O fostă mare speranță a fotbalului românesc, apariție-surpriză la antrenamentele echipei ASU Politehnica. Plecările ar putea continua de la club

Marius ANGHEL 13 Jan. 2019, 15:45 Pregătiri, amicale
O fostă mare speranță a fotbalului românesc, apariție-surpriză la antrenamentele echipei ASU Politehnica.** Plecările ar putea continua de la club

ASU Politehnica se pregătește de patru zile, momentan cu câte un antrenament pe zi, la Baza Sportivă 2 a Politehnicii. După reunire, la ședințele conduse de Cosmin Petruescu a apărut și Cristian Daminuță, fostă mare speranță a fotbalului românesc. De asemenea, clubul timișorean mai negociază pentru păstrarea lui Ionuț Plămadă. Schimbări se vor produce mai mult ca sigur și în stafful tehnic.

Daminuță, mijlocaș central de profil defensiv ajuns la 28 de ani, a trecut prin cariera sa la o sumedenie de echipe. Format la Poli Timișoara, a trecut, ulterior, pe la Inter Milano, Modena, Dinamo București, AC Milan, L”Aquila, FC Tiraspol, ACS Poli, Flacăra Făget, FC Viitorul, Zakho (Irak), FCM Baia Mare, Ramat haSharon (Israel), Olimpia Satu Mare și ultima dată, în ligile inferiore italiene, la Abano. Daminuță și-a încheiat socotelile cu italienii, iar, momentan, se antrenează cu alb-violeții.

Plămadă, situație nesigură

De la ASU Politehnica a plecat la Chișineu Criș, în Liga 3, Bogdan Bozian, pe 2000 de euro, din informațiile noastre. De asemenea, alte despărțiri sunt Bogdan Miholca și Călin Popescu, acesta din urmă luat de Sepsi Sfântu Gheorghe pentru 5000 de euro, conform surselor din fotbal. Adrian Poparadu este ca și înțeles cu ACS Dumbrăvița, echipa de Liga a 3-a care îl dorea și pe Ionuț Plămadă. Atacantul a părăsit Timișoara de vineri, însă, după plecare, cei de la Politehnica par să se fi răzgândit și plusează cu o nouă ofertă.

Altfel, echipa de liga secundă pare că va fi părăsită și de preparatorul fizic Remus Datcu, ofertat tot de Dumbrăvița. În locul său ar putea fi „avansat” masorul Adrian Rus, care are calificare în acest sens. Rus, poreclit „China”, a activat ani de zile la vechea Poli și apoi la ACS, dar vara aceasta a trecut la ASU.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 13 Jan. 2019, 15:45 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă