Piteștenii speră să iasă din criză în fața Sportul lui Răchită. „Fiecare jucător să își facă un reset după discuțiile pe care le-am avut. Să se gândească că aici este FC Argeș”

Marius ANGHEL 21 Sep. 2017, 15:14 Campionat

După cele două eșecuri consecutive suferite în partidele cu ASA Târgu Mureș (1-2) și Dacia Unirea Brăila (1-3), FC Argeș este condamnată să câștige partida de sâmbătă dimineață cu Sportul Snagov pentru a-și remedia situația din clasament. Echipa pregătită de Iordan Eftimie și Iulian Crivac nu va avea însă o misiune ușoară cu ilfovenii care sunt surpriza plăcută a acestui început de tur de campionat.

După opt etape disputate până acum, Sportul Snagov ocupă locul 7, cu 14 puncte, în timp ce FC Argeș se situează pe poziția a 12-a, cu 11 puncte.

Ilfovenii au moralul bun pentru că vin după un succes pe propriul teren cu Olimpia Satu Mare, în timp ce piteștenii sunt în corzi după eșecul de la Brăila.

Iulian Crivac, secundul echipei argeșene își dorește ca jucătorii alb-violeți să facă uitat cât mai repede eșecul din runda precedentă și le cere fotbaliștilor să dea totul pe teren pentru a câștiga partida cu Snagovul.

„Este un meci dificil, ținând cont că venim după două înfrângeri. Am digerat greu aceste eșecuri, dar săptămâna asta am încercat să lucrăm mai mult la moralul jucătorilor, să le dăm mai multă încredere. Trebuie să uite cât mai repede aceste eșecuri, iar sâmbătă, la ora meciului, să fie în plenitudinea forțelor fizice și mentale. Cei care vor intra în teren să dea totul, să aibă ambiție, iar după meci să ne bucurăm și noi. Este o perioadă destul de lungă de când nu am mai avut o victorie. Este un meci cu o echipă care în deplasare a pierdut greu. Au făcut multe egaluri, au obținut și o victorie la Brăila. Este o echipă de luat în seamă, o formație tânără, cu un antrenor care îi organizează bine. Îi așează bine în teren și noi trebuie să avem grijă să gestionăm bine această situație pentru a nu avea surprize”, a spus Crivac în cadrul conferinței de presă de astăzi.

Antrenorul Argeșului spune că s-au purtat discuții individuale cu jucătorii după meciurile slave din ultima perioadă, conducerea clubului îi sprijină, astfel că se speră ca la meciul cu Snagov să se iasă din această criză.

„Am încercat săptămâna asta să reglăm lucrurile din punct de vedere al atmosferei, să le dăm o mai mare încredere pentru că și ei au suferit. Venim după două înfrângeri care au fost așa cum au fost. Am avut și momentele noastre bune, dar până la urmă, consider că am pierdut ca niște naivi. Mulțumim conducerii că avem susținere. Este un lucru important și pentru noi, dar și pentru jucători. Și conducerea a vorbit cu noi, ne-a dat încredere în continuare. Noi nu avem altceva de făcut decât să aducem puncte pentru a regla situația. Sperăm ca fiecare jucător în parte să își facă un reset după discuțiile pe care le-am avut. Să se gândească că aici este FC Argeș, să dea mai mult, să aibă atitudine, să înțeleagă că fotbalul are două faze. După discuțiile individuale pe care le-am avut, eu cred că nu vor fi probleme. Sperăm ca sâmbătă după joc, să ne bucurăm”, a mai declarat Crivac.

„Cu agresivitate ne putem impune”

Iulian Crivac a încercat să găsească o explicație pentru greșelile comise de jucători în ultimele partide. Tehnicianul grupării din Trivale vrea ca fotbaliștii să fie mult mai atenți pe teren și să se ajute când unul dintre ei greșește.

Secundul alb-violeților este convins că dacă echipa va reuși să lege două-trei victorii consecutive situația se va îmbunătăți: „La greșelile făcute este vorba de concentrare. Nu putem să spunem că nu am discutat cu jucătorii înainte de fiecare meci cum trebuie să stea în teren și ce trebuie să facă. Fotbalul este fotbal, nu este pe calculator. Contează foarte mult cum gestionezi situația în momentele alea, cum comunici. Nu este de vină numai linia de fund. Până la urmă trebuie să ne apărăm cu toată echipa. Fotbalul are două faze. Cum tu ești mijlocaș iar fundașul de pe partea pe care joci, urcă în atac și face efort, și tu trebuie să faci același efort. Au fost greșeli vizibile. Dacă unul face o greșeală nu trebuie să tăbărâm pe el. Trebuie să avem grijă și să reparăm cât mai repede situația grea. Este clar că au fost niște greșeli care pe unii dintre jucători, i-au cam îngropat. Am discutat cu suporterii după meciul de la Brăila. Noi sperăm să încurajeze echipa așa cum au făcut până acum. Le mulțumim și spectatorilor care au venit și prin rezultatele noastre să-i aducem în număr cât mai mare la stadion. Să aibă încredere că FC Argeș va deveni echipa pe care o dorim cu toții. Trebuie să muncim mai mult, să avem atitudine și să luăm meci cu meci. Trebuie să ne batem pentru fiecare minge, să avem mai multă agresivitate. La capitolul ăsta am suferit. Ei trebuie să înțeleagă că fotbalul este o luptă, o junglă. 10 inși sau 11 inși, contra celorlalți. Când ieși după teren este posibil să fii și plin de sânge, dar trebuie să fii împăcat în conștiința ta că ai făcut ce a depins de tine pentru a câștiga acel meci”.

Un singur accidentat

Pentru partida cu Sportul Snagov, stafful tehnic al echipei FC Argeș va avea la dispoziție tot lotul, cu excepția unui singur fotbalist, care nu a evoluat nici în meciul din etapa trecută cu Dacia Unirea Brăila.

„Putem alinia cea mai bună formulă. Este greu să avem suspendați când nu avem cartonașe galbene încasate. Singurul accidentat este Alin Popa care are o tendinită, o inflamare a tendonului. Nu a jucat nici la Brăila. În rest, toți băieții sunt apți” a declarat Iulian Crivac.

Schimbări în primul „11”

Stafful tehnic al FC Argeș intenționează să opereze mai multe schimbări în primul „11” pe care îl va trimite în teren la partida cu Sportul Snagov.

„Au fost modificări de lot și după înfrângerea cu Târgu Mureș. Vor fi modificări și sâmbătă. Toți jucătorii care fac parte din lot trebuie să aibă șansa lor. Eu le dau un sfat. Cei care prind tricoul lui FC Argeș să joace cât mai bine și să nu-l mai dea. Dacă vor avea evoluții bune pot ajunge mai sus și pot prinde un un transfer la o echipă de top” a mai spus Crivac.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 21 Sep. 2017, 15:14 Campionat
Pe aceeași temă