe în mare măsură pe ce jucători se bazează în primul „11”

Marius ANGHEL 14 Feb. 2016, 14:20 Pregătiri, amicale

Olimpia Satu Mare s-a deplasat sâmbătă în Ungaria, acolo unde a susținut penultimul amical înaintea reluării campionatului. Trupa pregătită de Tiberiu Csik a pierdut cu 1-2 testul împotriva echipei Kisvarda.

Sătmărenii au fost cei care au reușit să deschidă scorul în acest amical. Juniorul Bura a centrat din stânga, Mărkuș a reluat cu capul spre poartă, iar dintr-un adversar mingea a ajuns la Ianc, care a fost faultat în careu. Căpitanul Iuhas (16) l-a învins fără emoții pe portarul maghiarilor și Olimpia prelua destul de repede conducerea. Totuși, ungurii aveau însă să revină în joc înainte de pauză. Beneficiind și ei de un penalty, după un fault al lui Kanalos asupra lui Eros (37), Kisvarda făcea 1-1.

În partea a doua a testului, Faur, Brata și Munteanu nu l-au putut învinge pe portarul gazdelor, însă mai precis a fost Minezis (79). Maghiarul a scapat din marcaj, l-a driblat pe Șuta și a înscris în poarta goală, stabilit și scorul final.

Tiberiu Csik a mizat în acest amical pe jucătorii: Șuta – Muntean, Mureșan, Heil, Iuhas – Ianc, Onicaș, Kanalos, Bura – Brata, Mărkuș. Au mai jucat: Tătaru, Ciul, Rus, Faur și Nemeș, în timp ce Bîgiu, D. Lukacs, Sălăgeanu, Buhăescu și Takacs nu au putut fi utilizați din cauza accidentărilor sau a unor răceli.

Csik: „În proporție de 75% s-a conturat un prim 11”

Altfel, vineri, Olimpia Satu Mare a organizat o conferință de presă în care a fost prezentată activitatea clubului, dar și pe atacantul Adrian Mărkuș.

„Sunt foarte mulțumit de băieți, de achiziții, de toți. Mă bucură și faptul că cei care au intrat în minutul 60, în meciul cu Luceafărul, au făcut diferența. Pentru moralul nostru este un lucru bun. În proporție de 75% s-a conturat un prim „11”. Ne așteaptă șapte jocuri foarte importante în campionat. Sperăm să ne îndeplinim obiectivul și să terminăm în play-off. Pentru meciul cu Gaz Metan avem doi jucători suspendați, Tătaru și Chivari. Legat de Ciprian Brata, am înțeles că s-a întâlnit cu conducerea, dar eu îl consider deja ca și al nostru”, a declarat, citat de informatia-zilei.ro, Tiberiu Csik.

„Consider că este foarte important să se reușească un al doilea stagiu de pregătire. La Kisvarda sunt condiții, ar fi ideal acolo ca să putem să lucrăm tactic cu mingea. Primul cantonament a fost unul fizic. Sper să începem pozitiv sezonul de primăvara, primele trei meciuri sunt foarte importante.

Am venit la echipă cu scopuri și obiective mari pentru că așa au zis, că va fi bine, sprijin total din partea tuturor, înțelegere. Lucrurile sunt acum prea mult amestecate, sunt oameni care nu vor binele fotbalului sătmărean. Dar lucrurile se pot remedia. Este un sentiment foarte plăcut să fii încurajat de public, am jucat pe stadioane cu 80.000 de spectatori, care ne-au fost adversari, dar care ne-au aplaudat când am intrat pe teren. Suntem uniți ca și grup, este foarte greu ca cineva să ne despartă. Vrem să vină toată lumea aproape de noi, va fi benefic pentru fotbalul sătmărean”, a precizat și Adrian Sălăgeanu.

Atacantul Adrian Mărkuș era mulțumit că a scăpat de accidentări și a reușit să se pregătească în toată această perioadă de iarnă. „Anul trecut am pierdut perioada de pregătire deoarece am fost accidentat. Amicalele sunt meciuri foarte bune, avem nevoie de ele, mai ales că nu prea avem unde să ne antrenăm aici în Satu Mare. Vom face tot posibilul să ne îndeplinim obiectivul, sper să fim uniți și să aducem din primul meci un punct, sau cele trei puncte”, a spus Adrian Mărkuș.

Foto principal: olimpiasm.ro

 
Marius ANGHEL 14 Feb. 2016, 14:20 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă