Olimpia a pierdut amicalul cu UTA. Csik: „Am încercat o formulă întinerită”

Marius ANGHEL 11 Feb. 2015, 17:46 Pregătiri, amicale

Olimpia Satu Mare a pierdut amicalul disputat astăzi, la Șiria, cu echipa UTA Bătrâna Doamnă, scor 1-2. Arădenii conduși de Roland Nagy au deschis scorul încă din prima repriză și și-au mărit avantajul în partea secundă, adversarii înscriind golul de onoare la ultima fază a jocului. Totuși, Tiberiu Csik, antrenorul clubului din Liga 2, nu a folosit o echipă formată în întregime din fotbaliști pe care se bazează în campionat, ci a apelat și la câțiva jucători de la echipa secundă. Însă așa putem spune și despre UTA, care nu i-a folosit pe Botiș, Varga, Strătilă, Tudor sau Voicu.

De remarcat că pentru UTA a deschis scorul noua achiziție Szabolcs Szekely, care a debutat cu acest prilej în tricoul alb-roșu, în timp ce pentru Olimpia a evoluat din nou Ciprian Selagea, prima dată făcând-o în testul cu Șoimii Pâncota. Mijlocașul a jucat ultima dată la Rapid București.

UTA a deschis scorul după o fază fixă. Al doilea corner consecutiv executat de Burlă, de pe dreapta, a fost finalizat cu o lovitură de cap sub bară, din 5 metri, la colțul scurt, de Szabolcs Szekely (35). Arădenii și-au mărit diferența în minutul 62, atunci când defensiva sătmăreană a respins la centrul terenului o lovitură de colț, Chindriș a recuperat și l-a deschis în dreapta pe Silaghi, timișoreanul a pătruns debordant în careu, a centrat pe 6 metri, de unde Cotoc a reluat plasat în colțul lung, așa cum a descris faza golului colegii de la sportarad.ro. Olimpia a înscris golul său de onoare la ultima fază a jocului.

UTA Bătrâna Doamnă: Mitrea – Ad. Popa, Cotoc, Filaret, Burlă – Gheorghiță, Copil, Chindriș, Hlistei – Cip. Rus, Sz. Szekely. La pauză au intrat: Bodea – Suslak, Dobrean, Piț, O. Gueye și Silaghi, iar după o oră de joc au mai intrat pe teren și Wild, Bulza și Leucuța.

Olimpia Satu Mare a început în formula: Anca-Trip – Ciul, Poti, M. Ioniță, C. Paul – Donca, Tilinger, Boldea, Selagea – Gulya, Bujor.

Nagy: „Am cam cerșit să primim golul, am răbufnit puțin”

UTA a interpretat o partitură bună și a reușit să termine învingătoare. E prima victorie în această iarnă, dacă nu punem la socoteală întâlnirea cu echipa a doua. „Am dorit mult acest lucru, chiar dacă întâlnim adversari buni, care ne pun probleme. Joc bun, pe o vreme prielnică de fotbal, test reușit, a fost concentrare bună. Doar că am cam cerșit să primim golul, am răbufnit puțin. Dar rămâne meci bun”, a concluzionat, citat de sportarad.ro, antrenorul principal Roland Nagy.

Csik: „În mare parte sunt mulțumit”

Antrenorul Olimpiei a modificat din configurația trupei sale față de meciul cu Șoimii Pâncota, înscheiat cu o victorie, scor 3-1, disputat cu o zi înainte. Sătmărenii au afișat o gardă tânără și arțăgoasă, pe care UTA a reușit să o țină la distanță, cu puține excepții. „Mai mult din cauza condițiilor inexistente la Satu Mare, la terenuri mă refer, venim în zona de vest să jucăm. Am încercat azi o formulă întinerită, în mare parte sunt mulțumit”, a remarcat fostul fundaș pentru sportarad.ro.

„Pentru noi vin șase meciuri în care trebuie să adunăm punct cu punct astfel încât să prindem primele 6 locuri. E obiectivul nostru, sper și am mare încredere că îl realizăm”, a comentat Csik, satisfăcut că poate conta pe experimentatul Sălăgeanu în acest an: „Cu toate că astăzi n-a participat la meci, sunt sigur că ne ajută foarte mult”.

Marius ANGHEL 11 Feb. 2015, 17:46 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă