CS Mioveni a câștigat, ieri, al doilea amical din cadrul cantonamentului montan al aÂcesÂtei ierni. Galben-verzii au jucat, la Râșnov, cu eÂchipa locală AS, impunându-se cu 5-0, trei dintre goluri fiind marcate în prima repriză.
Claudiu Niculescu a folosit tot lotul pe care îl are la dispoziție, cu excepția lui Mazilu și Edi Stoica, jucători nerefăcuți încă. Partida s-a jucat pe un teren cu zăpadă, la o temperatură de -5 grade, după ce cu o seară înainte a nins din abundență. Jocul a fost la discreția argeșenilor care au reușit să marcheze de cinci ori, dar și să rateze foarte multe ocazii.
Biceanu a deschis scorul în prima repriză, ca până la pauză Galan și Nilă să majoreze diferența. După reluare, pe lista marcatorilor și-au trecut numele Cucui și Alin Popa. Printre jucătorii folosiți pe banca tehnică a Mioveniului, s-au numarat și nou-veniții Rareș Cucui și Răducu Lupu și juniorii luați în cantonament de la Centru de Copii, George Florescu și Valentin Sima.
Acesta a fost al cincilea amical al iernii, galben-verzii jucând până acum, pe perioada pregătirii, de acasă, cu ACS Dănuț Coman (15-0), Unirea Bascov (3-0), CS Afumați (2-4) și Muscelul Câmpulung (5-0), acest din urmă meci având loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Zărnești. Joi, argeșenii au programat un nou test, cu AS Tunari.
CS Mioveni (repriza I): Croitoru – B. Stancu, Calvin, B. Stoica, Stan – Biceanu, Răuță, Galan – Iancu, Nilă, Vintilă.
CS Mioveni (repriza II): Croitoru (B. Preda, Sima) – Negoiță, Rada, Șchiopu, Cucui – Iamandi, Mîrzeanu (Florescu), Lupu – A. Popa, Năstăsie, Ayza.
Stancu: „Nu aducem jucători ca să fim la număr”
CS Mioveni este în continuare în căutări, antrenorul Claudiu Niculescu încercând să găsească cele mai bune soluții pentru abordarea părții a doua a campionatului. Galben-verzii au disputat mai multe meciuri de verificare, atât la Mioveni, cât și la munte (unul), toate fiind urmărite și de președintele executiv al clubului, Constantin Stancu.
Oficialul galben-verzilor a fost în tribune și la ultimul amical, cel câștigat la munte cu Muscelul CâmÂpulung cu 5-0, iar la final, ne-a spus: „S-a jucat pe un teren de zăpadă, iar concluziile sunt cam greu de tras. Sunt însă câteva lucruri care se văd, ca așezare și ca și realizări. Fizic stăm bine, însă, în ce privește analiza după partidele de pregătire, nu putem spune nimic acum, pentru că nu sunt foarte multe jocuri. Nu poți să tragi concluzii acum, mai ales că în toată această perioadă sunt îmbinate aceste partide și cu antrenamentele fizice tari. Totuși, și acum, ca și la celelalte amicaluri, în afară de goluri, remarc și destul de multe faze de poartă”.
Telu Stancu a vorbit cât a stat la Cheile Grădiștei și cu antrenorii echipei, și acesta nu a reclamat nimic în această perioadă de pregătire: „Antrenorii sunt mulțumiți de cum se prezintă echipa și cum participă jucătorii la pregătire. Nu am să le reproșeze niÂmic. Un alt lucru bun este că nu au apărut accidentările în toată aÂceastă perioadă, rămânând doar probleme mai vechi, de la finalul anului trecut. Și aici mă refer la Mazilu și la Edi Stoica, ultimul făcând antrenament separat”.
La munte, argeșenii au deplasat un lot nu foarte numeros, din care fac parte și doi juniori promovați de la Centrul de Copii al clubului, acesta părând la prima vedere a fi lotul cu care va fi aÂbordat returul. „Lotul este cam cel din momentul acesta. Poate va mai apărea vreun jucător și poate vreun junior. Dar nici să luăm așa, ca să fim la număr… Dacă stăm să analizăm, până aÂcum au plecat de la echipă doar fotbaliștii care nu prea au fost de bază, Greu, Bălan, Cotigă, cu o singură excepție, Dragalina”, a mai spus președintele.
În această perioadă, cu eÂchiÂpa mare, la Cheile Grădiștei se află și grupa de Juniori A a clubului, în timp ce Juniorii B s-au întors duminică, după o săptămÂîână petrecută la Sinaia, tot în cantonament. „Este un efort al cluÂbului. Vrem să creăm la centrul de copii și juniori condiții cât mai bune ca să se poată pregăti, ca să scoatem cât mai mulți jucători de performanță de acolo”, a încheiat Constantin Stancu.
Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: Sebastian Mîngîță