O viteză în minus: Fortuna – Axintele 1-0

O viteză în minus: Fortuna - Axintele 1-0

În ultimul amical de dinaintea startului oficial din 2014, Fortuna Poiana Câmpina a revenit pe stadionul „mamă”, din Brazi, acolo unde, vineri, a învins colega de eșalon Viitorul Axintele, cu 1-0, după un gol marcat în repriza secundă de Bogdan Năstase.

După o întreagă iarnă petrecută pe terenul sintetic de la Izvorani, cu antrenamente și meciuri care au „obișnuit” jucătorii cu suprafața rapidă sintetică, revenirea pe iarbă, pe terenurile normale pentru această perioadă, pare că a reprezentat o oarecare problemă, jucătorii lui Florin Stăncioiu părând că au „o viteză în minus” față de ceea ce au jucat în precedentele meciuri. Chiar și așa, Fortuna s-a impus cu 1-0 și a încheiat fără înfrângere seria jocurilor de verificare din această iarnă, ceea ce reprezintă un bilanț dătător de speranțe pentru un retur în care prahovenii nu au voie să facă niciun pas greșit, pentru a-și menține șansele la promovare.

Jocul cu echipa din Axintele, „marea perdantă” a Ligii a III-a, sezonul trecut, alături de Fortuna, a fost unul echilibrat, cu destule momente de joc dârz și mai degrabă încâlcit. „De vină”, poate și faptul că Stăncioiu a vrut să repete în perspectiva mecului cu Avântul Reghin, lăsându-l pe bancă pe Chipirliu, un fotbalist decisiv în majoritatea meciurilor amicale din această iarnă, și care va fi suspendat la primul „oficial” din 2014, care se va juca vineri, la Buftea, pentru Fortuna. A lipsit, dintre „titulari”, și Barbu, cel care a fost menajat, din cauza unor probleme medicale, în timp ce Antohi, reintrat după o perioadă cu multe probleme medicale, nu a rezistat decât până în min. 34.

Oricum, succesul grupării prahovene nu poate fi pus la îndoială, gruparea oaspete (una în care au apărut foarte mulți fotbaliști de la divizionara C din Cernica) limitându-se la o organizare defensivă foarte bună, fără multe „valențe” ofensive. Partida a fost urmărită cu interes și de antrenorii celorlalte echipe prahovene, colege de serie cu Fortuna, Florin Pârvu (Conpet, echipă cu care Fortuna se va duela chiar peste două săptămâni) și Daniel Chiriță (CSM Câmpina).

De astăzi, elevii lui Florin Stăncioiu vor reveni pe terenul din Brazi pentru a pregăti meciul cu Avântul, de vineri, urmând ca, de joi, formația finanțată de Radu Călin să se mute în cantonament la Mogoșoaia.

AFC Fortuna Poiana Câmpina – Viitorul Axintele 1-0 (0-0)
Stadion: Chimia. Marcator: B. Năstase (55)

Fortuna: Zegheru (65 Manyur) – I. Stan (45 D. Cristescu), M. Marin, B. Șandru, G. Damian (82 Caramalău) – B. Minciună (70 Mircescu), Jugaru (46 B. Năstase) – V. Munteanu (82 Alb. Gheorghe), Antohi (34 B. Năstase), Buhuși (60 R. Moise) – Camara (65 Chipirliu). Antrenor: Florin Stăncioiu

Viitorul: Răduță – Cioceanu, Mihociu, Oprișan, And. Sava – Croitoru, Șelaru – C. Decu, G. Dumitrescu, Bogorodiță – Enciu. Au mai jucat: Dănciulescu-Cristil, Chiva, Pavelescu, Vasile, B. Matei, Frangu, Tudose, Fătu, Gheorghiu. Director tehnic: Cristi Sava.

Au arbitrat: Mihai Safta – Valentin Dumitru, Doru Petre

Articol scris de Marian DIMA

Foto: telegrama.ro

Pe aceeași temă