„Nu sunt David Copperfield să garantez promovarea”

Marius ANGHEL 09 Jan. 2014, 16:05 Pregătiri, amicale

Noul tehnician al echipei nu a promis că va face minuni la echipă și a fost destul de realist la prima conferință de presă în calitate de principal la SCM Argeșul Pitești. Valentin Sinescu a spus că, pentru a reuși promo­va­rea, echipa are nevoie de întăriri cu jucători de ca­li­tate, care au ex­pe­­ri­ență cel puțin la nivelul ligii secunde.

Principalul argeșenilor a pre­ci­zat că așteaptă ajutorul auto­ri­tăților locale pentru a-și îndeplini obiectivul: „Îi mulțumesc domnu­lui primar pentru faptul că a a­pe­lat la serviciile mele. Nu sunt un om care să oferere succesul ga­ran­tat. După numărul de jocuri față de celelalte echipe, suntem pe locul 2 în clasamentul play-off-ului, după Chindia Tîrgoviște, care are 12 puncte. Noi avem 9 puncte, în timp ce Fortuna și FCM Câmpina au 10 puncte, dar și un meci jucat în plus față de noi. Plu­sul meu de experiență îl poa­te ajuta pe Iulian Crivac să aibă o carieră fru­moa­să în an­tre­norat. Vă asigur încă de pe acum că la SCM Pitești va fi un climat de se­riozitate absolută. Nu sunt Da­vid Copperfield să spun că pro­mo­­văm 100%. Pen­tru a în­de­pli­ni acest obiectiv, am ne­vo­ie de a­jutorul autorităților lo­ca­le. Ca să pro­movăm, trebuie să avem un lot competitiv, fiindcă jucătorii ac­­tuali au o anumită va­loare. Am nevoie de 3-4 ju­că­tori care să ai­bă experiență la di­vizia B. Tre­buie să gîndim la un pro­iect pe ter­men mai lung. Ală­turi de ju­că­torii cu experiență, tre­buie să for­măm scheletul pen­tru anul viitor. Am venit la o e­chipă de tra­­diție, în­­să tradiția nu ține de foa­me! Ur­mează 10-15 zile vita­le pentru com­pletarea lotului. Tre­­­bu­ie să fa­­­cem toți eforturi pentru a rea­duce Piteștiul acolo unde îi este locul, adică în Liga I. Am ve­­nit la această echipă da­to­rită tradiției și pentru ce a în­sem­nat FC Ar­geș în fotbalul ro­mânesc. Am ple­cat de la FCM Câmpina un­de e­rau niște oa­meni deo­se­biți. Ju­că­torii erau cu sa­lariile la zi, însă oamenii de a­colo mi-au spus că aspirațiile lor sînt de liga a treia. Ce am rea­lizat la acea e­chipă nu a fost în­tâmplător. Am ve­nit la Pi­tești să în­deplinesc o­bi­ectivul”.

Pendiuc: „Am adus antrenor cu mare experiență”

Primarul Tudor Pendiuc, preșe­din­tele de onoare al echipei SCM Ar­geșul Pitești, are mari așteptări de la antrenorul Valentin Si­nes­cu. A­ces­ta a fost prezentat ieri într-o conferință de presă care a avut loc la Pri­mă­rie.

Edilul a vorbit despre motivele care l-au determinat să îl schimbe pe Iulian Crivac, care a rămas în ca­drul clubului ca secund al lui Si­nescu: „Vom începe returul în a­ceastă formulă tehnică. Vreau să îi mulțumesc domnului Sines­cu pen­tru că a acceptat să fie an­tre­norul echipei noastre. Este un an­trenor cu mare experiență, care a reușit să pro­moveze pe Astra Ploiești în Liga I și care a avut re­zultate foar­te bune cu a­ceastă echipă. Îi mul­țu­mesc și lui Iulian Cri­vac pentru rezultatele pe care le-a avut cu a­ceastă echipă care a fost în­cro­pită pe ultima sută de metri. Am ter­mi­nat turul pe primul loc, însă în cla­sa­mentul echipelor care vor intra în play-off suntem pe locul patru. Tre­cem într-o no­uă e­tapă și era ne­voie de aducerea u­nui an­trenor cu mare experiență, pen­­tru a reuși pro­movarea. Sunt sigur că Iu­lian Crivac va avea mul­te de în­vățat de la domnul Si­nes­cu”.

Crivac: „Voi avea multe de învățat”

Secundul Iulian Crivac își do­reș­te să aibă o colaborare bună cu Valentin Sinescu: „Vreau să mulțumesc municipalității pentru condițiile pe care mi le-au oferit și colaboratorilor mei cu care am lucrat. Mă refer aici la Ta­meș, Dulcea și Dan Didiță. Voi fi și de acum încolo total de­di­cat meseriei de antrenor. Voi lucra cu un om cu experiență de la care voi avea multe de învățat. Împreună vom face tot posibilul să îndeplinim o­biec­ti­vul”.

Cinci jucători dați afară!

După o vacanță de o lună, fotbaliștii de la SCM Argeșul Pitești au început antrena­men­tele pen­tru partea secundă a sezonului.

La reunirea lotului au fost pre­zenți 17 jucători. Singurele nou­tăți la nivelul lotului de jucători sînt portarul Bogdan Geantă, ca­­re în turul campionatului a e­vo­­luat la CSM Râmnicu Vâlcea și fundașul Marian Miulescu, care se antrena de mai mult timp cu gru­parea din Trivale. Ultima e­chi­pă la care Miulescu a evoluat a fost CS Mioveni, de care s-a despărțit în sezonul trecut.

La capitolul plecări pot fi trecuți fun­dașii Marian Botea și Nicolae Di­ță, portarul Mușat și mijlocașii Io­nuț Bucuroaia și George Roș­ca. Absenți de la reunirea lotului au fost mijlocașul Cristian Iancu, ca­re și-a manifestat intenția de a părăsi gruparea alb-violetă din cauza unor probleme personale, și portarul Ștefan Popa.

În ur­mă­toarele zile la echipă ur­mea­ză să ajungă mijlocașul Andrei Pa­nait și fundașul Alexandru Du­mi­trache, care în prima parte a sezonului au evoluat la CS Mi­oveni. Cei doi aparțin de Școala de Fotbal Dani Coman și vor veni la SCM Pitești sub formă de împrumut.

Alb-violeții vor face până la sfârșitul acestei săptămâni câte un singur antrenament, ur­mând ca de săptămâna viitoare să realizeze câte două ședințe de pre­­gătire. Argeșenii intențio­nea­ză să facă un cantonament pe plan local după data de 20 ia­nuarie, iar de la începutul lunii fe­­bru­arie să înceapă meciurile de ve­ri­fi­care.

Sursa: Curierul zilei

Foto: Andrei Zevedei (Sport Argeș)

Marius ANGHEL 09 Jan. 2014, 16:05 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă